Mark Henriksen, Oregon, USA

Er USA på din liste over steder at besøge? Mød Mark, der her fortæller dig om hans oplevelser, da han var på udveksling i Oregon, USA.

Mark Henriksen: Udveksling i Oregon, USA

Navn: Mark Henriksen

Udvekslingsby/stat/land/universitet: 
Corvallis, Oregon, USA, Oregon State University

Uddannelse i Danmark: International virksomhedskommunikation med engelsk og kommunikation på Aarhus universitet

Hvilket semester rejste du på: 4. semester

Udveksling i Oregon

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til Oregon?

Det lød som det bedste universitet ud af dem, som jeg blev tilbudt gennem AU. Jeg havde også hørt, at Oregon var en flot stat med meget flinke mennesker.

Hvordan var studielivet i Oregon?

Jeg var på udveksling i 6 måneder på Oregon State University, som ligger i en mindre by i midten af Oregon, der hedder Corvallis. Corvallis er i høj grad en ”universtitetsby”, hvilket vil sige at universitetet udgjorde størstedelen af indbyggerne.

Der var et par introdage på universitetet, hvor vi mødte andre internationale studerende, hvilket var meget rart. Derudover var alle i byen meget flinke. Jeg benyttede mig ikke meget af sociale arrangementer, som skolen stod for, men fandt venner via ”egne veje” (fx i min studiebygning, til fester, gennem venners venner osv.).

Fagligt brugte jeg ikke meget tid på gruppearbejde, så jeg klarede det meste skolearbejde på egen hånd eller i selskab med nogle af de andre internationalt studerende fra AU.

Hvad brugte du din fritid på?

I hverdagene og i mange weekender hyggede vi os i Corvallis, som havde et mindre, men udmærket udvalg af barer og diskoteker. Der var mange grønne områder, hvor man kunne sidde og hygge sig udenfor, når vejret var godt. I weekenderne tog vi nogle gange på mindre ture rundt omkring Corvallis, fx Portland, Canon Beach, Crater Lake, Seaside, Newport osv. Oregon er en virkelig flot stat.

Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold i Oregon?

Det bedste var de mennesker, jeg lærte at kende I Corvallis. Jeg fik mange gode venner, og jeg fik en masse gode oplevelser sammen med dem. Oregon ligger desuden godt i forhold til andre stater, som er værd at besøge fx Californien, Nevada og Washington. Naturen og byerne i og omkring Oregon er fantastiske. 

Hvad overraskede dig som udvekslingsstudent i Oregon?

Det faglige niveau på OSU var lavere, end jeg havde regnet med, hvilket jeg var helt fint tilfreds med. Jeg lærte meget nyt på OSU, men jeg stressede på ingen måde over skolearbejde, og jeg havde masser af fritid. Dette kommer selvfølgelig an på hvilke courses man tager.

Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til Oregon?

Man skal tage til OSU, hvis man gerne vil opleve et universitet, som ikke er alt for stort med gode muligheder for social intimitet, samtidig med at skolen heller ikke er for lille. Der er en meget speciel atmosfære på OSU, og hvis man kan finde sig nogle gode kammerater, kan man få et fantastisk studieophold – det havde jeg i hvert fald.

Se dine uddannelsesmuligheder i USA


Annoncer