Du er klar til EUD eller EUX!

Måske er du er nysgerrig på at lære noget nyt, du lærer bedst gennem kreative fag, eller praktiske øvelser, gennem at arbejde, afprøve ting og redskaber eller udarbejde fysiske ting. Måske interesserer du dig for enten teknologi, byggeri, sundhed, omsorg, pædagogik, handel eller kontor. Så er en EUD eller EUX måske det rette for dig. Læs mere her!

Du er klar til EUD eller EUX!

Du er klar til EUD eller EUX!

I testen har du svaret, at du er lidt nysgerrig på at lære noget nyt, at du lærer bedst gennem kreative fag, eller praktiske øvelser eller gennem at arbejde, afprøve ting og redskaber eller udarbejde fysiske ting. Måske bliver du inspireret gennem at lave skolearbejde og lektier, og du interesserer dig måske for enten teknologi, byggeri, sundhed, omsorg, pædagogik, handel, kontor eller forretning. Så er en EUD eller EUX måske det rette for dig!

En erhvervsuddannelse (EUD) er en uddannelse, hvor du har et grundforløb på et halvt år, og er i praktik i en virksomhed i omkring to år. I praktikforløbet kommer du til at bruge din viden fra grundforløbet i praksis, og du lærer derfor direkte om arbejdet i et bestemt fagfelt. En EUD giver dig en god forståelse og gode erfaringer til at komme i arbejde, så du er klar til at starte i et job inden for fagfeltet.

En erhvervsfaglig studentereksamen (EUX) er en gymnasial uddannelse kombineret med en erhvervsuddannelse. En EUX er perfekt for dig, der gerne vil have en gymnasial uddannelse, men samtidigt lærer bedst ved at arbejde praktisk.


Herunder ser du tre eksempler på forskellige muligheder for EUD, som man kan tage:

Læs mere om, hvad man kan med en EUD her.

Læs om EUD her


Herunder ser du tre eksempler på forskellige muligheder for EUX, som man kan tage:

Læs mere om, hvad man kan med en EUX her.

Læs om EUX her


Forhåbentlig er du blevet klogere ved at have taget denne test, men husk altid at snakke med enten forældre, skolelederen eller en lærer på din skole omkring dine overvejelser efter 9. Klasse. Og husk altid at gøre, hvad du interesserer dig for, og hvad du selv synes er bedst for dig!


Annoncer