EUX Velfærd - bliv student og faglært i én uddannelse

Gør en forskel

EUX Velfærd er huen til dig, der drømmer om at blive til noget med mennesker. Du får chancen for at kombinere en uddannelse til social- og sundhedsassistent eller pædagogisk assistent med gymnasiale fag. På den måde får du to uddannelser i én.
Viser 1-5 af 5
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-5 af 5
 

Uddan dig til flere muligheder med EUX Velfærd

Drømmer du om en fremtid, hvor omsorg er i fokus for dit arbejdsliv? Så er EUX Velfærd måske den rigtige vej at gå for dig. Du får chancen for at kombinere en uddannelse til social- og sundhedsassistent eller pædagogisk assistent med gymnasiale fag på HF  niveau. På den måde bliver du både faglært og HF student på samme tid.

Med en EUX Velfærd får du med andre ord to huer i én uddannelse. Samtidig uddanner du dig til endnu flere muligheder. Du har nemlig ikke bare mulighed for at søge ind på de samme uddannelser via kvote 2, som uddannelserne til social- og sundhedsassistent og pædagogisk assistent giver adgang til. Du har også mulighed for at søge ind på alle de samme uddannelser via kvote 1 og 2, som hvis du var almindelig student.

Kombiner en sosu-assistent eller PAU uddannelse med gymnasiale fag

Vælg mellem to retninger på EUX Velfærd

En EUX Velfærd er huen til dig, der vil være noget med mennesker. Du starter med 20 uger på grundforløb 1 på indgangen 'Sundhed, omsorg og pædagogik', hvis du kommer direkte fra Folkeskolen, eller hvis det er under et år siden, at du forlod Folkeskolen. Herefter skal du vælge mellem to retninger på andet grundforløb:

  • Pædagogisk EUX (matematik C, idræt C og psykologi C)
  • SOSU EUX (matematik C, fysik C og kemi C)

Er det mere end et år siden, at du forlod Folkeskolen, skal du i de fleste tilfælde følge et EUX-forberedende forløb, før du starter på grundforløb 2, der også varer 20 uger. Dermed skal du vælge retning fra begyndelsen af.

Fag og opbygning på EUX Velfærd

Du fortsætter på den valgte retning på dit hovedforløb. Her skal du dog have en uddannelsesaftale, før du kan gå i gang. De fleste indgår en uddannelsesaftale med en kommune eller en region. På dit hovedforløb veksler du mellem praktikperioder og skoleperioder, hvor du har følgende gymnasiale fag:

  • Dansk A
  • Engelsk B
  • Matematik B
  • Samfundsfag B
  • Kommunikation/IT C
  • Biologi C

Vælger du pædagogisk EUX har du desuden Idéhistorie på C- og B-niveau, mens du på SOSU EUX har Psykologi C og Kemi B. Derudover skal du have to valgfag samt fag, der er målrettet din faglighed.

Det betyder, at du som EUX SOSU-elev lærer om eksempelvis sygepleje, omsorg, rehabilitering og psykiatri. Som pædaogisk EUX-elev lærer du om, hvordan du støtter børn og unge i deres udvikling samtidig med, at du lærer om samfundet, konflikthåndtering, sundhed, trivsel og meget mere inden for det pædagogisk område.

Tip: læs mere om uddannelsen til pædagogisk assistent og til social- og sundhedsassistent

Er EUX Velfærd noget for dig?

Er du ambitiøs, målrettet og klar på at give den en skalle med en spændende uddannelse inden for mennesker, sundhed og omsorg, er EUX Velfærd lige dig! For at starte på grundforløb 1, skal du mindst have karakteren 02 i dansk og matematik, mens du for at starte på grundforløb 2 skal have gennemført grundforløb 1 eller et EUX-forberedende forløb, hvor du får de fag, som du ellers ville have fået på GF1 (Dansk C, Engelsk C og Samfundsfag C).

Klik dig videre i oversigten længere oppe på siden og læs mere om dine muligheder med EUX Velfærd!

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
september 2023
ma
ti
on
to
fr
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8