Anne Lottrup Sørensen, Journalistpraktikant, Mediegruppen

Her kan du møde Anne, der som journalistpraktikant hos Mediegruppen skal stifte bekendtskab med alle magasinproduktionens facetter.

Mediegruppen
Journalistpraktikant
  • Anne Lottrup Sørensen
  • 23 år
  • Ansat siden 2019
  • Journaliststuderende

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Som journalistpraktikant skal jeg stifte bekendtskab med alle magasinproduktionens facetter. Research, udvikling af indhold, konceptarbejde og opfølgning på de sociale platforme. Nogle gange indebærer arbejdet at springe ind i et igangværende projekt og omskrive en artikel til en anden platform. Andre gange vil jeg følge processen helt fra idéudviklingen, indsamling af stof til artiklen er færdigskrevet, og jeg kan følge – og forhåbentligt optimere – dens liv på de forskellige sociale platforme.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Udover den klare journalistiske linje i arbejdet med artikelskrivning til vores magasiner og web, har jeg også mulighed for at prøve kræfter med PR-delen af arbejdet i et kommunikationsbureau. Mediegruppen varetager digitale platforme for flere af vores kunder, så jeg er med til at udvikle strategier for sociale medier, hvilket er enormt udfordrende og lærerigt.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Under min uddannelse er jeg blevet trænet i at researche, opsnuse kilder og fortælle historier med øje for målgruppen. Alt dette får jeg lov til at arbejde med og blive bedre til i min praktikperiode. Mit studie har også lært mig de mest basale ting inden for udviklingen af kommunikationsstrategier, og her kan jeg virkelig bygge på min viden.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Mediegruppen?

Mine kollegaer har forventninger til mig. Praktikperioden er en læringsproces, og der stilles løbende forventninger til mit arbejde og til min udvikling. Incitamentet virker, og der er altid god sparring.

Her stiles efter et højt kvalitetsniveau både for magasinernes indhold og deres udseende, så det er udbytterigt og også lækkert for læseren at få i hånden. Det giver plads til, at man kan – ja, skal! – være stolt af sine færdige projekter.

Mediegruppen tør have en holdning. Der er fokus på grøn omstilling og genbrug, og ikke kun internt. Det er fedt at være en del af et hold, der vil inspirere andre.

  • Hvorfor er Mediegruppen en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i?

Jeg er overbevist om, at den bedste læring finder sted, når man er omringet af dygtige og ambitiøse mennesker. Det er jeg her. Mine arbejdsopgaver favner bredt, hvilet giver mig lov til at prøve kræfter med mange forskellige aspekter af mit fag. I mine øjne er det den ideelle situation for en studerende. Jeg bliver ikke fastlåst i et spor tidligt i mit arbejdsliv, men får lov til at prøve alle journalistikkens nuancer.

Læs mere om Mediegruppen

Mød andre kandidater fra Mediegruppen


Annoncer