Casper Düna Frederiksen, Sydney, Australien

Er Sydney en drømmedestination for dig? Mød Casper, og hør om hans oplevelser, da han var på udveksling i Sydney, Australien. Læs mere her.

Casper Frederiksen: Udveksling i Sydney, Australien

Navn: Casper Düna Frederiksen

Alder: 24 år 

Studie: BSc in International Business på CBS

Udvekslingsby/land/universitet:

Sydney, Australien, University of New South Wales

Hvornår rejste du?

Efteråret 2017

udveksling

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til Sydney?

Jeg valgte Sydney af følgende årsager:

1. Den ligger i et engelsktalende land

2. Kombinationen af strand og byliv

3. Mange ikoniske, kendte landmarks og andre seværdigheder (man løber ikke tør for ting at se)

4. Genialt udgangspunkt for videre rejse både i Australien og New Zealand

Hvordan var studielivet i Sydney?

Det faglige studieliv på et Australsk universitet er meget forskelligt fra det danske. Skolegangen minder mere om det danske gymnasium, hvor man får en samlet karakter på baggrund af flere afleveringer og aktive deltagelse i timerne. Generelt var niveauet i undervisningen og til eksamen meget lig det danske. Dog krævede det en ekstra indsats i løbet af semestret at få lavet alle afleveringer, hvilket overraskede mig en del.

Mit sociale studieliv var meget bundet op på hele exchange-netværket hos UNSW. Jeg deltog så vidt muligt i forskellige arrangementer arrangeret af skolen for at skabe nye bekendtskaber. Det betød dog også, at jeg ikke kom i kontakt med særligt mange australiere, som godt kan være lidt svære at komme i dialog med, udover til undervisningen. Derudover boede jeg i et såkaldt ”share-house” med 30 andre udvekslingsstuderende, hvilket også styrkede mit sociale netværk. Alt i alt fungerede det sociale liv rigtig godt for mig, og der var tid til både at rejse sammen, dyrke sport, surfe, tage på stranden, gå i byen og tage på udflugter sammen i løbet af semestret.

Hvad brugte du din fritid på?

Min fritid blev brugt på forskellige aktiviteter sammen med andre udvekslingsstuderende. Herunder surfing, tennis, volley, løb, byture, fester, rejser langs den australske østkyst, madlavning og mange andre ting. Jeg brugte generelt rigtig meget af min fritid sammen med dem fra mit hus, som altid var klar på en form for aktivitet eller udflugt, hvilket gjorde det utrolig nemt at udnytte sin fritid på bedst mulig vis.

Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold i Sydney?

Sydney som by er en fantastisk destination for udvekslingsstuderende, fordi den tilbyder den perfekte kombination af storbyliv og strandliv. Jeg boede ved stranden og nød at være tæt på surfing, badning og beachvolley. Om aftenen kunne jeg så drage fordel af Sydneys omfattende byliv længere inde mod centrum. Derudover er Sydney et rigtig godt udgangspunkt for at rejse videre rundt i Australien, da man kan flyve stort set alle steder hen på relativt kort tid.

Hvad overraskede dig som udvekslingsstudent i Sydney?

Generelt blev jeg overrasket over work-loadet i skolen. Det var ikke sværere, men det krævede bare langt mere arbejde at være helt ajour med alle fag.

Derudover blev jeg overrasket over australiernes forhold til alkohol. Deres priser er absurd høje (ca. 2x DK priser), mens deres tolerance for, hvor beruset man må være er relativt lav. Det resulterer i, at man kan risikere ikke at blive lukket ind på diverse barer og diskoteker.

Har du gode råd til andre, der overvejer at tage til Sydney?

1. Bo ved vandet. Der er store grønne arealer, mulighed for badning og let adgang indtil byen.

2. Spar sammen, for det bliver dyrere, end du tror.

3. Medbring varmt tøj! Det er en generel misforståelse, at det er sommer året rundt i Australien (Sydney), så tag de lange bukser og en jakke med. Temperaturen ligger typisk omkring 20 grader i juni – oktober, hvorefter det begynder at blive meget varmere.

Se dine uddannelsesmuligheder i Australien


Annoncer