Vis studentum.dk som: Mobile

Ann-Louise Blom, San Diego, USA

Navn: Ann-Louise Blom

Alder: 23 år

Udvekslingsby/land/universitet:
San Diego, USA, San Diego State University

Uddannelse i Danmark:
HA (Kom.), CBS

Hvornår rejste du? 

Efteråret 2019

udveksling

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til San Diego?

Jeg ville gerne bruge min studietid på at opleve noget nyt og anderledes. At studere og begå sig i et andet land og en anden kultur, var jeg sikker på at lære meget af. Samtidig var det også spændende at få en ny og anderledes hverdag. Derudover har jeg altid været meget begejstret og fascineret af den amerikanske kultur, og den eneste måde rigtig at opleve den på var at tage over og bo og begå sig i den over længere tid. Derfor var det oplagt at udnytte muligheden gennem udveksling.

Hvordan var studielivet i San Diego?  

San Diego State University havde vi mulighed for både at tage fag sammen med nationale studerende og internationale studerende. Det var virkelig lærerigt at se, hvordan studerende fra andre kulturer tænker og studerer på. Der var rigtig mange danskere afsted, hvilket gjorde det sociale virkelig hyggeligt, og fagligt var folk også meget engagerede.

Selve campus på SDSU er så smukt! Derudover er der også helt utrolig mange aktiviteter på campus, man som udvekslingsstudent, kan deltage i gratis. Der var bla. en masse sportskampe som basket, football og tennis. Ved at deltage i sådanne arrangementer får man virkelig en ægte ”college experience´”, synes jeg. Derudover var der helt vildt gode muligheder for fitness, og der er også en pool, hvor man både kan ligge og dase i mellemtimerne, men samtidig er der også svømmebaner, som man på den måde også kan være aktiv. Det er et college, der virkelig støtter op om en aktiv hverdag, hvilket man virkelig kunne mærke. Det passer på den måde meget godt med det, man er vant til hjemmefra. Californien er på den måde meget lig Europa, hvor en sund livsstil er svær at finde og holde i resten af USA, tror jeg.

Hvad brugte du din fritid på?  

Da jeg tog på udveksling var det ikke kun for det faglige, men også for at opleve noget nyt. Så jeg prioriterede min fritid på at tage på ture og opleve USA fra forskellige steder.  Vi tog bla. til Palm Springs, Las Vegas, Santa Barbara, Santa Monica, Malibu, San Francisco, New York og selvfølgelig L.A. (der kun ligger et par timers kørsel fra San Diego).

Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold i San Diego? 

At møde nye mennesker og lære fra en kultur, der på mange måder er meget forskellig fra Danmark.  Noget af det lækreste var også vejret. Vi kunne stadig ligge på stranden i december måned. Vi boede lige ved stranden i noget, der hedder Ocean Beach. Det er her de fleste udvekslingsstuderende bor, hvis ikke de bor ved campus. Det er er også her, man for det meste tager i byen.

Hvad overraskede dig som udvekslingsstudent i San Diego?  

Måden at gå i skole på er meget forskellig fra Danmark. De går meget op i, at man er fysisk tilstede til timerne, og alle eksaminer er multiple choice. Det overraskede mig faktisk også, hvor forskellig den amerikanske kultur er forskellig fra Danmark. Dette gjaldt især deres drukkultur. Det er ikke tilladt at drikke på gaden, man må ikke engang gå med en øl i hånden. Det skal man lige vænne sig til, når man kommer fra et land som Danmark.

Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til San Diego?

Gør det! Lige meget, hvor du rejser hengiver det altid utrolig meget at tage afsted og komme ud og opleve en ny kultur og få en ny hverdag. Man får så meget med hjem i bagagen. Hvis du vælger at tage til San Diego, som jeg helt klart vil anbefale, får du en masse nye venner i lækre omgivelser på et smukt campus. Hvis jeg skal give et godt råd, tror jeg, at jeg vil råde dig til altid at være åben for nye oplevelser og møde nye mennesker. Det giver så meget at have ja-hatten på, idet der kommer så utrolig mange nye spændende oplevelser ud af det, som man ikke lige havde regnet med.

Se dine uddannelsesmuligheder i USA


Senest opdateret: 21 jul 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 22-07-2020

Martin Krogh, Californien, USA

Jeg elsker alt, hvad der har med Sol, sommer og strand at gøre, hvilket var grunden til at jeg valgte Californien. Staten har det hele. Du kan bo 5 minutter fra stranden, og du kan køre to timer og være på ski, hvilket er noget jeg sætter pris på.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Anne Louise Ellingsøe, Atlanta, USA

Det bedste var at få lidt luftforandring. Det var enormt befriende at opleve et liv og en hverdag uden for Danmarks grænser og at få ny viden, indsigt og perspektiv. Samtidig var det bare vanvittigt fedt at få lov til at bo 5 måneder i en storby sammen med en masse spændende mennesker fra hele verden.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2019

Mark Henriksen, Oregon, USA

Man skal tage til OSU, hvis man gerne vil opleve et universitet, som ikke er alt for stort med gode muligheder for social intimitet, samtidig med at skolen heller ikke er for lille. Der er en meget speciel atmosfære på OSU, og hvis man kan finde sig nogle gode kammerater, kan man få et fantastisk studieophold – det havde jeg i hvert fald.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Gustav Emil Thuesen, Vancouver, Canada

Jeg føler, at jeg lærte en masse fagligt fra den undervisning, jeg modtog. Derudover har jeg fået en masse fede oplevelser i den vilde natur, som ligger lige i ens “baghave”. Men det bedste er nok de venskaber, jeg fik, imens jeg var på udveksling. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Joan Juul, Montréal, Canada

Det var virkelig fedt at bo i en så multikulturel by. Montréal er virkelig fyldt med mennesker fra hele verden, og det er svært at give en stereotyp af, hvordan en person fra Montréal ser ud. Det giver en super fed vibe. Det er også en by med virkelig mange universiteter og studerende, så der er massere ting at lave for studerende. Noget af det fedeste har også været at møde så mange nye mennesker og få nye venner fra forskellige steder i verdenen.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Kathrine Stentebjerg, San Diego, USA

Jeg har altid gerne ville til USA på udveksling, fordi jeg gerne vil prøve at være en del af the college experience, red cup parties, et stort campus og gode sportsfaciliteter.

Det bedste ved udvekslingen var at få en ny hverdag med konstant godt vejr og ingen bekymringer. Jeg havde meget mere tid, bl.a. fordi man ikke må have et studiejob på udveksling.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Laura Hoff Larsen, Toronto, Canada

Socialt var det over alt forventning. Vi var gode til at ses, før semestret endnu var startet og støttede op om fester. Det var også fantastisk at møde så mange dejlige mennesker og få oplevet en fantastisk natur - en natur, som du ikke lige kan finde i DK!

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Tine Kowalewski Jahnsen, Montréal, Canada

Generelt brugte jeg størstedelen af min fritid sammen med andre, og selvom jeg normalvis godt kan have brug for bare at være i mit eget selskab, så nød jeg virkelig at få nye venner og slappe af og lave noget andet end skole sammen med dem hele tiden, da det også var én af mine store motivationsfaktorer for at tage på udveksling.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Laura Kristine Tobiasssen Grell, Montréal, Canada

Det er lidt nødvendigt at være opsøgende i starten for at finde venner og skabe sig et socialt liv. Men ellers bare nyd det, lad være med at tage skolen alt for tungt og tag på så mange weekendture som økonomien og overskuddet rækker til - det er klart der, at jeg har fået nogle af mine bedste minder!

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Jens Pedersen, San Diego, USA

San Diego og det at være på udveksling er meget socialt, så det meste af min fritid brugte jeg på at være sammen med mine nye roomies og venner. Vi tog bl.a. til sportsevents som baseball og football, da det er meget en fælles ting i San Diego, hvor alle bakker op om de lokale hold på uni. Udover det er der et stort kulturelt udbud, hvor der er rigtig mange fede events og koncerter. Jeg tog også på mange weekendture til b.la. Las Vegas, Hawaii og nationalparker i området.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Stinne Nøttrup, Montréal, Canada

Jeg synes, at Montréal er en rigtig fed by med masser af muligheder og plads til alle slags mennesker. Det er en meget multikulturel by, hvor mennesker fra hele verden bor. Blandingen mellem engelsk og fransk har også sin charme! 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Andrea Falk Pedersen, Monterrey, Mexico

Det, som jeg mindes tydeligst og til tider også savner, er det stærke sociale fællesskab blandt de udvekslingsstuderende og muligheden for spontanitet – som gav hverdagen et ekstra pift, samt de mange timers arbejde på at skitsere og modellere et projekt.  Det sidstnævnte var nok ikke det bedste, men set i bakspejlet, gav det det bedste læringsudbytte rent fagligt.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Magnus Kristensen, Victoria, Canada

Man kan opleve en masse, og alle udvekslingsstuderende er imødekommende og venlige. Dette er selvfølgelig mere forventeligt, da de selv har valgt at tage på udveksling, men det er nemlig de lokale studerende, som også er super imødekommende og gerne vil vide mere om ens hjemland og kultur. Det sociale liv og alsidigheden på Vancouver Island gør, at man kan tilbringe et helt semester der og rejse konstant, men stadig ikke har oplevet det hele.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Frederikke Trave Func, Honolulu, Hawaii

Min fritid kunne godt sammenlignes med en sabbatårsrejse. Jeg gik kun i skole ca. 15 timer om ugen, og eftersom jeg ikke havde visum til at arbejde, så gik fritiden rigtig meget med lange hiking-ture i den smukke natur, surfing flere gange på ugen, festlige aftener i byen, beach-volley, solnedgange, campingture, snorkling og dykning i Pacific Ocean, roadtrips til alle øens vidundere og generelt bare en masse sol og strand.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Marc Künkel Pedersen, Michigan, USA

Gør det! Lige meget hvor i USA, du overvejer at tage til, så tag afsted. Oplev kulturen, bo på campus sammen med tusinde andre studerende og få bekræftet alle dine fordomme om cheerleaders, atleter og alle de andre kliker, der er på college. 

Læs mere