Du er klar til HF!

Føler du dig klar til at lære nye mennesker at kende, og kan du lide at læse, lave lektier og skolearbejde, men ønsker du ikke at bruge mange år på skolebænken? Måske interesserer du dig for samfund, mennesker, sprog, historie eller religion, og vil gerne have mulighed for at tage en videregående uddannelse efterfølgende. Hvis du kan nikke genkendende til dette, så er en HF måske det rette for dig! Læs mere her!

Du er klar til HF!

Du har svaret i testen, at du føler dig klar til at lære nye mennesker at kende, at du kan lide at læse, lave lektier og skolearbejde, men også at du gerne vil hurtigt i gang med en uddannelse, og ikke ønsker at bruge mange år på skolebænken. Du interesserer dig måske for samfund, mennesker, sprog, historie eller religion, og vil gerne have mulighed for at tage en videregående uddannelse efterfølgende. Hvis du kan nikke genkendende til dette, så er en HF måske det rette for dig!

Med en HF får du en 2-årig gymnasial uddannelse, på samme niveau som andre gymnasiale uddannelser. Du har gode fremtidsmuligheder, men bruger bare lidt mindre tid på skolebænken end andre gymnasiale uddannelser. Du kan derfor med fordel overveje en HF, hvis du føler, at 2-årig uddannelser passer dig bedst.

På en HF-uddannelse undervises der i mange af de samme fag, der bliver undervist i på en STX-uddannelse. Den største forskel mellem de to uddannelser er dog, at du under en HF-uddannelse ikke modtager standpunktskarakterer. I stedet vil du blive eksamineret i alle de fag du undervises i. 

Læs mere om, hvad man kan med en HF, ved at klikke på knappen herunder.

Læs mere om HF her


Forhåbentlig er du blevet klogere ved at have taget denne test, men husk altid at snakke med enten forældre, skolelederen eller en lærer på din skole omkring dine overvejelser efter 9. Klasse. Og husk altid at gøre, hvad du interesserer dig for, og hvad du selv synes er bedst for dig!


Stadig nysgerrig på dine muligheder? Læs om andre ungdomsuddannelser her!

Ungdomsuddannelser


Annoncer