27 nov 2020

Danmarks bedste skoler på sociale medier 2020

Rigtig mange skoler rundt om i Danmark bruger masser af tid på at skabe indhold, der både engagere nuværende og kommende elever. Indhold der både fortæller nyheder og skaber en community feeling. Men hvilke skoler gør det egentlig bedst? 

På studentum.dk har vi kontakt med mange skoler og uddannelsesinstitutioner henover året, og ved hvor meget tid der bliver brugt på, at lave godt indhold der fænger. Derfor har vi taget et kig på, hvordan uddannelsesstederne klarer sig på de sociale medier. Nærmere bestemt på Facebook. 

Med udgangspunkt i alle universiteter, professionshøjskoler, SOSU uddannelser, VUC-skoler og erhvervsakademier, har vi kigget lidt i statistikken bag når det kommer til både antal følgere, opslag, likes og kommentarer, og ud fra disse parametre har vi kåret: 


Danmarks bedste skoler på de sociale medier i 2020

1. Syddansk universitet

2. Erhvervsakademi Dania

3. Social & SundhedsSkolen, HERNing

4. Aarhus Universitet

5, Danmarks Tekniske Universitet

6. VIA University College

7. So­ci­al- og Sund­heds­sko­len Es­b­jerg

8. IT-Universitetet i København

9. Aalborg Universitet

10. SOSU H


SDU som klar vinder i 2020

Ikke overraskende, så ligger der en del universiteter i top 10, de har dels flere studerende og større campus end mange af de andre skoler. SDU ligger på en klar 1. Plads, selvom det ikke er den skole der har flest følgere, så er den en af de skoler der har allerfleste opslag i 2020, ligesom at det er den skole - af alle vi har kigget på - der er absolut mest til stede i deres kommentarspor, hvor de svarer personligt på spørgsmål fra deres følgere. 

Kæmpe stort tillykke til SDU med deres 1. plads, og godt arbejde! 

Selv med universiteternes overtag i top 10, har det dog lykkes både Erhvervsakademi Dania, Social & SundhedsSkolen, VIA University College mv. at komme med på listen. Det er super sejt arbejde af de mange skoler, som både er meget forskellige fra universiteterne men også mellem hinanden. 

Forskellige skoler = forskelligt indhold

COVID-19 må om noget siges at have lavet et impact i den kommunikation der har foregået på skolernes Facebookside i år. Vi har i vores analyse set, at informationer om nedlukninger og corona-tiltag er noget af det, der har fyldt allermest, både i antal af opslag, men også i interaktion mellem studerende og skoler. 

Hvis du har en interesse i at læse mere om, hvilket indhold der fungerer på de forskellige skoler, så kan du klikke dig ind på dem herunder, og se hvem der ligger i toppen af klassementet. 

Universiteter

Professionshøjskoler

VUC

SOSU

Erhvervsakademier

Top 20 bedste skoler på sociale medier i Danmark

Vi har kun kigget på skolernes hovedside på Facebook. Der er altså hverken fagsider, specifikke lokationer eller andre sociale medier involveret i kåringen. Herunder ser du top 20 af alle skoler vi har analyseret i vores kåring. 

#1 Syddansk Universitet

#2 Erhvervsakademi Dania

#3 So­ci­al & Sund­heds­Sko­len

#4 Aarhus Universitet 

#5 Danmarks Tekniske Universitet - DTU

#6 VIA University College

#7 So­ci­al- og Sund­heds­sko­len Es­b­jerg

#8 IT-Universitetet i København

#9 Aalborg Universitet

#10 SOSU H

#11 HF & VUC Nordsjælland, Helsingør

#12 Roskilde Universitet – RUC

#13 Di­a­ko­nis­sestif­tel­sen

# 14 ZBC

#15 Erhvervsakademi MidtVest

#16 Aarhus HF & VUC, Aarhus

#17 So­ci­al- og Sund­heds­sko­len Fyn

#18 University College Lillebælt

#19 Københavns Universitet

#20 University College Syddanmark

Det er klart at mindre skoler ofte har færre følgere, fordi de ikke appellere til lige så mange studerende som andre skoler. Vi har dog prøvet at gøre op med dette fact, ved dels ikke at tildele antallet af følgere særlig mange point, ligesom at vi i interaktionsraten sætter antal likes og kommentarer op imod antallet af følgere. 

Er du interesseret i hvordan vi er kommet frem til resultatet? Så tag et kig under “Om kåringen”, hvor vi beskriver vores metode. 

Senest opdateret: 27 nov 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 02-12-2020

Bedste universiteter på sociale medier 2020

Mange universiteter bruger tid på de sociale medier, for både at engagere nuværende og kommende studerende, fortælle nyheder og lave en community feeling. Men hvilket universitet gør det egentlig bedst? 

Læs mere
Sidst opdateret 24-11-2020

Bedste erhvervsakademier på sociale medier 2020

Erhvervsakademierne er generelt dygtige på de sociale medier. De laver indhold der både engagere nuværende og kommende studerende, fortæller om nyheder, byder op til debat og skaber et fællesskab. Men hvilket erhvervsakademier er egentlig bedst?

Læs mere
Sidst opdateret 30-11-2020

Bedste professionshøjskoler på sociale medier 2020

Mange professionshøjskoler bruger tid på de sociale medier, for både at engagere nuværende og kommende studerende, fortælle nyheder og lave en community feeling. Men hvilken professionshøjskole gør det egentlig bedst?

Læs mere
Sidst opdateret 27-11-2020

Bedste SOSU skoler på sociale medier 2020

Der er generel stor forskel på SOSU skolerne rundt om i Danmark, og det kan også ses på de sociale medier. Generelt er alle dog dygtige til at lave indhold, der både engagere nuværende og kommende studerende, fortælle om nyheder og skabe fællesskab. Men hvilken SOSU skole er egentlig bedst?

Læs mere
Sidst opdateret 24-11-2020

Bedste VUC’er på sociale medier 2020

Der er stor forskel blandt de forskellige VUC skoler når det kommer til de sociale medier. Men hvis man kigger på, hvor store skolerne er og om de indeholder andet end VUC, så giver det måske meget god mening. Men hvilken skole er bedst på de sociale medier? 

Læs mere
Sidst opdateret 24-11-2020

Bedste skoler på sociale medier: Om kåringen

Mange skoler bruger tid på at lave indhold til de sociale medier, men hvem klarer sig egentlig bedst? Vi har taget temperaturen blandt skolerne, for at finde den skole eller uddannelsesinstitution som er dygtigst på facebook.

Læs mere