"det at arbejde med andre mennesker, det er helt fantastisk"

Sygeplejerskeuddannelsen på UCC

Sygeplejerske 

Karina, 20 år

Hvilken uddannelse går du på?

"Jeg går på sygeplejerskeuddannelsen."

Hvorfor har du valgt den uddannelse?
"Jeg har valgt den, fordi jeg fandt det interessant. Jeg har haft familie, der har været indlagt på hospitaler, hvor der var nogle jeg synes der gjorde et fantastisk stykke arbejde, og nogle der gjorde det knap så godt. Så ville jeg gerne hjælpe til at gøre det godt."

Hvad er godt eller spændende ved den uddannelse?Uddannelse til sygeplejerske UCC Nordsjælland

"Det gode er, at man bliver så kropsbevidst og den viden man får - det synes jeg er fantastisk spændende. Både det psykiske og det fysiske. Og det at arbejde med andre mennesker, det er helt fantastisk."

Er der noget man skal være specielt opmærksom på, når man starter? Nogle udfordringer?

"For eksempel, så var jeg meget i mod at skulle vaske et andet menneske og tørre det bagi - det var selvfølgelig en grænse der skulle overskrides. Og der er rigtig mange grænser, man kommer til at overskride. Men på den gode måde. Og man finder ud af, hvor fantastisk det er, når man gør det for at hjælpe et andet menneske. Det er så i praktikdelen, vi kan komme ud og afprøve de her ting."

Hvad er din drømmekarriere?

"Jeg har tænkt rigtig meget over, at det skal være inden for noget skadestue, børn eller anæstesti. Men jeg ved det ikke endnu, for jeg vil gerne prøve det først. Der er så mange muligheder."

Har du overvejet at tage praktik i udlandet?

"Ja, det har jeg. Men jeg skal snakke med en studievejleder eller noget først. Det er også dyrt, og det kan være lang tid at være væk i 10 uger - så det er kun blevet til overvejelse indtil videre."

Læs mere om Sygeplejerskeuddannelsen