Vis studentum.dk som: Mobile
3,5 år
SU-godkendt
Heltid
Professionsbachelor
Startdato
Nykøbing Falster
September og Februar 
Roskilde
September og Februar 
Slagelse
September og Februar 

Om uddannelsen

Socialrådgiveruddannelsen 

Socialrådgiveruddannelsen 

For dig der vil vejlede og motivere mennesker med sociale problemer.
Som socialrådgiver møder du mennesker, som har det svært og har brug for faglig rådgivning samt hjælp til at navigere i systemet og komme videre i livet.

På uddannelsen får du opbygget et solidt kendskab til samfundsforhold, socialt arbejde, lovgivning og sociologi, så du kan vejlede og vise vejen for dem, som oplever at livets udfordringer skygger for mulighederne.

Socialrådgiveruddannelsen tager 3½ år, og den giver dig både et teoretisk og et praktisk grundlag for at arbejde med mennesker, der har problemer, uanset deres alder. Uddannelsespraktikken ligger på 7. modul og varer 5 måneder.

Læs mere

Uddannelsens indhold 

Socialrådgiveruddannelsen kvalificerer dig fagligt og personligt til at fungere selvstændigt og i et tværfagligt samarbejde som socialrådgiver efter endt uddannelse.

I løbet af uddannelsen får du redskaber til at identificere, beskrive, analysere, vurdere, evaluere og handle i forhold til livsbetingelser og sociale problemer på individ-, gruppe-, organisations- og samfundsniveau.

Du vil få viden om og indsigt i de berørte målgruppers og miljøers situation, og du vil opnå forandrings- og handlekompetence inden for socialrådgivning, såvel i offentlig som privat regi.

Undervisningsformer

På socialrådgiveruddannelsen møder du medstuderende i alle aldre og med forskellige faglige og menneskelige baggrunde.

Undervisningen optræder i mange forskellige former og med forskellige holdstørrelser. Der er både casebaseret undervisning, forelæsninger, øvelser, selvstudier, praktik og projektarbejde. I projektarbejdet lægges der vægt på samfundsvidenskabelige undersøgelsesmetoder og projektarbejdet indebærer feltarbejde med kontakt til brugere og praksisfelt.

Praktik

Uddannelsespraktikken ligger på 7. modul og varer 5 måneder.

E-learning 

Med socialrådgiveruddannelsen som e-læring får du præcis den samme uddannelse, som når man tager den traditionelle socialrådgiveruddannelse. Forskellen ligger i undervisningsformen. Du får således de samme kompetencer og kan varetage de samme jobfunktioner. 

Ansøgning og adgangskrav

Socialrådgiveruddannelsen hos Professionshøjskolen Absalon optager hvert år studerende til studiestart 1. februar og 1. september. Falder den 1. i en weekend, er der studiestart den førstkommende mandag.

Læs om krav til kvote 1 og 2 her

Eksamen og diplom

Uddannelsen afsluttes med et bachelorprojekt 

Du skal sammen med din gruppe udarbejde et bachelorprojekt i relation til en praksisnær problemstilling, der skal være central for faget og professionen. Du og din gruppe kan under udarbejdelse af projektet samarbejde med en privat, frivillig eller offentlig virksomhed.

SU

Du kan opnå SU til alle Professionshøjskolen Absalons ordinære uddannelser, hvis du opfylder kravene.

Hvis du er fyldt 18 år og er under uddannelse, kan du søge økonomisk støtte fra staten. Det kan både være som SU-stipendium og som SU-lån. 

Stipendiet er et tilskud og skal normalt ikke betales tilbage. Lånene skal betales tilbage, når du er færdig med uddannelsen. 

Kontaktinfo

Professionshøjskolen Absalon

Bispegade 5
4800 Nykøbing Falster


Videreuddannelse

Som færdiguddannet socialrådgiver har du en lang række muligheder for job i både kommuner, region, stat og i det private.

I kommuner
Socialrådgivere er primært beskæftigede i kommunale forvaltninger, institutioner og projekter, og arbejder med en bred vifte af målgrupper.

I region og stat
Socialrådgivere er også beskæftiget i regionale institutioner, i psykiatrien og på hospitaler samt i stats-forvaltningen og statslige organisationer som fx Kriminalforsorgen eller Studenterrådgivningen og som undervisere og vejledere på uddannelsesinstitutioner.

I det private
Stadig flere socialrådgivere er beskæftigede i private virksomheder fx i personaleafdelinger/HR-funktioner og i private og selvejende organisationer fx som beboerrådgivere, i fagforeninger og A-kasser, patient- og pårørende-organisationer eller andre interesseorganisationer og forsikringsselskaber eller som bistandsarbejder i udviklingslande.

Nogle socialrådgivere har etableret sig med selvstændige virksomheder som konsulent eller rådgiver.

Som færdiguddannet socialrådgiver har du også mulighed for at specialisere dig yderligere ved at tage en diplom-, master- eller en kandidatuddannelse.

Læs mere

Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Socialrådgiver endnu. Bliv den første!
Åbent hus
december 2022
ma
ti
on
to
fr
2
3
4
5
6
7
8
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Det siger andre om skolen
Beth Beyer

”Jeg var slet ikke i tvivl om, at det skulle være socialrådgiver, for det var der, jeg kunne gøre en forskel for en udsat målgruppe"

Læs mere
Katrine Pedersen

”Vi havde nogle rigtig dygtige undervisere, og så er det bare super interessant med jura, for det er vigtigt at kende lovgivningen godt, når man skal arbejde som socialrådgiver, for den er med til at bakke vores arbejde og beslutninger op”

Læs mere