"Jeg får en naturvidenskabelig funderet og faglig relevant uddannelse"

psykomotorisk terapeut på UCC

Psykomotorik terapeut

Gert, 24 år

Hvilken uddannelse går du på?

"Jeg går på psykomotorik uddannelsen på UCC Nordsjælland i Hillerød"

Hvorfor har du valgt den uddannelse?

"Jeg har valgt den uddannelse, fordi det er en kropslig-orienteret behandleruddannelse, som stemmer godt overens med den person, jeg er som menneske. Jeg har en meget holistisk tilgang til behandling og ser kroppen og sindet som en del af den samme helhed. Det er væsentligt det."

Hvad er godt eller spændende ved netop den uddannelse?psykomotorik terapeut uddannelse UCC

"Først og fremmest bliver vi, som studerende, trænet i vores egen kropsbevidsthed.  Det er hele første del af uddannelsen, og det synes jeg er super cool. Det er i virkeligheden vores egen personlige udvikling, der i det første år står i højsædet. Det er fantastisk at kunne få penge, for at gå sådan et sted."

"Jeg bliver rigtig meget klogere på mig selv, min egen krop, min egne følelser og min egen psyke. Samtidig får jeg en naturvidenskabelig funderet og faglig relevant uddannelse, jeg kan bruge bagefter."

Hvad skal man være specielt opmærksom på, når man starter? Er der nogle udfordringer?

"Vi arbejder jo med os selv, så man skal også være klar til at kunne reflektere over sin egen situation og sin egen kropslighed. For mig har det også betydet, at jeg har været nødt til at se nogle ting i øjnene omkring min egen krop og min egen måde at leve på."

"Jeg bliver lidt tvunget til at mærke, hvordan det føles på min krop. Man skal på en eller anden måde være parat til at tage et skridt hen i mod sin egen personlige udviklingsrejse. Det kan være svært, men det kan også være rigtig fedt."

Hvad er din drømmekarriere?

"Jeg kunne sjovt nok tænke mig at arbejde med psykomotorik, det er derfor jeg er her. Med jobmuligheder med den her uddannelse, så er det stadig forholdsvis begrænset. Jeg kunne godt se mig selv som værende selvstændig behandler og blande psykomotorikken med massage og healing, som jeg også har arbejdet inden for."Læs mere om Københavns Professionshøjskole