Vis studentum.dk som: Mobile

Bager og konditor

Erhvervsskolerne Aars
4,5 år
SU og Elevløn
Heltid
Erhvervsuddannelse
Aars

Bager og konditor

Bager og konditor uddannelse

Bager og konditor

Drømmer du om at fremstille imponerende kager og bage lækkert brød, så er uddannelsen som bager eller konditor den helt rigtige vej for dig.

Det laver en bager/konditor

Som bager fremstiller du en række forskellige slags brød og kager. De mest almindelige er: franskbrød, morgenbrød, rugbrød og wienerbrød.

Som konditor er du specialist i at fremstille kager og andre søde sager. Du fremstiller alle tænkelige slags kager, isanretninger, konfekt og andre dekorative lækkerier. Arbejdet kræver, at du er kreativ, har sans for former og farver, samt et godt håndelag.

For både bager og konditor starter arbejdsdagen ofte tidligt om morgenen og slutter ved middagstid.

Uddannelsens opbygning

  • Grundforløb 1 som gør dig klar til at vælge retning (20 uger)
  • Grundforløb 2 som er starten på den faglige uddannelse (20 uger) målrettet bager og konditor
  • Hovedforløb, hvor du vælger speciale og veksler mellem skole og praktik

Grundforløb 1 (GF1)

Du bliver klar til at vælge den rigtige uddannelse for dig. Du kommer til at arbejde med at udvikle personlige, almene og faglige kompetencer som er vigtige for dig på en erhvervsuddannelse. På Erhvervsskolerne Aars er undervisningen meget praksisnær. Det betyder, at størstedelen af undervisningen foregår i skolens køkkener og restaurant. Du skal også med ud af huset for at se, prøve, opleve og lære om brancherne.

Undervisningen består af teoretiske fag og konkrete emner inden for faget. Grundforløb 1 er for dig, der kommer direkte fra grundskolen. Det varer 20 uger. GF1 er fælles for alle uddannelser på Fødevarer, jordbrug og oplevelser.

Grundforløb 2 (GF2)

Du lærer grundlæggende faglige kompetencer, målrettet konditor og bager, som gør dig klar til at fortsætte på hovedforløbet. Grundforløb 2 varer 20 uger. Du afslutter med en grundforløbsprøve.

Hovedforløb

For at starte på hovedforløbet, skal du have en uddannelsesaftale med en virksomhed eller være optaget i skolepraktik. Du kan ikke tage hovedforløbet hos os.

Økonomi på uddannelsen

Grundforløb 1 og 2 giver adgang til at søge SU. Når du starter på hovedforløbet vil du få elevløn i både praktikken og på skoleophold. Som skolepraktikelev får du en særlig skolepraktikydelse på niveau med SU.

Forespørgsel efter information

 

Kontaktinformation til Erhvervsskolerne Aars

Erhvervsskolerne Aars

Østre Boulevard 10
9600 Aars

 Vis telefonnummer
www.erhvervsskolerne.dk

Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Bager og konditor

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Bager og konditor endnu. Bliv den første!