Vis studentum.dk som: Mobile

Camilla Henriksen, Melbourne, Australien

Navn: Camilla Rask Henriksen

Alder: 24 år
Udvekslingsby/land/universitet:
Melbourne/Australien/Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT)

Uddannelse i Danmark:
Bygningsdesign på DTU

Hvornår rejste du?
Foråret 2018

udveksling

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til Melbourne?

Først og fremmest ville jeg gerne et sted hen, hvor man snakkede engelsk til dagligt. Derudover var jeg utrolig nysgerrig på den australske ”laid-back” kultur og den meget smukke natur. Jeg fik anbefalet Melbourne, fordi det var en meget hip by i udvikling, hvilket ville passe til min uddannelse indenfor urban planning.

Hvordan er studielivet i Melbourne?

Der er sindssyg mange gratis begivenheder hele tiden, som er med til at ryste udvekslingsstuderende sammen. Derudover gjorde RMIT en stor indsats for at alle følte sig velkommen. Det faglige niveau kom an på, hvilke kurser man tog, men i bund og grund var det nogle dygtige undervisere på universitetet.

Hvad brugte/bruger du din fritid på?

Jeg brugte min fritid på at var sammen med venner, enten lokale eller andre udvekslingsstuderende. Vi roadtrippede ofte langs kysten og tog på små ”surf-getaways” i weekenderne. 

Hvad er det bedste ved dit udvekslingophold i Melbourne?

Alle de fantastiske mennesker jeg mødte! Især de lokale! De viste mig en masse skjulte perler i byen, hvilket bød på oplevelser for livet.

Hvad overraskede dig som udvekslingsstudent i Melbourne?

Jeg var overrasket over, at man fik venner fra dag 1. Der var ikke et eneste sekund, hvor jeg kedede mig eller følte mig alene. Jeg havde ualmindeligt meget overskud til at være sammen med andre, udforske byen, og hele tiden lave et eller andet.

Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til Melbourne?

Sørg for at søge en masse legater i god tid! Begynd ligeså snart du er blevet godkendt af dit eget universitet. Sæt de første par uger af i starten til at finde et sted at bo i stedet for at finde et sted hjemmefra. Vær åben over for nye mennesker og oplevelser! Gør en indsats for at lære de lokale at kende – de kan vise dig en hel ny side af byen!

Se dine uddannelsesmuligheder i Australien

Senest opdateret: 21 jul 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 21-07-2020

Amalie Vinther, New Castle, Australien

Universitetet skabte et rum for at engagere sig socialt i de mange studenterorganisationer, bl.a. involverede jeg mig selv i en for udvekslingsstudenter. Derigennem deltog jeg i mange fede arrangementer og skabte sociale relationer til alle de andre udvekslingsstuderende. Så generelt synes jeg, at der er fantastiske muligheder for at skabe sig et socialt netværk både med internationale studerende og australiere.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Casper Düna Frederiksen, Sydney, Australien

Sydney som by er en fantastisk destination for udvekslingsstuderende, fordi den tilbyder den perfekte kombination af storbyliv og strandliv. Jeg boede ved stranden og nød at være tæt på surfing, badning og beachvolley. Om aftenen kunne jeg så drage fordel af Sydneys omfattende byliv længere inde mod centrum. Derudover er Sydney et rigtig godt udgangspunkt for at rejse videre rundt i Australien, da man kan flyve stort set alle steder hen på relativt kort tid.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Liv Krongaard, Auckland, New Zealand

Det bedste ved at være udvekslingsstudent i New Zealand var helt klart, at naturen er så tæt på, og at den er så varierende i forhold til, hvor du befinder dig. Både i forhold til øst- og vestkysten, men på nordøen kan opleve regnskov og meget eksotisk natur, hvor sydøen er præget af rå natur og bjerge.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Sophie Mølgaard Hansen, Wellington, New Zealand

Socialt var det helt fantastisk. Vi var en stor gruppe internationale studerende, som alle boede tæt på hinanden i store huse, tilmed på den samme vej. Det gjorde det super nemt at hænge ud, og der var masse af aktiviteter i starten af semestret, der gjorde vi lærte hinanden at kende.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Kristine Nielsen, Wollongong, Australien

Som jurastuderende var det anderledes og spændende, at lære om deres retssystem (common law), hvilket er en del anderledes end det danske retssystem (civil law), og derved fik jeg en større forståelse for juraen på tværs af landegrænser.  

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Magnus Lyck Hansen, Adelaide, Australien

Mit studieliv i Adelaide opfyldte bestemt mine forventninger. Gennem universitetet blev der de første uger arrangeret mange sociale events og indgange til at deltage i fællesskaber indenfor alle tænkelige interesseområder. Universitet har stor fokus på at få én integreret i de nye rammer med Orientation Week, Cultural Nights, studenternetværket ESN med ugentlige arrangementer og buddy groups.

Læs mere