Ann-Louise Blom, San Diego, USA

Har du overvejet udveksling i USA? Mød Ann-Louise, og hør om hendes oplevelser, da hun var på udveksling i San Diego i USA. Læs mere her.

Ann-Louise Blom: Udveksling i San Diego, USA

Navn: Ann-Louise Blom

Alder: 23 år

Udvekslingsby/land/universitet:
San Diego, USA, San Diego State University

Uddannelse i Danmark:
HA (Kom.), CBS

Hvornår rejste du? 

Efteråret 2019

udveksling

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til San Diego?

Jeg ville gerne bruge min studietid på at opleve noget nyt og anderledes. At studere og begå sig i et andet land og en anden kultur, var jeg sikker på at lære meget af. Samtidig var det også spændende at få en ny og anderledes hverdag.

Derudover har jeg altid været meget begejstret og fascineret af den amerikanske kultur, og den eneste måde rigtig at opleve den på var at tage over og bo og begå sig i den over længere tid. Derfor var det oplagt at udnytte muligheden gennem udveksling.

Hvordan var studielivet i San Diego?  

San Diego State University havde vi mulighed for både at tage fag sammen med nationale studerende og internationale studerende. Det var virkelig lærerigt at se, hvordan studerende fra andre kulturer tænker og studerer på. Der var rigtig mange danskere afsted, hvilket gjorde det sociale virkelig hyggeligt, og fagligt var folk også meget engagerede.

Selve campus på SDSU er så smukt! Derudover er der også helt utrolig mange aktiviteter på campus, man som udvekslingsstudent, kan deltage i gratis. Der var bla. en masse sportskampe som basket, football og tennis. Ved at deltage i sådanne arrangementer får man virkelig en ægte ”college experience´”, synes jeg.

Derudover var der helt vildt gode muligheder for fitness, og der er også en pool, hvor man både kan ligge og dase i mellemtimerne, men samtidig er der også svømmebaner, som man på den måde også kan være aktiv. Det er et college, der virkelig støtter op om en aktiv hverdag, hvilket man virkelig kunne mærke. Det passer på den måde meget godt med det, man er vant til hjemmefra. Californien er på den måde meget lig Europa, hvor en sund livsstil er svær at finde og holde i resten af USA, tror jeg.

Hvad brugte du din fritid på?  

Da jeg tog på udveksling var det ikke kun for det faglige, men også for at opleve noget nyt. Så jeg prioriterede min fritid på at tage på ture og opleve USA fra forskellige steder.  Vi tog bla. til Palm Springs, Las Vegas, Santa Barbara, Santa Monica, Malibu, San Francisco, New York og selvfølgelig L.A. (der kun ligger et par timers kørsel fra San Diego).

Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold i San Diego? 

At møde nye mennesker og lære fra en kultur, der på mange måder er meget forskellig fra Danmark.  Noget af det lækreste var også vejret. Vi kunne stadig ligge på stranden i december måned. Vi boede lige ved stranden i noget, der hedder Ocean Beach. Det er her de fleste udvekslingsstuderende bor, hvis ikke de bor ved campus. Det er er også her, man for det meste tager i byen.

Hvad overraskede dig som udvekslingsstudent i San Diego?  

Måden at gå i skole på er meget forskellig fra Danmark. De går meget op i, at man er fysisk tilstede til timerne, og alle eksaminer er multiple choice. Det overraskede mig faktisk også, hvor forskellig den amerikanske kultur er forskellig fra Danmark. Dette gjaldt især deres drukkultur. Det er ikke tilladt at drikke på gaden, man må ikke engang gå med en øl i hånden. Det skal man lige vænne sig til, når man kommer fra et land som Danmark.

Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til San Diego?

Gør det! Lige meget, hvor du rejser hengiver det altid utrolig meget at tage afsted og komme ud og opleve en ny kultur og få en ny hverdag. Man får så meget med hjem i bagagen. Hvis du vælger at tage til San Diego, som jeg helt klart vil anbefale, får du en masse nye venner i lækre omgivelser på et smukt campus. Hvis jeg skal give et godt råd, tror jeg, at jeg vil råde dig til altid at være åben for nye oplevelser og møde nye mennesker. Det giver så meget at have ja-hatten på, idet der kommer så utrolig mange nye spændende oplevelser ud af det, som man ikke lige havde regnet med.

Se dine uddannelsesmuligheder i USAAnnoncer