Viser 1-20 af 51
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 51
1
2
3

Åbn en verden af muligheder med en programmering uddannelse

Har du idéen til det næste sociale netværk, eller drømmer du om at udvikle spil med potentiale for global succes som for eksempel Angry Birds? Stærke kompetencer inden for datalogi, programmering og softwareudvikling åbner op for en spændende karriere med mange muligheder. Som programmør eller softwareudvikler kan du komme til at arbejde med alt fra apps til avancerede styresystemer i industrien. Kun dine drømme sætter grænser. 

Med en programmering uddannelse bliver du trænet i forskellige programmeringssprog fra basal html og CSS til C++, JavaScript, PHP og mange flere. I løbet af din karriere vil du løbende lære nye sprog og ændringer i de eksisterende i takt med udviklingen inden for programmering og softwareudvikling.

Samtidig styrker du din evne til at arbejde systematisk og til at samarbejde med mange forskellige faggrupper. På studentum.dk samler vi et bredt udvalg af uddannelser inden for programmering, softwareudvikling og datalogi på alle niveauer.

Drømmer du at tage en programmering uddannelse?

Datamatiker, datalog eller softwareudvikling - hvilken programmering uddannelse passer mig?

Der er en verden af muligheder for dig, der overvejer at uddanne dig inden for programmering. Uddannelserne varierer fra korte videregående uddannelser på erhvervsakademiet til universitetsuddannelser. Du kan for eksempel vælge imellem:

Hvilken programmering uddannelse, der passer dig bedst afhænger af flere faktorer. Vil du have en kort uddannelse med fokus på praksis og tætte bånd til erhvervslivet, er datamatiker eller multimediedesigner lige dig. Vil du derimod have mulighed for mere fordybelse og et højere teoretisk niveau, er en universitetsuddannelse det oplagte valg.

Hvad lærer jeg på en programmering uddannelse?

Programmering, IT og softwareudvikling er et felt med mange specialiseringsmuligheder. Det gælder uanset, hvilken programmering uddannelse du vælger. Som studerende lærer om udvikling, implementering og vedligeholdelse af databaser, software og IT-systemer. I løbet af din studietid kan du pejle dig ind på dit drømmejob og specialisere dig inden for områder som:

  • It-design og applikationsudvikling
  • Informationsarkitektur og brugercentreret design
  • Lærings- og oplevelsesteknologi
  • Netværk, databaser, teknologiudvikling og IT-sikkerhed

Du vil også typisk få kompetencer inden for økonomistyring, kvalitetssikring og projektledelse i IT-udviklingsprocesser. Det klæder dig på til en spændende fremtid i IT-branchen. Her kan du både arbejde som programmør eller softwareudvikler eller på et mere overordnet plan med rådgivning som IT-konsulent. Jobmulighederne er gode, og også i fremtiden vil der være efterspørgsel på IT-specialister.

Tip: læs IT-pædagogens syn på piger, IT og rollemodeller

Hvem kan tage en uddannelse i programmering og softwareudvikling?

Adgangskravene til de forskellige uddannelser inden for programmering, datalogi og softwareudvikling varierer en smule. Tjek derfor altid netop den uddannelse, du vil søge ind på. Som udgangspunkt skal du søge ind via KOT og have en gymnasial uddannelse som for eksempel:

  • STX
  • HF
  • HTX
  • HHX
  • EUX 

Som en del af din adgangsgivende eksamen skal du typisk have matematik på B- eller A-niveau samt engelsk på minimum B-niveau. Derudover skal du på de fleste uddannelser have dansk på A-niveau.

Bliv programmør i udlandet

Hvis du vil til udlandet og læse en uddannelse i programmering, får du også sproget med i købet, noget som er uvurderligt hvis du derefter vælger at blive i og arbejde i landet. Når du rejser til udlandet og studerer findes der to måder at få information inden du tager af sted. Enten kontakter du selv skolen for at få den information du behøver, eller så kontakter du en udlandsagent, en formidler. De hjælper dig med den information du behøver, spørgsmål om steder at bo, økonomi, adgangskrav og information om eventuelt opholdstilladelse og meget mere.

Flere steder i Danmark kan du også tage IT-uddannelser i programmering og softwareudvikling, hvor engelsk er det primære undervisningssprog. Det er det oplagte valg for dig, der overvejer en international IT karriere. 

Lyder det som noget for dig? Gå på opdagelse i oversigten oven for og find din programmering uddannelse. Held og lykke med dine IT-studier!

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
maj 2024
ma
ti
on
to
fr
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9