Viser 1-20 af 25
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 25
1
2

Bliv indretningskonsulent: Gør et hus til et hjem

Som indretningskonsulent hjælper du andre til at gøre deres hus personligt, unikt og lækkert. Du er altså med til at transformere et hus til et hjem.

Som indretningskonsulent må du derfor have en kreativ tilgang til jobbet, være struktureret og i stand til at holde en deadline, ligesom du skal være god til at spore dig ind på, hvad det er kunden gerne vil have. 

Helt konkret betyder det, at du som indretningskonsulent må være i stand til at formidle dine kreative ideer videre til kunden og sætte dem i rammer, så håndværkeren forstår din indretningsplan. Du skal kunne tage højde for håndværkernes arbejde og tidsplan og sætte dig i kundens sted og samtidig holde styr på indretningsplanen. Og her kan en indretningskonsulent uddannelse være vejen frem, så du bliver i stand til at imødekomme de forskellige krav. 

indretningskonsulent

Sådan uddanner du dig til indretningskonsulent

Du kan blive indretningskonsulent på en række forskellige måder. Først og fremmest skal du vide, at titlen som indretningskonsulent, boligstylist og lignende betegnelser, ikke er beskyttede titler. Der er dermed mange, der kalder sig ovenstående uden at have en egentlig uddannelse. Dog er investeringen i en uddannelse inden for indretning alligevel en god ide, da du på den måde får styr på den grundlæggende viden inden for faget og bliver klædt godt på til en fremtid inden for indretning.

Der er som sagt forskellige muligheder for at tage en uddannelse inden for indretning. Mange uddannelser findes hos private udbydere, der tilbyder forskellige uddannelser inden for indretningsdesign. Disse uddannelser kan være af forskellig varighed. Til det er det værd at nævne, at det at tage en indretningskonsulent uddannelse kan gøres ret fleksibelt.

Nogle uddannelsesudbydere tilbyder nemlig også at du kan tage uddannelsen online. Ved at tage din indretningskonsulent uddannelse online får du mulighed for at studere hvor du vil og når du vil.

Arbejdsopgaver som indretningskonsulent

Efter endt indretningskonsulent uddannelse åbner der sig en bred vifte af karrieremuligheder. Som nævnt tidligere får du mulighed for at gøre huse til hjem, når private søger hjælp til indretning. Derudover kan du også få opgaver fra erhvervskunder, der har brug for hjælp til at forvandle rum i deres virksomhed.

Med en uddannelse som indretningskonsulent, boligstylist eller lignende bliver du dermed rustet til at arbejde professionelt med indretning, uanset om du ønsker at fokusere på private hjem eller at hjælpe virksomheder.

Pensum på uddannelsen til indretningskonsulent: 

En uddannelse til indretningskonsulent indeholder typisk en bred vifte af emner og færdigheder, der er nødvendige at have viden om for at blive kompetent inden for indretningsbranchen. Nogle af de emner, man typisk vil komme igennem for at forstå og praktisere indretningsfaget er:

  • Tegning: Plantegninger og arbejdstegninger
  • Farvelære: Farveteori, farvers påvirkning og farvekombinationer
  • Materialelære: Valg af materialer, møblering og sammensætning af materialer
  • Belysning: Belysningsteknik og læring om, hvordan belysning påvirker rummet
  • Indretning og styling: Huskeregler og principper.

Dette er blot et udpluk af nogle af de emner, du vil lære om på en indretnings uddannelse. Pensum vil variere fra uddannelse til uddannelse, og på nogle uddannelser vil du blandt andet også lære om stilarter og trends, kundens behov, indretning af køkken og badeværelse og meget mere.

Hvem kan uddanne sig til indretningskonsulent?

Alle kan i princippet tage en indretningskonsulent uddannelse eller en hvilken som helst anden uddannelse inden for indretning såsom boligstylist eller lignende, uanset hvilken baggrund man har. Der er nemlig ingen formelle adgangskrav. Det kan dog være en fordel, hvis du er kreativt anlagt, har god materiale forståelse og sans for detaljer. 

Desuden er det værd at nævne, at da der i langt de fleste tilfælde er tale om en privat uddannelse, er du ikke berettiget til SU. Uddannelsen finansieres af dig selv.

Lyder en fremtid inden for indretning som noget for dig, og vil du gerne have et visitkort hvor der står boligstylist, indretningskonsulent eller en tredje betegnelse inden for indretning? Så udforsk dine muligheder i listen ovenfor.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12