Vis studentum.dk som: Mobile

Sophie Mølgaard Hansen, Wellington, New Zealand

Navn: Sophie Mølgaard Hansen

Alder: 23 år

Udvekslingsby/land/universitet:
Wellington, New Zealand, Victoria University of Wellington

Uddannelse i Danmark:
HA (Fil.) & Cand. Merc. MIB på CBS

Hvornår rejste du?

Foråret 2019

udveksling

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til Wellington?

Jeg vidste allerede, at jeg ville på udveksling, da jeg startede på min bachelor på CBS. Jeg har altid været glad for at rejse og opleve nye kulturer, så derfor skulle jeg selvfølgelig også afsted på udveksling!

New Zealand har været på min bucket liste i mange år, og jeg har altid været kæmpe fan af naturoplevelser, så det var nemt at træffe valget om NZ. Jeg ville gerne ned og opleve naturen og rejse rundt ved siden af studiet, og det var der rig mulighed for i Wellington.

Hvordan var studielivet i Wellington?

Fagligt var det noget anderledes end herhjemme. Der er ikke kun én eksamen, der tæller, men flere opgaver og midterm exams, som tæller med i den samlede karakter for et fag. Der var tilmed også obligatorisk mødepligt i nogle af fagene. Det gjorde, at jeg var mere med i løbet af året, men jeg vil ikke sige, at niveauet var højere af den grund, man kunne nemt følge med.

Socialt var det helt fantastisk. Vi var en stor gruppe internationale studerende, som alle boede tæt på hinanden i store huse, tilmed på den samme vej. Det gjorde det super nemt at hænge ud, og der var masse af aktiviteter i starten af semestret, der gjorde vi lærte hinanden at kende.

Der var student night out om onsdagen, og da Wellington ikke er en særlig stor by, kendte man altid nogen, når man var i byen – ligegyldigt om det var om dagen eller om aftenen, man var ude.

Hvad brugte du din fritid på?

Jeg var på mange ture i løbet af semestret, hvor vi lejede en bil og kørte et sted hen og så noget eller vandrede. Det var billigt at leje bil, og en god måde at se landet på. Der var masser af naturoplevelser i nærheden af Wellington, og det var en perfekt måde at tilbringe sin weekend på. I hverdagene hang jeg mest ud med mine venner og lavede mad sammen, havde filmaftener eller lavede noget tredje rundt omkring i Wellington.

Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold i Wellington?

Noget af det bedste ved at være udvekslingsstudent er helt klart den bekymringsfrie tilværelse. Man har intet job ved siden af skolen (jeg havde i hvert fald ikke), og sin største bekymring var, hvor man skulle hen på tur den næste weekend. Man levede i nuet, og det tror jeg, at mange kan have brug for at prøve, når man kommer fra en stressfuld hverdag i Danmark. Man lavede planer på dagen, og det var helt befriende.

Noget andet er de venner, man får fra hele verden, det er venner for livet, som man føler, man har kendt hele livet, fordi man har brugt hver eneste dag i et halvt år sammen med dem. Det er absolut det bedste ved at tage på udveksling!

Hvad overraskede dig som udvekslingsstudent i Wellington?

Jeg troede jeg skulle ned og hænge ud med de lokale, kiwis, men sandheden er at man mest hænger med de andre internationale studerende – og det er mindst lige så fedt! Det overraskede mig lidt i starten, men så accepterede jeg det, og nu ville jeg ikke være foruden de venner.

Når det er sagt, så er de lokale super rare og åbne mennesker, som er naturligt nysgerrige overfor alle, der ikke kommer fra NZ, og det var simpelthen så rart at opleve en så åben og skøn kultur. Derudover skulle man lige vende sig lidt til priserne, da det er ligeså dyrt som herhjemme – og i perioder dyrere, da alt kører efter sæson.

Udveksling overgik alle mine forventninger, og var absolut det bedste jeg gjorde på hele min bachelor, og det overraskede mig, hvor mega fedt det var.

Har du gode råd til andre, der overvejer at tage til Wellington?

Husk vandrestøvlerne! Det er det smukkeste natur i verden, og du vil ikke gå glip af det. Det er landet, som har alt indenfor natur og er absolut fantastisk.

Lej en van, når semestret er færdigt og kør landet rundt!

Du må heller ikke gå glip af deres kaffe og scones – de er out of this world.

Se dine uddannelsesmuligheder i New Zealand

Senest opdateret: 21 jul 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 21-07-2020

Magnus Lyck Hansen, Adelaide, Australien

Mit studieliv i Adelaide opfyldte bestemt mine forventninger. Gennem universitetet blev der de første uger arrangeret mange sociale events og indgange til at deltage i fællesskaber indenfor alle tænkelige interesseområder. Universitet har stor fokus på at få én integreret i de nye rammer med Orientation Week, Cultural Nights, studenternetværket ESN med ugentlige arrangementer og buddy groups.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Camilla Henriksen, Melbourne, Australien

Der er sindssyg mange gratis begivenheder hele tiden, som er med til at ryste udvekslingsstuderende sammen. Derudover gjorde RMIT en stor indsats for at alle følte sig velkommen. Det faglige niveau kom an på, hvilke kurser man tog, men i bund og grund var det nogle dygtige undervisere på universitetet.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Kristine Nielsen, Wollongong, Australien

Som jurastuderende var det anderledes og spændende, at lære om deres retssystem (common law), hvilket er en del anderledes end det danske retssystem (civil law), og derved fik jeg en større forståelse for juraen på tværs af landegrænser.  

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Amalie Vinther, New Castle, Australien

Universitetet skabte et rum for at engagere sig socialt i de mange studenterorganisationer, bl.a. involverede jeg mig selv i en for udvekslingsstudenter. Derigennem deltog jeg i mange fede arrangementer og skabte sociale relationer til alle de andre udvekslingsstuderende. Så generelt synes jeg, at der er fantastiske muligheder for at skabe sig et socialt netværk både med internationale studerende og australiere.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Casper Düna Frederiksen, Sydney, Australien

Sydney som by er en fantastisk destination for udvekslingsstuderende, fordi den tilbyder den perfekte kombination af storbyliv og strandliv. Jeg boede ved stranden og nød at være tæt på surfing, badning og beachvolley. Om aftenen kunne jeg så drage fordel af Sydneys omfattende byliv længere inde mod centrum. Derudover er Sydney et rigtig godt udgangspunkt for at rejse videre rundt i Australien, da man kan flyve stort set alle steder hen på relativt kort tid.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Liv Krongaard, Auckland, New Zealand

Det bedste ved at være udvekslingsstudent i New Zealand var helt klart, at naturen er så tæt på, og at den er så varierende i forhold til, hvor du befinder dig. Både i forhold til øst- og vestkysten, men på nordøen kan opleve regnskov og meget eksotisk natur, hvor sydøen er præget af rå natur og bjerge.

Læs mere