Per Bach Svendsen, Fuldmægtig, DMI

Som fuldmægtig hos DMI består Pers opgaver bl.a. i at koordinere, strukturere og kvalitetssikre materiale og processer, der involverer medarbejdere.

DMI
Direktionssekretær

Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg er ansat som fuldmægtig, hvor min funktion er direktionssekretær. Mine arbejdsopgaver består i at koordinere, strukturere, planlægge og kvalitetssikre materiale og processer, der involverer medarbejdere og ledere på tværs af DMI’s afdelinger. Som udgangspunkt er det min opgave at sende en bestilling ud til afdelingscheferne, hvor jeg koordinerer deres input, for at dette kan komme på et chefmøde eller til direktionsforelæggelse. På denne måde, er jeg ofte den, som iværksætter ting - nogle gange på eget initiativ og andre gange på efterspørgsel fra cheferne og direktionen - og som får afsluttet sagen efterfølgende. 

Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Det spændende er at stå som et bindeled mellem forskellige niveauer. Man får lov til at operere som direktionens-assistent, hvor man har deres mandat til at sætte ting i værk på deres opfordring. Det kan jeg godt lide og synes det er spændende. Det udfordrende kan være at navigere mellem forskellige led – internt og eksternt. Man må ofte arbejde med modsatrettet information, manglende leverancer eller med materiale, der er en varierende kvalitet. Det er det muliges kunst og det er en præmis, som man nogen gange må acceptere. Det er en udfordring, men samtidigt en del af spillet, som jeg godt kan lide.  

Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg bruger kommunikationsdelen i høj grad, fordi det handler om at have øje for modtageren og gøre notater og processer forståelige. Hertil bruger jeg kommunikationsværktøjer og redskaber til, hvordan man formulerer sig bedre, både skriftligt og mundtligt. Jeg bruger også mine kompetencer inden for forvaltning og administration til at forstå eksterne sammenhænge og disses interesse.

Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde i DMI?

  1. Det er vigtigt med et stor respekt omkring familieliv. Jeg synes i høj grad, at man har fri, når man har fået fri, hvilket jeg synes, er rigtig godt og er en positiv ting ved DMI.

  2. Jeg synes også, at DMI har en stor mangfoldighed. Der er mange forskellige fagligheder, personligheder, nationaliteter og med forskellig uddannelsesmæssig baggrund. Det giver en sjov og sær sammensætning, som jeg virkelig synes er positivt.

  3. Derudover er det vigtigt, at det er et rart sted at være. I DMI er folk venlige og søde og der er rum til fordybelse. Her er der ikke en usund præsentationskultur.

Hvorfor er DMI en attraktiv organisation for dig at arbejde i? 

DMI’s arbejde er i den gode sags tjeneste. Det er fedt at arbejde og være en del af klimadagsordenen. DMI ved meget om klimaet og byder ind til debatten med forskning. Det er rart at arbejde et sted, hvor man ved og kan mærke, at man skaber værdi.

Læs mere om DMI

Mød andre kandidater fra DMI


Annoncer