Andreas Fløistrup, Journalist, DR

Mød Andreas, der er journalist på DR Nyheder. Her laver han nyheder til både web, radio og tv, og alt lige fra indslag i Radioavisen til live-gennemstilling i TV-Avisen. 

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg er journalist på DR Nyheder. Her laver jeg nyheder til både web, radio og tv fra indland og udland. Det varierer meget, hvad jeg laver, og det kan være alt fra indslag i Radioavisen til live-gennemstilling i TV-Avisen.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Jeg synes, at det mest spændende ved mit job er at fortælle og forklare danskere, hvad der foregår i samfundet, og hvorfor lige netop den historie, jeg beskæftiger mig med, er vigtig og vedkommende. Derudover er det altid spændende at komme ud og høre folks historier – positive som negative – og videreformidle dem til licensbetalerne.

Noget af det udfordrende ved mit job er, at jeg aldrig ved, hvad jeg kommer til at lave, før jeg
møder ind på arbejde, men det er samtidig noget af charmen ved netop at bedrive journalistik i nyhedsverden. Jeg har aldrig den samme arbejdsdag to dage i træk.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i journalistik i din nuværende stilling?

Jeg er snart uddannet journalist, og det jeg har lært undervejs på mit studie og i praktik, bruger jeg hver evig eneste dag. Men selvom jeg snart er færdiguddannet, så er jeg langt fra en færdigudviklet journalist – og det bliver jeg nok aldrig rigtig. Jeg kan altid blive bedre til at formidle eller sammensætte en historie, så den bliver spændende for læseren, seeren eller lytteren.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos DR?

Sammenholdet blandt kollegaer, en altid villighed fra kollegaer til at give feedback og spændende arbejdsopgaver hver dag er de tre ting, der står frem som de vigtigste, når jeg tænker på min hverdag som journalist i DR Nyheder.

  • Hvorfor er DR en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

Jeg har de bedste muligheder for at udvikle mig som journalist. Der er dygtige kollegaer og altid spændende arbejdsopgaver at kaste sig over.

Læs mere om DR

Mød andre kandidater fra DR


Annoncer