Hjælp os med at besvare vores store studievalgsundersøgelse - og vind et sæt Airpods!

Anja Karin Møller Fronseca, Pressechef, DMI

Anja er pressechef i afdelingen for Kommunikation, Samarbejde & Direktionssekretariat, hvor hun har til opgave at servicere pressen på bedst mulige måde.

DMI
Pressechef

Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver

Jeg er ansat som pressechef i afdelingen for Kommunikation, Samarbejde & Direktionssekretariat. Én af de vigtigste arbejdsopgaver er at servicere pressen på bedst mulige måde. Pressearbejdet handler om at betjene journalister eller ”sælge” forskellige DMI-nyheder til medierne. DMI er ikke bare interessant for den danske presse, men vi håndterer også henvendelser fra udenlandske medier, eksempelvis The Guardian, BBC og mange andre medier. Den store interesse fra udlandet kommer blandt andet af DMI’s store mængde viden og data om Arktis.

Udover pressearbejdet sidder jeg med pressestrategi, som skal understøtte DMI’s overordnede strategi, men jeg laver også en hel del anden kommunikation. Jeg skriver fx nyheder til vores hjemmeside eller laver indlæg og besvarer henvendelser på sociale medier. Derudover laver jeg medietræning med forskellige medarbejdere i huset, så de er bedst muligt forberedt, hvis medier gerne vil interviewe dem. Kommunikation og pressearbejde er på denne måde blandet sammen, og det er rigtig sjovt.

Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Naturvidenskab og formidling, interesserer mig selvfølgelig. Derudover trives jeg rigtig godt med mange forskelligartede opgaver og et vis niveau af uforudsigelighed - så dagene ikke ligner hinanden. Jeg trives godt i en meget omskiftelig hverdag, hvilket dette job giver rig mulighed for.

Der er mange holdninger til DMI, og derfor også stor opmærksomhed rettet mod os – på den måde opstår der hele tiden udfordringer. Opmærksomheden kommer fx både fra den almindelige borger, fra erhvervslivet og det politiske miljø. Jeg synes det er sindssygt spændende at navigere i dette krydsfelt, men det er jo også her, hvor der er noget på spil. Jeg trives godt med brandslukning og det kritiske -  det kan jeg virkelig godt lide. Men det er også udfordrende, fordi man virkelig bliver målt i forhold til, hvad man gør og siger.

Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg er uddannet inden for geovidenskab, som lægger sig tæt op af meteorologi og forskning. Min uddannelse som geolog giver mig den fordel, at jeg nemmere kan sætte mig ind i fagstoffet, end hvis jeg kom med en ren humanistisk uddannelse. Efter min uddannelse har jeg endvidere arbejdet med formidling på TV gennem 12 år, hvilket supplerer min uddannelse godt – man kunne næsten kalde det en ’ekstra uddannelse’.

Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde i DMI?

  1. Helt klart mine kollegaer. Det er én af de vigtigste faktorer for mig og gør, at jeg trives på en arbejdsplads, når vi alle har det godt sammen.

  2. Hertil kommer emnet. Jeg elsker videnskaben, forskningen og instituttets lange historie samt troværdige arbejde.

  3. Slutteligt elsker jeg at arbejde med formidling og hjælpe andre med at formidle på den mest optimale måde.

Hvorfor er DMI en attraktiv organisation for dig at arbejde i? 

Som de fleste andre borgere i Danmark har jeg altid kendt til DMI. Som tidligere nævnt er jeg glad for naturvidenskab – og dén er der masser af her på DMI. Derudover står DMI også for en høj faglighed og troværdighed, hvilket tiltaler mig. Og så har jeg ikke at forglemme en forkærlighed for ’støvet og gammel’ viden – tænk sig, nu bliver instituttet snart 150 år!

Læs mere om DMI

Mød andre kandidater fra DMI


Annoncer