18 jul 2022

Arkitekt adgangskrav - Sådan kommer du ind på arkitektuddannelsen

Ser du kreationer, bygninger og kunst for dig, før det overhovedet er visualiseret? Drømmer du om at designe løsninger til virksomheder eller tage del i udviklingen af store bygninger eller fremtidens byer? Så skal du måske have fat i blyanten og finde en plads på arkitektuddannelsen!

Der findes mange forskellige arkitektuddannelser, der alle specialiserer sig inden for hver sin gren af branchen. Fælles for dem er at de kræser om kunst og ingeniørfaget og du får blandt andet mulighed for at arbejde på både danske og internationale tegnestuer efter endt kandidatuddannelse.

Se dine muligheder for en arkitektuddannelse


Fakta

Navn: Arkitekt

Varighed: 3 år på bachelor og 2 år på kandidat

Adgangskrav: Gymnasial eksamen + Optagelsesprøve

Økonomi: SU

Løn efter endt uddannelse: Se her hvad du tjener som arkitekt



Bliv optaget på Arkitektuddannelsen

For at blive optaget på bacheloruddannelsen skal du have bestået en af en gymnasial eksamen (stx, hf, hhx, htx eller eux) eller en tilsvarende udenlandsk eller international gymnasial eksamen. Derudover skal du bestå en optagelsesprøve, hvis du bliver udvalgt til det.


Adgangskrav arkitekt:

Gymnasiel eksamen

Optagelsesprøve


Supplering

Opfylder du ikke de specifikke adgangskrav, kan du tage en HF her:

HF  https://www.studentum.dk/soeg/hf-og-vuc 


Yderligere adgangskrav

Du kan læse arkitektuddannelsen på Arkitektskolen i Aarhus. For at søge ind på arkitektuddannelsen i Aarhus, er der yderligere adgangskrav, som du kan finde herunder.

Er dit gennemsnit ikke højt nok til at søge ind via kvote 2, så læs denne artikel, der hjælper dig med at søge ind via kvote 2.

Adgangskrav til arkitektuddannelsen på Arkitektskolen Aarhus:

  • Karaktergennemsnittet fra den gymnasiale eksamen skal være mindst 7,0
  • Udenlandske ansøgere og ansøgere med udenlandsk eksamen skal have bestået Studieprøven i dansk med mindst 4,0 eller have dokumenteret tilsvarende kundskaber
  • Bestået optagelsesprøve. Du kan læse mere om optagelsesprøven her. 

* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk)

Senest opdateret: 18 jul 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 12-07-2022

Adgangskrav til dyrlægeuddannelsen

Dyrlægestudiet kan være et rigtig svært studie at komme ind på, hvis ikke man kommer ud af gymnasiet med et højt snit. Men SKAL man have gået i gymnasiet for at blive dyrlæge? Vi forsøger at give dig svaret i denne guide.

Læs mere
Sidst opdateret 25-07-2022

Adgangskrav medicin - Sådan kommer du ind på medicinstudiet

Er du interesseret i menneskekroppen? Har du lyst til at arbejde med behandling og undersøgelser af kroppen og sygdomme? Så er medicinstudiet måske noget for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 25-07-2022

Politi adgangskrav - Sådan kommer du ind på politiskolen

Drømmer du om at arbejde case-baseret og problemorienteret i dit arbejdsliv? Ved den danske politiskole har du mulighed for at tage to uddannelser. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-07-2022

Adgangskrav jura - Sådan kommer du ind på jurastudiet

Brænder du for at bidrage til håndtering samfundsmæssige problematikker gennem retssystemet? Så er jurastudiet måske det rette for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 25-07-2022

Fysioterapeut adgangskrav - Sådan kommer du ind på fysioterapistudiet

Drømmer du om at studere kroppen, og have en afvekslende hverdag, så kan livet som fysioterapistuderende være noget for dig! Læs mere om adgangskravene på uddannelsen her, og find ud af hvordan du kommer ind på drømmeuddanelsen.

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Bygningsingeniør adgangskrav - Sådan kommer du ind på ingeniørstudiet

Hvis du gerne vil arbejde som bygningsingeniør, så kræver det at du tager en uddannelse som enten diplom- eller civilingeniør med speciale i bygning.

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav farmaci - Sådan kommer du ind på farmacistudiet

Drømmer du om en karriere med fokus på udvikling og fremstilling af lægemidler? Vil du beskæftige dig med lægemidler - ligefra udvikling, produktion, kvalitetssikring og informering og salg? Så er farmaciuddannelsen måske noget for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav Erhvervsøkonomi - sådan kommer du ind på revisoruddannelsen

Interesserer du dig for økonomi? Som færdiguddannet erhvervsøkonom kan du blive  uddannet revisor og få kompetencer til at varetage opgaver for både private og offentlige virksomheder og organisationer. Se dine muligheder her!

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav maskinmester - Sådan kommer du ind på maskinmesterstudiet

Er du drevet af nysgerrighed? Ser du løsninger, hvor andre ser problemer? Er du vild med teknik? Så er maskinmesterstudiet måske noget for dig!  Med en uddannelse som maskinmester får du en bred viden om forskellig teknik. Du lærer hvordan de forskellige maskiner fungerer, og hvordan disse varetages.  Vil du vide mere om, hvordan det er at være maskinmesterstuderende? Så læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav tandlæge - sådan kommer du ind på odontologiuddannelsen

Er din drøm at blive tandlæge? På studentum har vi opstillet de adgangskrav, der er for odontologiuddannelsen.  På uddannelsen i odontologi lærer du at undersøge, forebygge og behandle sygdomme i tænder, mund og kæbe. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav kemi - Sådan kommer du ind på kemistudiet

Er du interesseret i kemi? Om det er medicin, tøj, energi eller noget helt andet, er kemi involveret. Hvis dette interesserer dig, så er kemistudiet måske noget for dig!  

Uddannelsen i kemi kvalificerer dig til at udvikle nye lægemidler, energikilder og materialer og til at analysere, hvordan kemiske stoffer påvirker miljø og mennesker.

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav finansøkonomi - Sådan kommer du ind på finansøkonomistudiet

Er du interesseret i økonomi og tal? Så kan det være en uddannelse i finansøkonomi er noget for dig! Uddannelsen giver dig kompetencer til at arbejde med finansiering, forsikring og ejendomshandel- og administration. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav speditør - Sådan kommer du ind på uddannelsen

Med en uddannelse som speditør lærer du om kultur, sociale forhold og geografi i hele verden, du lærer om optimering af transportmuligheder, selvstændigt arbejde og service.

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Psykomotorisk terapeut adgangskrav - Sådan kommer du ind på uddannelsen

Pyskomotorik tager udgangspunkt i kroppen, og kombinerer viden om både sundhed, pædagogik og psykologi. På uddannelsen lærer du at planlægge, organisere, gennemføre og evaluere opgaver inden for det psykomotoriske og sundhedsfaglige felt.

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav biologi - Sådan kommer du ind på biologistudiet

Er du interesseret i dyr, mikroorganismer og planter? Biologi betyder læren om livet, og som biologistuderende vil du derfor lære om biologien inden for et bredt og varieret område. Så er biologiuddannelsen måske noget for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav statskundskab - Sådan kommer du ind på statskundskab

Er du interesseret i samfundsforhold såsom politik, økonomi og jura? Og er du interesseret i at læse samfundsproblematikker med viden om de praktisk politiske og administrative vilkår? Så er statskundskab måske noget for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav laborant - Sådan kommer du ind på laborantstudiet

Drømmer du om at arbejde med en bred vifte af analysemetoder i laboratoriet? Vil du udføre lære at udføre analyser af b.la. fødevarer og miljøprøver? Så er laborantuddannelsen måske noget for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav lægesekretær - Sådan kommer du ind på lægesekretæruddannelsen

Er du interesseret i at hjælpe patienter gennem administration og vejledning? Har du lyst til at gøre en forskel i sundhedsvæsenet, og kommunikere med mange forskellige mennesker? Så er uddannelsen som lægesekretær måske noget for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Gymnasielærer adgangskrav - Sådan kommer du ind på uddannelsen

Vil du gerne være gymnasielærer og bruge din viden til at undervise og danne den næste generation af gymnasieelever?  Der findes som sådan ikke en uddannelse til gymnasielærer, men det kræver at du tager en bacheloruddannelse med gymnasiesidefag og derefter en kandidatuddannelse inden for de fag du ønsker at undervise i.

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Arkæologi adgangskrav - sådan kommer du ind på arkæologuddannelsen

Interesserer du dig for historie og de levn vi har fra fortiden, der kan fortælle os noget om nutiden og lære os mere om fremtiden?  Arkæologi er læren om de tidligste mennesker til vikingetiden, middelalderen, renæssancen og op til i dag. Se her hvilke adgangskrav, der gør sig gældende for at blive optaget på uddannelsen. 

Læs mere