Hjælp os med at besvare vores store studievalgsundersøgelse - og vind et sæt Airpods!

Jens Pedersen, San Diego, USA

Drømmer du om udveksling i USA? Mød Jens, og hør om hans oplevelser, da han var på udveksling i San Diego, USA.

Jens Pedersen: Udveksling i San Diego, USA

Navn: Jens Pedersen

Alder: 26 år

Udvekslingsby/land/universitet:
San Diego, USA, San Diego State University (SDSU)

Uddannelse i Danmark:
BA i Europæisk Business & MSc. i Business Administration and E-business, CBS

Hvornår rejste du?

Efteråret 2018

San Diego

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til San Diego?

Jeg ville gerne på udveksling og faldt over SDSU.

Hvordan var studielivet i San Diego?

Fagligheden kunne på nogle fag godt være udfordrende, hvor den i andre fag slet ikke var udfordrende. Det kræver derfor, at man kigger pensum og fagbeskrivelserne godt igennem inden man vælger fag, så man er sikker på, at man får de fag, der passer til ens interesser og ens faglige niveau.

Undervisningsformen på SDSU var meget anderledes, end den jeg er vant til fra CBS. På SDSU – og generelt i USA – bliver man løbende bedømt via quizzer, midtvejseksamener og på sin deltagelse i fagene. Det gjorde, at jeg var mere på campus, end jeg er i Danmark, da det ikke alene er den afsluttende eksamen, man bliver bedømt på.

Socialt er der sindssygt mange studerende i Californien - fra hele verden både udvekslingsstuderende og generelt. San Diego har generelt mange samarbejdspartnere fra hele verden blandt andet EDU, som vi søgte igennem. Det gør, at der er et stort internationalt miljø, hvor der især var mange tyskere og danskere.

Jeg brugte meget tid på campus udenfor studiet, da SDSU har et kæmpe udbud af aktiviteter på campus. Studenterorganisationslivet er mere udbredt i San Diego end herhjemme, hvilket er grunden til det større udbud af aktiviteter.

Hvis man har en forestilling om, at man skal leve et rigtigt college life, hvor man bor på campus, skal man være opmærksom på, at det er svært at få en plads på et campus dorm, da 1.- og 2. års studerende fra USA skal bo på campus. Der er derfor ikke særlig mange pladser til udvekslingsstuderende. Og hvis man får en plads på et dorm, skal man være forberedt på, at det er meget unge folk, der bor på campus (18-20-årige).

Hvad brugte du din fritid på?

San Diego og det at være på udveksling er meget socialt, så det meste af min fritid brugte jeg på at være sammen med mine nye roomies og venner. Vi tog bl.a. til sportsevents som baseball og football, det er meget en fælles ting i San Diego, hvor alle bakker op om de lokale hold på uni. Udover det er der et stort kulturelt udbud, hvor der er rigtig mange fede events og koncerter. Jeg tog også på mange weekendture til b.la. Las Vegas, Hawaii og nationalparker i området.

Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold i San Diego?

Det at få en ny hverdag med nye mennesker har været det bedste for mig. Når alt er nyt, kommer man til at tænke og prioritere anderledes, end man plejer.

Hvad overraskede dig som udvekslingsstudent i San Diego?

Jeg blev ikke så overrasket, man ved lidt, hvad man går ind til, når man flytter til USA. Kulturen adskiller sig ikke så meget fra den danske.

Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til San Diego?

  1. Gå efter at bo nede ved enten Mission Beach eller Pasific beach. Der er super fedt at bo, fordi der er en stor koncentration af studerende. Fordelene ved at bo ved en af de strande, er at det er nemt at finde et kollektiv at bo i, og det er der mange af festerne og andre sociale aktiviteter foregår.

  2. Find nogle stykker at leje eller købe en bil sammen med. Offentlig transport er skrald i Californien, så det er rarest at have mulighed for bil.

  3. Hvis du rigtig gerne vil til Californien, men dit uni ikke har samarbejdsaftaler med de unier, du gerne vil til, så skal du ikke være bange for at være freemover. Der er rigtig mange freemovers i Cali. Og det kan sagtens finansieres gennem legater. Husk at søge legater - og i god tid. Det er alt arbejdet værd.

Se dine uddannelsesmuligheder i USA


Annoncer