Stefan Rethmeier, IT-udvikler, DMI

Stefan er IT-udvikler hos DMI, hvor han er en del af et mindre team, der blandt andet hjælper DMI’s forskere med at udvikle vejrmodellerne. 

DMI
Udvikler i IT-applikationer

Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg er ansat som udvikler i IT-Applikationer, der er en gruppe under afdelingen IT & Ressourcer. Vi er her et mindre team, som hjælper DMI’s forskere med at udvikle vejrmodellerne. Hvor forskerne ved en masse om fysik og vejrets dynamik, ved vi noget om datalogi og matematisk modellering. Vi kan derfor hjælpe forskerne med at udvikle modellerne, så de kører effektivt på vores supercomputer og udnytter supercomputerens ressourcer bedst muligt.

Derudover, er vi også det team, som ved noget om, hvordan machine learning og kunstig intelligens implementeres. Vi hjælper derfor også forskerne i deres arbejde med at anvende machine learning og kunstig intelligens, og prøver samtidig at bruge det på forskellig vis i forhold til at udnytte de store mængder af dataressourcer, vi har på DMI.

Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Jeg synes, det er enormt spændende at have muligheden for at arbejde med de nævnte ting. Meteorologi er en mindre verden, hvor vi – fx i forhold til machine learning – ofte befinder os i et nyt territorium, hvilket er udfordrende. Lige for tiden taler man meget om den datadrevne virksomhed og datadrevne beslutninger, men det er jo i virkeligheden hele fundamentet for moderne metrologi, og det vi foretager os her på DMI. Det synes jeg er rigtig spændende at være en del af. Så hvis man er ”teknikker” og man synes, at matematisk modellering, datalogi og softwareudvikling er interessant, så er DMI et rigtigt spændende sted at være.

Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Min uddannelse er som ingeniør inden for automation og robotteknologi. Vi laver ikke så mange robotter på DMI, men en stor del af det at lave robotter og autonome systemer, er netop at kunne anvende fx machine learning til at få en robot til at navigere rundt, se ting og gøre ting. Derfor bruger jeg hele det fundament, jeg har fået i min uddannelse – bare i et andet set-up. Der er derfor en ren kobling til min uddannelse, hvor matematikken og statistikken også har været fundamental del.

Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde i DMI?

  1. Det er vigtig for mig, at DMI er en organisation med utrolig stor faglig tyngde, hvilket gør, at der er rigtig mange utrolig spændende – og også på mange måder unikke – opgaver.

  2. Sparring og samarbejde med mine kollegaer er også vigtigt. Jeg har nogle rigtig kompetente kollegaer, som jeg lærer rigtig meget af at arbejde sammen med, og som jeg samtidig har en rigtig god sparring med. Jeg synes, at det giver god energi, når man både kan udfordre og blive udfordret, og på den måde sammen lave spændende løsninger.  

  3. Det er også vigtigt, med et rigtigt godt socialt sammenhold. Vi er en rigtig god gruppe, som har det super godt sammen – hvor vi også ofte drikker en øl sammen om fredagen.

Hvorfor er DMI en attraktiv organisation for dig at arbejde i? 

Det er en attraktiv organisation, fordi jeg kan få lov til både at arbejde med machine learning og scientific computing, hvilket jeg synes, er et utroligt spændende område. Derudover berører mit arbejde på DMI direkte nogle af de, for tiden, helt store og vigtige emner, fx klimaforandringer og vejrets udvikling. Her er DMI utrolig unik i en dansk kontekst og en meget international arbejdsplads.

Læs mere om DMI

Mød andre kandidater fra DMI


Annoncer