"Man skal være open-minded og ikke bange for at være sig selv"

Psykomotorisk terapeut på UCC

Psykomotorisk terapeut

Mark, 27 år

Hvilken uddannelse går du på?

"Jeg går på psykomotorik uddannelsen på UCC Nord"

Hvorfor valgte du den uddannelse?

"Jeg valgte den, fordi jeg ikke har set de elementer, den indeholder, nogle andre steder. Uddannelsens opbygning, hvor vi starter med at tage udgangspunkt i os selv og arbejder med os selv - vi slutter af som psykomotoriske behandlere, så vi skal lære os selv at kende, så vi kan gebærde os bedst muligt med klienter. Det var meget iøjnefaldende i forhold til eksempelvis psykologi, som jeg også overvejede eller psykoterapi. Her er det mere kropsligt, et samspil mellem vores mindset, vores hoved og vores krop. Det er ikke mange steder, at det er i fokus."

Psykomotorisk uddannelse

Hvad er godt eller spændende ved netop den uddannelse?

"Det som jeg lige har sat lidt ord på, er super spændende. At komme et sted, hvor man sætter fokus på nogle ting, som jegfinder spændende. Det handler mere om autentiske mennesker - hvordan er vi egentlig og ikke hvem vi går og tror vi er. Også kommer man mere i balance på den måde."

Er der noget man skal være opmærksom på, når man starter på uddannelsen? Nogle udfordringer?

"Hvis man skal starte på den her uddannelse, så skal man være rimelig open-minded over hvordan man virkelig har det. For man kommer til at mærke sig selv utrolig meget. I starten af uddannelsen arbejder vi jo inde i os selv - hvordan har vi det. Man bliver opmærksom på nogle andre ting."

"Senere hen i uddannelsen skal vi så lære at projektere det ud til de klienter vi kommer til at have. Så man skal være open-minded, og man skal ikke være bange for at være sig selv. Nogle er det, men så bliver man trænet i det, så det skal ikke afskrække nogle, men man skal have det med i sine overvejelser - at man faktisk skal dybere ind i sig selv. Det er nok den største udfordring."

Hvad er din drømmekarriere?

"Jeg har også en spirituel uddannelse, så min drømmekarriere, der ser jeg nok det her som et bindeled, hvor vi får det fysiologiske og anatomiske tilgang til det - men den er også meget spirituel den her uddannelse. Der bliver talt om energier og vores måde at gøre tingene på. En kombination af de ting, hvor jeg nok ender som selvstændig. Men jeg kunne også godt tænke mig at komme et smut forbi psykiatrien og arbejde med traumeramte klienter."

Hvilken spirituel uddannelse har du tidligere taget?

"Det er en uddannelse der handler om både clairvoyance og healing. Jeg kom i lære, så det er ikke noget man kan slå op nogle steder. Men den er alternativ. Psykomotorik er også lidt af en gråzone, det bliver mere og mere accepteret - nu kan vi også få SU."
Læs mere om Københavns Professionshøjskole