Vis studentum.dk som: Mobile

Liv Krongaard, Auckland, New Zealand

Navn: Liv Krongaard

Alder: 24 år

Udvekslingsby/land/universitet:
Auckland, New Zealand, Auckland University of Technology

Uddannelse i Danmark:
Kommunikation på Danmarks medie- og journalisthøjskole 

Hvornår rejste du?

Efteråret 2018

udveksling

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til Auckland?

Jeg valgte at tage til New Zealand, fordi jeg lige siden folkeskolen har drømt om rejse dertil og opleve landet. Primært var det naturen og de smukke omgivelser, der motiverede mig til at rejse afsted. Igennem Danmarks medie- og journalisthøjskole kunne jeg vælge mellem Christchurch og Auckland, og jeg besluttede mig så for at vælge Auckland, fordi jeg tænkte, at det kunne være fedt at bo i en storby, hvor en fjerdedel af New Zealands befolkning bor. Derudover valgte jeg Auckland frem for Christchurch, fordi Christchurch har været ude for et jordskælv i 2011, og byen er derfor stadig mærket af ødelæggelserne fra dengang.

Hvordan var studielivet i Auckland?

Studielivet i Auckland var rigtig godt. Jeg havde fire forskellige fag på universitet, hvor det sociale i studielivet var ret forskelligt alt efter, hvilket fag jeg havde. Jeg havde blandt andet et Maori-fag, som er et fag, der handler om ledelsesstile og strukturer i forhold til de indfødtes kultur. Her var der mange internationale studerende på vores hold - nok, fordi de ligesom mig også gerne vil lære mere om kulturen i New Zealand. Det var rigtig fedt, fordi det gjorde, at vi alle var meget sociale og havde lyst til at lave ting med hinanden udover i undervisningen, som eksempelvis weekendture sammen.

Generelt adskilte undervisningen sig fra mit studie herhjemme, fordi vi havde flere fremlæggelser og mere gruppearbejde, end jeg normalt er vant til. Derfor brugte jeg nogle gange ekstra tid på at forberede mig - også fordi undervisningen var på engelsk, og det skulle jeg lige vænne mig til. Men ellers kan man nok forvente nogenlunde det samme som herhjemme.

I forhold til bolig, boede jeg i en studiebolig ved Wellesly Student Apartments, som er meget tæt på uni og campus. Der var nogle praktiske ting, der ikke altid fungerede, men jeg var rigtig glad for at bo der, fordi der var mange internationale studerende, der også boede her, så vi kunne lave ting med hinanden, når vi havde fri.

Hvad brugte du din fritid på?

De fleste weekender gik med at tage på ture og og rejse rundt for at opleve øen og områderne omkring Auckland. Vi var typisk en gruppe af udvekslingsstuderende, der lejede en bil og bare kørte ud i naturen, hvor vi overnattede i telte og lavede mad over trangia.  

New Zealand og naturen her er så smuk nærmest ligegyldigt, hvor man er, og derfor er der også så mange rejsemuligheder. Det er et perfekt land til roadtrips og derfor fyldte camping også en stor del af min fritid. De weekender, hvor vi ikke campede, brugte jeg i Auckland, fordi det også var vigtigt for mig at lære byen godt at kende, så jeg ikke bare følte mig som en turist, når jeg var der. Jeg ville gerne føle, at det var min by.

Derudover var jeg også heldig at få tildelt en buddy i starten af semesteret, og hende brugte jeg meget tid med. Hun tog mig blandt andet hjem til hendes familie, så jeg også kunne opleve den lokale kultur, og det var rigtig spændende og hyggeligt.

Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold i Auckland?

Det bedste ved at være udvekslingsstudent i New Zealand var helt klart, at naturen er så tæt på, og at den er så varierende i forhold til, hvor du befinder dig. Både i forhold til øst- og vestkysten, men på nordøen kan opleve regnskov og meget eksotisk natur, hvor sydøen er præget af rå natur og bjerge.

Hvad overraskede dig som udvekslingsstudent i Auckland?

Det overraskede mig, at jeg lige skulle tage mig sammen til at tage initiativ til at snakke med alle i starten og altid være åben og opsøgende overfor nye mennesker. Jeg havde måske tænkt, at det ville komme helt automatisk, men det handler også om at gøre noget selv. Men jeg synes, at det er rigtig vigtigt, at man gør det, fordi det skal ses som en slags social investering, som betyder, at du efter en månedstid pludselig har fået en stor vennekreds med mennesker fra hele verden.

Derudover overraskede det mig nok også lidt, at der var så mange asiater i Auckland. Man kunne godt mærke, at de prægede byen lidt - både i forhold til restauranter og butikker, og det har jeg nok ikke regnet på, når jeg nu rejste til et andet land som New Zealand.

Har du gode råd til andre, der overvejer at tage til Auckland?

Et godt råd er, at hvis man gerne vil campere, så skal man tage udstyr med fra Danmark - ihvertfald så meget, man nu have med. Jeg endte med at bruge mange penge på udstyr som telt, vandrestøvler, trangia, uld-undertøj og liggeunderlag, fordi vi skulle bruge det, når vi tog ud i weekenderne.

Derudover er det vigtigste råd, at du skal huske at være åben og imødekommende, når du tager på udveksling. Bare spring ud i det, selvom det virker angstprovokerende og grænseoverskridende, fordi du ikke kender landet eller kulturen. Det er en fantastisk investing, og du lærer meget om dig selv i den proces.

Man skal også huske at lade være med at lade sig styre af sin FOMO. Det er vigtigt at tage sig tid til at slappe af og sige nej en gang imellem, og man skal huske sig selv på, at man faktisk er der for at skabe en hverdag i modsætning til en almindelig rejse. Det betyder også, at man godt kan tillade sige nej og tage sig tid til at sig selv eller sin familie derhjemme, selvom der sker noget i byen - ligesom man jo også gør derhjemme i DK.

Se dine uddannelsesmuligheder i New Zealand

Senest opdateret: 21 jul 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 21-07-2020

Casper Düna Frederiksen, Sydney, Australien

Sydney som by er en fantastisk destination for udvekslingsstuderende, fordi den tilbyder den perfekte kombination af storbyliv og strandliv. Jeg boede ved stranden og nød at være tæt på surfing, badning og beachvolley. Om aftenen kunne jeg så drage fordel af Sydneys omfattende byliv længere inde mod centrum. Derudover er Sydney et rigtig godt udgangspunkt for at rejse videre rundt i Australien, da man kan flyve stort set alle steder hen på relativt kort tid.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Amalie Vinther, New Castle, Australien

Universitetet skabte et rum for at engagere sig socialt i de mange studenterorganisationer, bl.a. involverede jeg mig selv i en for udvekslingsstudenter. Derigennem deltog jeg i mange fede arrangementer og skabte sociale relationer til alle de andre udvekslingsstuderende. Så generelt synes jeg, at der er fantastiske muligheder for at skabe sig et socialt netværk både med internationale studerende og australiere.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Kristine Nielsen, Wollongong, Australien

Som jurastuderende var det anderledes og spændende, at lære om deres retssystem (common law), hvilket er en del anderledes end det danske retssystem (civil law), og derved fik jeg en større forståelse for juraen på tværs af landegrænser.  

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Camilla Henriksen, Melbourne, Australien

Der er sindssyg mange gratis begivenheder hele tiden, som er med til at ryste udvekslingsstuderende sammen. Derudover gjorde RMIT en stor indsats for at alle følte sig velkommen. Det faglige niveau kom an på, hvilke kurser man tog, men i bund og grund var det nogle dygtige undervisere på universitetet.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Magnus Lyck Hansen, Adelaide, Australien

Mit studieliv i Adelaide opfyldte bestemt mine forventninger. Gennem universitetet blev der de første uger arrangeret mange sociale events og indgange til at deltage i fællesskaber indenfor alle tænkelige interesseområder. Universitet har stor fokus på at få én integreret i de nye rammer med Orientation Week, Cultural Nights, studenternetværket ESN med ugentlige arrangementer og buddy groups.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Sophie Mølgaard Hansen, Wellington, New Zealand

Socialt var det helt fantastisk. Vi var en stor gruppe internationale studerende, som alle boede tæt på hinanden i store huse, tilmed på den samme vej. Det gjorde det super nemt at hænge ud, og der var masse af aktiviteter i starten af semestret, der gjorde vi lærte hinanden at kende.

Læs mere