Anne Louise Ellingsøe, Atlanta, USA

Drømmer du om udveksling i USA? Mød Anne og hør om hendes oplevelser da hun var på udveksling i Atlanta i USA. Læs mere her.

Anne Ellingsøe: Udveksling i Atlanta, USA

Navn: Anne Louise Ellingsøe

Alder: 24 år

Udvekslingsby/land/universitet:
Atlanta, USA, Georgia State University College of Law

Uddannelse i Danmark: 
Jura på Århus Universitet

Hvornår rejste du?

Efteråret 2018

udveksling

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til Atlanta?

Jeg ville gerne længere væk end Europa og trængte til, at der skulle ske noget helt nyt og udfordrende i mit liv. Jeg tog derfor chancen og søgte alle de tilbudte oversøiske destinationer, både USA, Canada og Australien og jeg var så heldig, at Atlanta blev min destination.

Hvordan var studielivet i Atlanta?

Studielivet i Atlanta på Georgia State University College of Law bærer meget præg af, at de studerende selv betaler store summer for studiet, forstået på den måde, at tilgangen til studiet er mere seriøs, end det mange måske kender fra studielivet i Danmark. Fagligt var niveauet ikke højere end på Aarhus Universitet, men undervisningsformen var helt anderledes.

Fra den kendte forelæsningsmodel på AU gik jeg til noget helt andet – holdundervisning, forventet deltagelse, at blive called on uden at have bedt om det, og hvor 15-20 % af din samlede karakter afhænger af fremmøde og klassedeltagelse. Lidt som gymnasiet. Men det skal siges, at det var virkelig fedt, og at jeg lærte vanvittigt meget af den undervisningsform.

Socialt fandt jeg sammen med en masse internationale studerende, som jeg mødte første dag. Det skal understreges, at et fedt socialt liv på udveksling kræver at man selv gør noget, forstået på den måde, at du selv bliver nødt til at opsøge nye mennesker, hvis du skal finde nye venner. For mig var det helt afgørende at være åben og nysgerrig overfor alle.

Hvad brugte du din fritid på?

Min fritid brugte jeg sammen med de andre internationale studerende. Vi udnyttede mulighederne for nemt at rejse til andre stater, og jeg besøgte blandt andet Utah, Florida og New York. Derudover gik vi meget i byen og prøvede en masse forskellige restauranter. Atlanta er hjemsted for ægte sydstatsmad, og den store diversitet af mennesker gjorde det spændende at udforske kulturen og byen.

Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold i Atlanta?

Det bedste var at få lidt luftforandring. Det var enormt befriende at opleve et liv og en hverdag uden for Danmarks grænser og at få ny viden, indsigt og perspektiv. Samtidig var det bare vanvittigt fedt at få lov til at bo 5 måneder i en storby sammen med en masse spændende mennesker fra hele verden.

Hvad overraskede dig som udvekslingsstudent i Atlanta?

Priserne og offentlig transport. Atlanta er en bil-by (absolut ikke en cykel-by), og det er tydeligt, at der ikke investeres i offentlig transport, hvilket til tider kunne være en udfordring. Det var dog ikke en decideret hindring i min hverdag. Derudover overraskede det mig, at mad er virkelig dyrt. Ikke fastfood og restauranter, men almindelige dagligvarer. Samtidig er Atlanta de seneste år blevet en virkelig dyr by at bo i, i hvert fald hvis man vil bo forholdsvis centralt.

Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til Atlanta?

Søg legater i god tid!!! Det gælder i øvrigt ligegyldigt, hvor man har tænkt sig at tage hen. Det er dyrt at have det sjovt i lang tid af gangen, og derfor anbefaler jeg virkelig at lægge nogle timer i at få skrevet en god ansøgning og få søgt alt, hvad der søges kan. Et andet råd er at lave sin research. Det kan være enormt gavnligt at vide noget praktisk om ens destination, inden man tager afsted, da det gør opstarten mere flydende og let.

Se dine uddannelsesmuligheder i USA


Annoncer