Vis studentum.dk som: Mobile

Amalie Vinther, New Castle, Australien

Navn: Amalie Vinther

Alder: 23 år

Udvekslingsby/land/universitet: 
New Castle, Australien, University of New Castle

Uddannelse i Danmark:
International Business, CBS

Hvornår rejste du?

Efteråret 2018

Australien

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til New Castle?

Jeg har i mange år haft en drøm om at komme til Australien og opleve landet og dets kultur. Mange af mine venner, der har været i Australien, har altid udelukkende fortalt gode ting om den storslåede natur, og hvor fantastisk venlige og imødekommende befolkningen er. Da jeg igennem CBS kunne tage på udveksling, vidste jeg straks, at jeg ville udleve min drøm om at bo på den anden side af kloden. Jeg så det som en unik mulighed for at opleve den Australske kultur og få en masse nye oplevelser. Jeg ønskede også at udfordre mig selv og overskride nogle grænser, ved at rejse så langt væk alene og skabe en hverdag i en ny og ukendt kultur. Jeg endte med at vælge byen New Castle, da jeg ønskede at have en hverdag i en strand by og dermed prøve at leve i en mere eksotisk hverdag. Universitetet i New Castle havde også mange spændende fag, som tiltalte mig, hvilket også spillede en rolle i forhold til at vælge, hvor i Australien jeg ville hen.

Hvordan var studielivet i New Castle?

Undervisningen på universitetet i New Castle var meget anderledes, end den undervisning jeg er vant til på CBS. Vi var inddelt i klasser med færre studerende, hvor fokus lå på den enkelte elev lidt ligesom i folkeskolen. Det australske skolesystem har en meget holistisk tilgang, da man blev vurderet for ens indsats i løbet af hele semestret frem for blot én eksamensopgave. Derfor var der flere obligatoriske afleveringer igennem hele semestret, hvis karakter udgjorde en del af den endelige karakter for faget. I timerne arbejder man også tit med gruppearbejde, hvilket var en god mulighed for at skabe sociale relationer med de australske studerende. Den australske befolkning er enormt søde og imødekommende, og de er generelt meget interesseret i at snakke med folk fra en anden kultur end deres.

Universitetet skabte et rum for at engagere sig socialt i de mange studenterorganisationer, bl.a. involverede jeg mig selv i en for udvekslingsstudenter. Derigennem deltog jeg i mange fede arrangementer og skabte sociale relationer til alle de andre udvekslingsstuderende. Så generelt synes jeg der er fantastiske muligheder for at skabe sig et socialt netværk både med internationale studerende og australiere.

Hvad brugte du din fritid på?

Jeg havde en hverdag, hvor jeg nød til at bo lige ned til stranden, så derfor brugte jeg den rigtig meget. Jeg brugte også meget af min tid på sjove og hyggelige sociale arrangementer med de andre udvekslingsstuderende. Vi var også gode til f.eks. at tage på små rejser fra onsdag til søndag, og fik på den måde set en masse forskellige byer i Australien. Jeg vil klart anbefale alle at rejse rundt i Australien, da det er så fedt at få et helhedsbillede af det store land og opleve på egen hånd, hvor helt enormt og alsidigt landet egentlig er. Hver gang vi tog et nyt sted hen, kom vi hjem med en ny kulturel oplevelse og en masse skønne minder.

Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold i New Castle?

Det bedste ved at være udvekslingsstudent i Australien er klart at have en hverdag og opleve deres afslappede og venlige kultur. Dét at leve i nuet og bo i sådan en hyggelig strand by, hvor der intet stress er. Jeg vil også sige at en vandre tur, der hedder Memorial walk, var en af de bedste og smukkeste oplevelser. Glen rock var også et go to spot, som jeg vil anbefale alle at tage til. 

Hvad overraskede dig som udvekslingsstudent i New Castle?

Den faglige forskel mellem Australien og Danmark overraskede mig meget. Jeg havde ikke troet, at det ville være så anderledes at studere i Australien i forhold til Danmark. Generelt synes jeg også at selve kulturen er meget anderledes end den danske. Den er meget mere afslappet og fyldt med ro, hvilket jeg faktisk befandt mig super godt med.

Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til New Castle?

Jeg synes det var så fantastisk at bo helt ned til stranden. Så hvis du har mulighed for det, sørg for at bo så tæt på stranden som muligt. Der er også så utrolig mange praktiske ting, man skal have styr på i forhold til australsk visum, sundhedsforsikring mm. Der skal du huske at være ude i god tid, så du ikke pludselig står og ikke kan komme ind i landet. Jeg vil varmt anbefale alle, der tager til Australien at køre og opleve The Great Ocean Road. Jeg synes også Byron Bay er et must see. Generelt skal man bare glæde sig til at se og opleve Australiens storslået natur.

Se dine uddannelsesmuligheder i Australien

Senest opdateret: 21 jul 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 21-07-2020

Sophie Mølgaard Hansen, Wellington, New Zealand

Socialt var det helt fantastisk. Vi var en stor gruppe internationale studerende, som alle boede tæt på hinanden i store huse, tilmed på den samme vej. Det gjorde det super nemt at hænge ud, og der var masse af aktiviteter i starten af semestret, der gjorde vi lærte hinanden at kende.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Liv Krongaard, Auckland, New Zealand

Det bedste ved at være udvekslingsstudent i New Zealand var helt klart, at naturen er så tæt på, og at den er så varierende i forhold til, hvor du befinder dig. Både i forhold til øst- og vestkysten, men på nordøen kan opleve regnskov og meget eksotisk natur, hvor sydøen er præget af rå natur og bjerge.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Magnus Lyck Hansen, Adelaide, Australien

Mit studieliv i Adelaide opfyldte bestemt mine forventninger. Gennem universitetet blev der de første uger arrangeret mange sociale events og indgange til at deltage i fællesskaber indenfor alle tænkelige interesseområder. Universitet har stor fokus på at få én integreret i de nye rammer med Orientation Week, Cultural Nights, studenternetværket ESN med ugentlige arrangementer og buddy groups.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Kristine Nielsen, Wollongong, Australien

Som jurastuderende var det anderledes og spændende, at lære om deres retssystem (common law), hvilket er en del anderledes end det danske retssystem (civil law), og derved fik jeg en større forståelse for juraen på tværs af landegrænser.  

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Casper Düna Frederiksen, Sydney, Australien

Sydney som by er en fantastisk destination for udvekslingsstuderende, fordi den tilbyder den perfekte kombination af storbyliv og strandliv. Jeg boede ved stranden og nød at være tæt på surfing, badning og beachvolley. Om aftenen kunne jeg så drage fordel af Sydneys omfattende byliv længere inde mod centrum. Derudover er Sydney et rigtig godt udgangspunkt for at rejse videre rundt i Australien, da man kan flyve stort set alle steder hen på relativt kort tid.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Camilla Henriksen, Melbourne, Australien

Der er sindssyg mange gratis begivenheder hele tiden, som er med til at ryste udvekslingsstuderende sammen. Derudover gjorde RMIT en stor indsats for at alle følte sig velkommen. Det faglige niveau kom an på, hvilke kurser man tog, men i bund og grund var det nogle dygtige undervisere på universitetet.

Læs mere