Marc Künkel Pedersen, East lansing, USA

Er USA på din liste over drømmedestinationer? Mød Marc, der her fortæller dig om hans oplevelser, da han var på udveksling i East lansing, Michigan, USA.

Marc Künkel Pedersen: Udveksling i East lansing, USA

Navn: Marc Künkel Pedersen

Udvekslingsby/land/universitet: 
East Lansing, USA,  Michigan State University

Uddannelse i Danmark: 

MSC. Humanistisk-samfundsvidenskabelig idrætsvidenskab på KU

Hvornår rejste du? 

Efteråret 2015

udveksling

Hvorfor valgte du at tage på udveksling i East Lansing?

Jeg valgte at tage på udveksling i Michigan, fordi det var et af de steder, der var muligt at komme hen med kort varsel og på den kandidat, jeg læste. Det betød ikke så meget for mig, hvor jeg kom på udveksling henne, men East Lansing lød spændende, og der var de kurser, som jeg gerne ville have. 

Hvordan var studielivet i East Lansing?

Fagligt synes jeg, at niveauet svarede meget godt til det niveau, der er på KU, i nogle af fagene var det måske lidt lavere, men jeg havde også både bachelor- og kandidatfag.

Den største forskel ved at læse på Michigan State University i forhold til KU er, at det minder lidt om gymnasiet. Der var løbende evalueringer og afleveringer, der talte med i ens samlede karakter, samt fik man point for at deltage i undervisningen. Jeg synes, det er en nice måde at gøre det på, og det giver et bedre indtryk af den enkelte studerende ift. i Danmark, hvor man kan være uheldig at trække et emne, man ikke er så stærk i, og så er det bare surt. Det kræver selvfølgelig, at man gør en indsats undervejs i semesteret.

Det sociale foregik mest udenfor studiet, men alle os internationale studerende fulgte samme program med fællesarrangementer osv., så det var meget naturligt, at det var dem, man også brugte mest tid sammen med. De amerikanske studerende er også relativt unge. Jeg var mest sammen med europæere, da det var dem, jeg lettest spejlede mig selv i, men til festerne var vi selvfølgelig også sammen med amerikanerne. 

Hvad brugte du din fritid på?

Jeg brugte selvfølgelig en del tid på at rejse rundt i USA, men der var også mange åbne arrangementer i hverdagene og weekenderne, som studenterforeningerne arrangerede i East Lansing.

Jeg købte sæsonkort til amerikansk fodbold og så i det hele taget en masse sport som basket, volley ball osv. Der var også en stor indendørs tennishal til fri afbenyttelse, der næsten aldrig blev brugt. Vi var derfor et par udvekslingsstuderende, der begyndte at spille en masse fodtennis i hallen.

Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold i East Lansing?

Det bedste var nok at få nogle gode venner, som jeg stadig ses med, og alle de oplevelser jeg fik sammen med dem. Og generelt bare at prøve at bo i et andet land over længere tid.

Det var også fedt at få den der stereotype American Pie oplevelse, hvor det eneste der er i byen er studerende og frat houses. 

Hvad overraskede dig som udvekslingsstudent i East Lansing?

Jeg synes, at man bliver bekræftet i nogle af de fordomme, man har til USA for eksempel, at helt almindelige mennesker bærer våben - hvilket er rimelig skræmmende.

Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til East Lansing?

Gør det! Lige meget hvor i USA, du overvejer at tage til, så tag afsted. Oplev kulturen, bo på campus sammen med tusinde andre studerende og få bekræftet alle dine fordomme om cheerleaders, atleter og alle de andre kliker, der er på College. 

Se dine uddannelsesmuligheder i USA


Annoncer