Camilla Henriksen, Melbourne, Australien

Drømmer du om at se Australien? Mød Camilla, og hør om hendes oplevelser, da hun var på udveksling i Melbourne, Australien. 

Camilla: Udveksling i Melbourne, Australien

Navn: Camilla Rask Henriksen

Alder: 24 år
Udvekslingsby/land/universitet:
Melbourne/Australien/Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT)

Uddannelse i Danmark:
Bygningsdesign på DTU

Hvornår rejste du?
Foråret 2018

udveksling

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til Melbourne?

Først og fremmest ville jeg gerne et sted hen, hvor man snakkede engelsk til dagligt. Derudover var jeg utrolig nysgerrig på den australske ”laid-back” kultur og den meget smukke natur. Jeg fik anbefalet Melbourne, fordi det var en meget hip by i udvikling, hvilket ville passe til min uddannelse indenfor urban planning.

Hvordan er studielivet i Melbourne?

Der er sindssyg mange gratis begivenheder hele tiden, som er med til at ryste udvekslingsstuderende sammen. Derudover gjorde RMIT en stor indsats for at alle følte sig velkommen. Det faglige niveau kom an på, hvilke kurser man tog, men i bund og grund var det nogle dygtige undervisere på universitetet.

Hvad brugte/bruger du din fritid på?

Jeg brugte min fritid på at var sammen med venner, enten lokale eller andre udvekslingsstuderende. Vi roadtrippede ofte langs kysten og tog på små ”surf-getaways” i weekenderne. 

Hvad er det bedste ved dit udvekslingophold i Melbourne?

Alle de fantastiske mennesker jeg mødte! Især de lokale! De viste mig en masse skjulte perler i byen, hvilket bød på oplevelser for livet.

Hvad overraskede dig som udvekslingsstudent i Melbourne?

Jeg var overrasket over, at man fik venner fra dag 1. Der var ikke et eneste sekund, hvor jeg kedede mig eller følte mig alene. Jeg havde ualmindeligt meget overskud til at være sammen med andre, udforske byen, og hele tiden lave et eller andet.

Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til Melbourne?

Sørg for at søge en masse legater i god tid! Begynd ligeså snart du er blevet godkendt af dit eget universitet. Sæt de første par uger af i starten til at finde et sted at bo i stedet for at finde et sted hjemmefra. Vær åben over for nye mennesker og oplevelser! Gør en indsats for at lære de lokale at kende – de kan vise dig en hel ny side af byen!

Se dine uddannelsesmuligheder i Australien


Annoncer