Professionsbachelor

Socialrådgiver

Professionshøjskolen Absalon, i Nykøbing Falster (+2 lokationer)
Længde
3,5 år
Heltid/deltid
Heltid
Næste startdato
September og Februar (+3 startdatoer)
Uddannelsesform
Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt
Længde
3,5 år
Heltid/deltid
Heltid
Næste startdato
September og Februar (+3 startdatoer)
Uddannelsesform
Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt

Om uddannelsen

Socialrådgiveruddannelsen 

Socialrådgiveruddannelsen 

For dig der vil vejlede og motivere mennesker med sociale problemer.
Som socialrådgiver møder du mennesker, som har det svært og har brug for faglig rådgivning samt hjælp til at navigere i systemet og komme videre i livet.

På uddannelsen får du opbygget et solidt kendskab til samfundsforhold, socialt arbejde, lovgivning og sociologi, så du kan vejlede og vise vejen for dem, som oplever at livets udfordringer skygger for mulighederne.

Socialrådgiveruddannelsen tager 3½ år, og den giver dig både et teoretisk og et praktisk grundlag for at arbejde med mennesker, der har problemer, uanset deres alder. Uddannelsespraktikken ligger på 7. modul og varer 5 måneder.

Læs mere

Uddannelsens indhold 

Socialrådgiveruddannelsen kvalificerer dig fagligt og personligt til at fungere selvstændigt og i et tværfagligt samarbejde som socialrådgiver efter endt uddannelse.

I løbet af uddannelsen får du redskaber til at identificere, beskrive, analysere, vurdere, evaluere og handle i forhold til livsbetingelser og sociale problemer på individ-, gruppe-, organisations- og samfundsniveau.

Du vil få viden om og indsigt i de berørte målgruppers og miljøers situation, og du vil opnå forandrings- og handlekompetence inden for socialrådgivning, såvel i offentlig som privat regi.

Undervisningsformer

På socialrådgiveruddannelsen møder du medstuderende i alle aldre og med forskellige faglige og menneskelige baggrunde.

Undervisningen optræder i mange forskellige former og med forskellige holdstørrelser. Der er både casebaseret undervisning, forelæsninger, øvelser, selvstudier, praktik og projektarbejde. I projektarbejdet lægges der vægt på samfundsvidenskabelige undersøgelsesmetoder og projektarbejdet indebærer feltarbejde med kontakt til brugere og praksisfelt.

Praktik

Uddannelsespraktikken ligger på 7. modul og varer 5 måneder.

E-learning 

Med socialrådgiveruddannelsen som e-læring får du præcis den samme uddannelse, som når man tager den traditionelle socialrådgiveruddannelse. Forskellen ligger i undervisningsformen. Du får således de samme kompetencer og kan varetage de samme jobfunktioner. 

Startdato

Vælg mellem 3 startdatoer

September og Februar

  • Holdundervisning
  • Nykøbing Falster

September og Februar

  • Holdundervisning
  • Roskilde

September og Februar

  • Holdundervisning
  • Slagelse

Ansøgning og adgangskrav

Socialrådgiveruddannelsen hos Professionshøjskolen Absalon optager hvert år studerende til studiestart 1. februar og 1. september. Falder den 1. i en weekend, er der studiestart den førstkommende mandag.

Læs om krav til kvote 1 og 2 her

Eksamen og diplom

Uddannelsen afsluttes med et bachelorprojekt 

Du skal sammen med din gruppe udarbejde et bachelorprojekt i relation til en praksisnær problemstilling, der skal være central for faget og professionen. Du og din gruppe kan under udarbejdelse af projektet samarbejde med en privat, frivillig eller offentlig virksomhed.

SU

Du kan opnå SU til alle Professionshøjskolen Absalons ordinære uddannelser, hvis du opfylder kravene.

Hvis du er fyldt 18 år og er under uddannelse, kan du søge økonomisk støtte fra staten. Det kan både være som SU-stipendium og som SU-lån. 

Stipendiet er et tilskud og skal normalt ikke betales tilbage. Lånene skal betales tilbage, når du er færdig med uddannelsen. 

Videreuddannelse

Som færdiguddannet socialrådgiver har du en lang række muligheder for job i både kommuner, region, stat og i det private.

I kommuner
Socialrådgivere er primært beskæftigede i kommunale forvaltninger, institutioner og projekter, og arbejder med en bred vifte af målgrupper.

I region og stat
Socialrådgivere er også beskæftiget i regionale institutioner, i psykiatrien og på hospitaler samt i stats-forvaltningen og statslige organisationer som fx Kriminalforsorgen eller Studenterrådgivningen og som undervisere og vejledere på uddannelsesinstitutioner.

I det private
Stadig flere socialrådgivere er beskæftigede i private virksomheder fx i personaleafdelinger/HR-funktioner og i private og selvejende organisationer fx som beboerrådgivere, i fagforeninger og A-kasser, patient- og pårørende-organisationer eller andre interesseorganisationer og forsikringsselskaber eller som bistandsarbejder i udviklingslande.

Nogle socialrådgivere har etableret sig med selvstændige virksomheder som konsulent eller rådgiver.

Som færdiguddannet socialrådgiver har du også mulighed for at specialisere dig yderligere ved at tage en diplom-, master- eller en kandidatuddannelse.

Læs mere

Professionshøjskolen Absalon
Bispegade 5
4800 Nykøbing Falster

Professionshøjskolen Absalon

Professionshøjskolen Absalon udbyder 14 videregående uddannelser og består af 9.000 fuldtidsstuderende, 3.500 i efter- og videreuddannelse og 800 medarbejdere. Absalons uddannelsessteder er placeret i Region Sjælland på i alt syv forskellige lokationer:  Holbæk  Kalundborg  Slagelse Næstved  Roskilde Vordingborg  Nykøbing Falster ...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoretet