Vis studentum.dk som: Mobile

Marc Künkel Pedersen, East lansing, USA

Navn: Marc Künkel Pedersen

Alder på udveksling: 25 år

Udvekslingsby/land/universitet: 
East Lansing, USA,  Michigan State University

Uddannelse i Danmark: 

MSC. Humanistisk-samfundsvidenskabelig idrætsvidenskab på KU

Hvornår rejste du? 

Efteråret 2015

udveksling

Hvorfor valgte du at tage på udveksling i East Lansing?

Jeg valgte at tage på udveksling i Michigan, fordi det var et af de steder, der var muligt at komme hen med kort varsel og på den kandidat, jeg læste. Det betød ikke så meget for mig, hvor jeg kom på udveksling henne, men East Lansing lød spændende, og der var de kurser, som jeg gerne ville have. 

 

Hvordan var studielivet i East Lansing?

Fagligt synes jeg, at niveauet svarede meget godt til det niveau, der er på KU, i nogle af fagene var det måske lidt lavere, men jeg havde også både bachelor- og kandidatfag.

Den største forskel ved at læse på Michigan State University i forhold til KU er, at det minder lidt om gymnasiet. Der var løbende evalueringer og afleveringer, der talte med i ens samlede karakter, samt fik man point for at deltage i undervisningen. Jeg synes, det er en nice måde at gøre det på, og det giver et bedre indtryk af den enkelte studerende ift. i Danmark, hvor man kan være uheldig at trække et emne, man ikke er så stærk i, og så er det bare surt. Det kræver selvfølgelig, at man gør en indsats undervejs i semesteret.

Det sociale foregik mest udenfor studiet, men alle os internationale studerende fulgte samme program med fællesarrangementer osv., så det var meget naturligt, at det var dem, man også brugte mest tid sammen med. De amerikanske studerende er også relativt unge. Jeg var mest sammen med europæere, da det var dem, jeg lettest spejlede mig selv i, men til festerne var vi selvfølgelig også sammen med amerikanerne. 

Hvad brugte du din fritid på?

Jeg brugte selvfølgelig en del tid på at rejse rundt i USA, men der var også mange åbne arrangementer i hverdagene og weekenderne, som studenterforeningerne arrangerede i East Lansing.

Jeg købte sæsonkort til amerikansk fodbold og så i det hele taget en masse sport som basket, volley ball osv. Der var også en stor indendørs tennishal til fri afbenyttelse, der næsten aldrig blev brugt. Vi var derfor et par udvekslingsstuderende, der begyndte at spille en masse fodtennis i hallen.

Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold i East Lansing?

Det bedste var nok at få nogle gode venner, som jeg stadig ses med, og alle de oplevelser jeg fik sammen med dem. Og generelt bare at prøve at bo i et andet land over længere tid.

Det var også fedt at få den der stereotype American Pie oplevelse, hvor det eneste der er i byen er studerende og frat houses. 

Hvad overraskede dig som udvekslingsstudent i East Lansing?

Jeg synes, at man bliver bekræftet i nogle af de fordomme, man har til USA for eksempel, at helt almindelige mennesker bærer våben - hvilket er rimelig skræmmende.

Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til East Lansing?

Gør det! Lige meget hvor i USA, du overvejer at tage til, så tag afsted. Oplev kulturen, bo på campus sammen med tusinde andre studerende og få bekræftet alle dine fordomme om cheerleaders, atleter og alle de andre kliker, der er på College. 

Se dine uddannelsesmuligheder i USA

Senest opdateret: 21 jul 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 21-07-2020

Ann-Louise Blom, San Diego, USA

På San Diego State Universty havde vi mulighed for både at tage fag sammen med nationale studerende og internationale studerende. Det var virkelig lærerigt at se, hvordan studerende fra andre kulturer tænker og studerer på. Der var rigtig mange danskere afsted, hvilket gjorde det sociale virkelig hyggeligt, og fagligt var folk også meget engagerede.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Laura Hoff Larsen, Toronto, Canada

Socialt var det over alt forventning. Vi var gode til at ses, før semestret endnu var startet og støttede op om fester. Det var også fantastisk at møde så mange dejlige mennesker og få oplevet en fantastisk natur - en natur, som du ikke lige kan finde i DK!

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Laura Kristine Tobiasssen Grell, Montréal, Canada

Det er lidt nødvendigt at være opsøgende i starten for at finde venner og skabe sig et socialt liv. Men ellers bare nyd det, lad være med at tage skolen alt for tungt og tag på så mange weekendture som økonomien og overskuddet rækker til - det er klart der, at jeg har fået nogle af mine bedste minder!

Læs mere
Sidst opdateret 22-07-2020

Martin Krogh, Californien, USA

Jeg elsker alt, hvad der har med Sol, sommer og strand at gøre, hvilket var grunden til at jeg valgte Californien. Staten har det hele. Du kan bo 5 minutter fra stranden, og du kan køre to timer og være på ski, hvilket er noget jeg sætter pris på.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Tine Kowalewski Jahnsen, Montréal, Canada

Generelt brugte jeg størstedelen af min fritid sammen med andre, og selvom jeg normalvis godt kan have brug for bare at være i mit eget selskab, så nød jeg virkelig at få nye venner og slappe af og lave noget andet end skole sammen med dem hele tiden, da det også var én af mine store motivationsfaktorer for at tage på udveksling.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Joan Juul, Montréal, Canada

Det var virkelig fedt at bo i en så multikulturel by. Montréal er virkelig fyldt med mennesker fra hele verden, og det er svært at give en stereotyp af, hvordan en person fra Montréal ser ud. Det giver en super fed vibe. Det er også en by med virkelig mange universiteter og studerende, så der er massere ting at lave for studerende. Noget af det fedeste har også været at møde så mange nye mennesker og få nye venner fra forskellige steder i verdenen.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2019

Mark Henriksen, Oregon, USA

Man skal tage til OSU, hvis man gerne vil opleve et universitet, som ikke er alt for stort med gode muligheder for social intimitet, samtidig med at skolen heller ikke er for lille. Der er en meget speciel atmosfære på OSU, og hvis man kan finde sig nogle gode kammerater, kan man få et fantastisk studieophold – det havde jeg i hvert fald.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Gustav Emil Thuesen, Vancouver, Canada

Jeg føler, at jeg lærte en masse fagligt fra den undervisning, jeg modtog. Derudover har jeg fået en masse fede oplevelser i den vilde natur, som ligger lige i ens “baghave”. Men det bedste er nok de venskaber, jeg fik, imens jeg var på udveksling. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Stinne Nøttrup, Montréal, Canada

Jeg synes, at Montréal er en rigtig fed by med masser af muligheder og plads til alle slags mennesker. Det er en meget multikulturel by, hvor mennesker fra hele verden bor. Blandingen mellem engelsk og fransk har også sin charme! 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Anne Louise Ellingsøe, Atlanta, USA

Det bedste var at få lidt luftforandring. Det var enormt befriende at opleve et liv og en hverdag uden for Danmarks grænser og at få ny viden, indsigt og perspektiv. Samtidig var det bare vanvittigt fedt at få lov til at bo 5 måneder i en storby sammen med en masse spændende mennesker fra hele verden.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Kathrine Stentebjerg, San Diego, USA

Jeg har altid gerne ville til USA på udveksling, fordi jeg gerne vil prøve at være en del af the college experience, red cup parties, et stort campus og gode sportsfaciliteter.

Det bedste ved udvekslingen var at få en ny hverdag med konstant godt vejr og ingen bekymringer. Jeg havde meget mere tid, bl.a. fordi man ikke må have et studiejob på udveksling.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Jens Pedersen, San Diego, USA

San Diego og det at være på udveksling er meget socialt, så det meste af min fritid brugte jeg på at være sammen med mine nye roomies og venner. Vi tog bl.a. til sportsevents som baseball og football, da det er meget en fælles ting i San Diego, hvor alle bakker op om de lokale hold på uni. Udover det er der et stort kulturelt udbud, hvor der er rigtig mange fede events og koncerter. Jeg tog også på mange weekendture til b.la. Las Vegas, Hawaii og nationalparker i området.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Andrea Falk Pedersen, Monterrey, Mexico

Det, som jeg mindes tydeligst og til tider også savner, er det stærke sociale fællesskab blandt de udvekslingsstuderende og muligheden for spontanitet – som gav hverdagen et ekstra pift, samt de mange timers arbejde på at skitsere og modellere et projekt.  Det sidstnævnte var nok ikke det bedste, men set i bakspejlet, gav det det bedste læringsudbytte rent fagligt.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Frederikke Trave Func, Honolulu, Hawaii

Min fritid kunne godt sammenlignes med en sabbatårsrejse. Jeg gik kun i skole ca. 15 timer om ugen, og eftersom jeg ikke havde visum til at arbejde, så gik fritiden rigtig meget med lange hiking-ture i den smukke natur, surfing flere gange på ugen, festlige aftener i byen, beach-volley, solnedgange, campingture, snorkling og dykning i Pacific Ocean, roadtrips til alle øens vidundere og generelt bare en masse sol og strand.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Magnus Kristensen, Victoria, Canada

Man kan opleve en masse, og alle udvekslingsstuderende er imødekommende og venlige. Dette er selvfølgelig mere forventeligt, da de selv har valgt at tage på udveksling, men det er nemlig de lokale studerende, som også er super imødekommende og gerne vil vide mere om ens hjemland og kultur. Det sociale liv og alsidigheden på Vancouver Island gør, at man kan tilbringe et helt semester der og rejse konstant, men stadig ikke har oplevet det hele.

Læs mere