Viser 1-11 af 11
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-11 af 11

Jordemoder

Udlev din drøm om at hjælpe mennesker i deres graviditet, og sætte nyt liv i verden - tag jordemoder uddannelsen!

Som jordemoder spiller man en vigtig rolle, når der sættes nyt liv i verden. En fødsel kan være skræmmende og hård for forældrene, og du vil derfor hjælpe og støtte dem før, under og efter fødslen. Det er helt essentielt for både forældre og barn, at en graviditet foregår i trygge og gode rammer før, under og efter en fødsel. Jordemødre er derfor den vigtigste støtte i denne proces!

Uddan dig som jordemoder

Drømmer du om at arbejde som jordemoder, men er du i tvivl om, hvad uddannelsen specifikt indeholder og hvilke fagområder uddannelsen indeholder? Så læs med her!

Som jordemoder vil du lære grundlæggende om graviditet, fødsel og barsel, og om din sundhedsprofessionelle rolle. Du vil derudover få kompetencer i pædagogik, vejledning og kommunikation, som hjælper dig med at hjælpe andre!

Du lærer bl.a. om grundlæggende anatomi, sundhedsfremme, psykologiske- og ernæringsmæssige forhold. Du bliver derudover også klogere på raske og syge nyfødte, og hvordan man håndterer og hjælper komplicerede og ukomplicerede graviditeter og fødsler. 

Arbejdet som jordemoder

Hvis du drømmer om at hjælpe andre og skabe tryghed gennem din støtte, så er arbejdet som jordemoder måske det rigtige for dig. Som jordemoder vil du kunne arbejde i mange forskellige arbejdsfunktioner og med mange forskellige arbejdsopgaver!

I arbejdet som jordemoder kommer du til at arbejde indenfor sundhedssektoren på eksempelvis sygehusenes afdelinger for fødsel, barsel eller svangerskab. Dine evner for omsorg, støtte og vejledning vil være altafgørende, når forældre skal til at sætte et barn i verden, og når barnet fødes. Som jordemoder kan du enten tage imod fødsler selv, eller i samarbejde med andre på afdelingen. Du kan også komme ud til hjemmefødsler. 

Udover det traditionelle job som jordemoder, er der inden for de seneste år flere kommuner og fertilitetsklinikker, som ansætter jordemødre til konsultationer, akupunktur, eller fødselsforberedelse. 

Dit udbytte af uddannelsen og arbejdet som jordemoder

Som jordemoder får du en masse viden og kompetencer indenfor støtte, vejledning og medicinsk hjælp. Med en proffessionsbachelor i jordemoderkundskab har du rig mulighed for at tage yderligere kurser eller en kandidat, for at udvide dit fagområde og jobmuligheder. Et af de vigtigste opgaver i samfundet er, at kunne bidrage med at skabe gode og trygge forhold for forældre og deres nyfødte.

Jobbet som jordemoder vil derfor give en stor motivation og mening for dig, hvis du interesserer dig for menneskers sundhed, ve og vel. Som jordemoder får du derudover mulighed for at komme tæt på dine patienter og medborgere, og arbejde i et miljø, hvor alle kæmper for at skabe de bedste rammer for nyt liv, der kommer til, men samtidigt af sorgen der følger, når et nyt liv går tabt. 

Globale perspektiver

I det globale billede er der mange børn, der bliver sat i verden under dårlige og utrygge omgivelser. Hvis du brænder for at hjælpe mennesker i andre lande og udvide dine erfaringer, har du også mulighed for at tage i praktik eller på udveksling i udlandet under sit uddannelsesforløb.

Dette vil give dig muligheden for at få et bredere og globalt perspektiv som jordemoder i udlandet!

Hvor kan jeg læse mere om at blive jordemoder?

Vi har øverst på denne side samlet en masse forskellige information og kursus udbydere, som tilbyder både kurser og uddannelser inden for fagområdet jordemoder. Dette har vi gjort, da det kan være vanskeligt at navigere rundt i de mange forskellige muligheder, som der tilbydes af forskellige udbydere. 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7