Hjælp os med at besvare vores store studievalgsundersøgelse - og vind et sæt Airpods!

Højskoleophold

Psykologi & Pædagogik

Rønde Højskole, i Rønde
Længde
19 - 25 uger / 1 semester
Heltid/deltid
Heltid
Uddannelsens hjemmeside
Kommende Åbent hus
21 marts, 2024 17:00
(+ Læs mere )
Længde
19 - 25 uger / 1 semester
Heltid/deltid
Heltid
Uddannelsens hjemmeside
Kommende Åbent hus
21 marts, 2024 17:00
(+ Læs mere )
Få mere information om uddannelsen 👍

Fremragende Studievejledning

Denne udbyder er blevet anerkendt af os for at have fremragende studievejledning. 

Vores anerkendelse er givet til de udbydere, der er gode og hurtige til at række ud, efter de har modtaget en forespørgsel.

Om uddannelsen

Psykologi & Pædagogik 

Psykologi & Pædagogik er linjefaget for dig, som gerne vil bruge dig selv til at gøre en forskel for andre mennesker. Måske overvejer du at blive psykolog, pædagog, lærer eller socialrådgiver, eller måske er du nysgerrig på andre studier som f.eks. sociologi eller antropologi, som sætter menneskers trivsel og fællesskaber i centrum.

Indhold på linjen

Alle mennesker, voksne som børn, oplever udfordringer i deres liv. Det kan være i skolen, i hjemmet eller på arbejdspladsen eller i tilværelsen generelt. Fælles for disse udfordringer er, at de ofte kan lindres eller afhjælpes med den rette professionelle hjælp og støtte.

Sammen med de andre elever og lærerne på linjefaget Psykologi & Pædagogik går du i løbet af højskoleopholdet på opdagelse i, hvordan vi mennesker bliver til dem, vi er, og ikke mindst hvordan vi kan skabe forandring for os selv og for andre.

Som elev på Psykologi & Pædagogik udvikler du både din personlige og faglige tilgang til dig selv og andre mennesker i takt med, at du opnår fortrolighed med forskellige psykologiske og pædagogiske temaer. For eksempel lærer du om anerkendende pædagogik og narrativ metode, hvor du får erfaring med at gennemføre udviklingsforløb for både børn og voksne. Du får også erfaring med anerkendte metoder til at iagttage og tolke sociale interaktioner, hvilket er helt centralt i arbejdet med mennesker.

Hvad lærer du om på psykologi & pædagogik linjen?

Linjefaget lægger også op til diskussion af en række vigtige begreber, som har både psykologisk og pædagogisk interesse. Det kunne f.eks. være:

  • Personlighed & identitet. Personlighedstyper, følelser, motivation, narrativ metode, livsstadier, ledelsesteori
  • Menneskets udvikling og tilknytning. Trivsel, omsorgssvigt, spejling, arv og miljø, omsorgssvigt, traumer, samfundets udsatte, leg og motorik
  • Det sociale menneske og gruppen. Relationer, barndom, opdragelse og dannelse, ensomhed, anerkendende teori og metode, handicap, fordomme
  • Kognition, hjernen og indlæring. Hjernens opbygning, spejling og empati, læringsteori, didaktik, formidling, æstetiske læreprocesser, mentalisering
  • Psykisk sygdom. Historien, diagnoser, terapiformer

Hvad kan du forvente?

På Psykologi & Pædagogik bevæger du dig sammen med de andre elever på linjen ind på en øveplads, hvor du kan høste et utal af erfaringer ved at sætte dig selv i spil. Når man arbejder med andre menneskers udvikling, er det nemlig et godt udgangspunkt at have selvindsigt og selv have oplevet både forandringernes besværligheder og muligheder.

Derfor er det vigtigt, at der er et trygt og tillidsfuldt læringsrum, hvor du får plads til at øve dig og blive klogere på dig selv. Ofte iscenesættes øvelser, interviews, rollespil eller lege. Her er det tilladt at afprøve nye redskaber og metoder og lave fejl, mens det står på. Det er udfordrende, forandrende, lærerigt og sjovt.

Pris

Prisen for at gå på højskole er for foråret 2023 kr. 1.675 kr. pr. uge og for efteråret 2023 kr. 1.750,- pr. uge. Betalingen dækker al undervisning, kost, logi og normale undervisningsmaterialer og studiebesøg. Hertil kommer indmeldelsesgebyr og evt. udgifter til rejser.

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Psykologi & Pædagogik
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.
Rønde Højskole
Skolevej 2
8410 Rønde

Rønde Højskole er en højskole med studieforberedende linjer og masser af andre spændende valgfag, rejser, oplevelser og fællesskab for livet. Skræddersy dit højskoleophold og bliv klogere, gladere og mere inspireret.  Et langt højskoleophold med studiefaglige linjer på Rønde Højskole er...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret