24 nov 2020

Bedste VUC’er på sociale medier 2020

Der er stor forskel blandt de forskellige VUC skoler når det kommer til de sociale medier. Men hvis man kigger på, hvor store skolerne er og om de indeholder andet end VUC, så giver det måske meget god mening. 

På studentum.dk har vi kontakt med mange skoler og uddannelsesinstitutioner henover året, og ved hvor meget tid der bliver brugt på, at lave godt indhold der fænger. Derfor har vi taget et kig på, hvordan uddannelsesstederne klarer sig på de sociale medier. Nærmere bestemt på Facebook. 

Vi har kigget lidt i statistikken bag når det kommer til både antal følgere, opslag, likes og kommentarer, og ud fra disse parametre har vi kåret: 


Danmarks bedste VUC på de sociale medier i 2020

1, HF & VUC Nordsjælland, Helsingør

2. Aarhus HF & VUC

3. Frederiksberg VUC & STX

4. HF & VUC København Syd

5. VTG, VUC Ringkøbing

6. Randers HF & VUC

7. Campus Vejle

8. Hf og VUC Roskilde

9. HF & VUC NORD

10. HF & VUC Fyn


HF & VUC Nordsjælland, Helsingør som klar vinder i 2020

På en klar 1. Plads ligger HF & VUC Nordsjælland, Helsingør, der med sine kun 989 følgere (November 2020), ligger absolut i bunden når det kommer til antal. Til gengæld er de absolut den skole, der er mest til stede i kommentarfeltet, hvor de svarer personligt på spørgsmål fra deres følgere. 

Kæmpe stort tillykke til HF & VUC Nordsjælland, Helsingør med deres 1. plads, og godt arbejde! 

Lige efter HF & VUC Nordsjælland, Helsingør finder vi både Aarhus HF & VUC, Frederiksberg VUC & STX og HF & VUC København Syd. Aarhus HF & VUC er særligt gode til at være tilstede i kommentarsporet, ligesom  HF & VUC Nordsjælland, Helsingør, mens Frederiksberg VUC & STX er rigtig dygtige til at skabe engagement på deres opslag. VUC København Syd topper på listen over flest opslag i 2020, hvor de er 27 opslag foran nærmeste konkurrent: Randers HF & VUC. 

Indhold der giver interaktion

Dén VUC skole, der er absolut bedst til at skabe indhold, der engagerer følgerne, så de både liker og kommenterer, er Frederiksberg VUC & STX. Stærkt forfulgt af Campus Vejle.

2020 har om noget været et særligt år. Derfor giver det også god mening, at det indhold, der især har tiltrukket både kommentarer og likes på VUC’ernes opslag, er: 

  • Info om COVID-19
  • Studerende der er færdige
  • Studieturs muligheder
  • Rektors afgang
  • Historiske begivenheder på skolens område
  • Sportshold fra skolen
  • Indblik i virtuelle timer
  • Morgensamlinger med særlige personer på besøg

Se hvordan top 10 af VUC skolerne klarer sig i vores kåring

Vi har kun kigget på VUC skolernes hovedside på Facebook. Der er altså hverken fagsider, specifikke lokationer eller andre sociale medier involveret i kåringen. 


Antal følgere

#1 KVUC

#2 HF & VUC Nord

#3 Aarhus HF & VUC, Aarhus

#4 HF & VUC København Syd

#5  HF & VUC Fyn

#6 VUC Syd

#7 Campus Bornholm

#8 Randers HF & VUC

#9 VTG, VUC Ringkøbing

#10 HF-Centret Efterslægten

Antal opslag

#1 HF & VUC København Syd

#2 Randers HF & VUC

#3 Hf og VUC Roskilde

#4 HF & VUC Fredericia

#5 HF & VUC Fyn

#6 Skive-Viborg HF & VUC, Skive

#7 HF & VUC Nordsjælland, Helsingør

#8 HF&VUC NORD

#9 VUC Storstrøm

#10 VUC Lyngby

Interaktionsrate

#1 Frederiksberg VUC & STX

#2 Campus Vejle

#3 VTG, VUC Ringkøbing

#4 VUC Djursland, Grenaa

#5 Horsens HF & VUC

#6 HF & VUC Klar

#7 VUC Ringkøbing-Skjern, Ringkøbing

#8 HF & VUC Nordsjælland, Helsingør

#9 Nordvestsjællands HF & VUC

#10 Kolding HF & VUC

Personlige kommentarer

#1 HF & VUC Nordsjælland, Helsingør

#2 Aarhus HF & VUC, Aarhus

#2 Skive-Viborg HF & VUC, Skive

#4 HF & VUC København Syd

#5 Hf og VUC Roskilde

#6 Nordvestsjællands HF & VUC

#7 Campus Bornholm

#8 HF & VUC Fyn

#9 KVUC

#10 Herning HF & VUC


Det er klart at mindre skoler ofte har færre følgere, fordi de ikke appellere til lige så mange studerende som andre skoler. Vi har dog prøvet at gøre op med dette fact, ved dels ikke at tildele antallet af følgere særlig mange point, ligesom at vi i interaktionsraten sætter antal likes og kommentarer op imod antallet af følgere. 

Er du interesseret i hvordan vi er kommet frem til resultatet? Så tag et kig under “Om kåringen”, hvor vi beskriver vores metode. 

Senest opdateret: 24 nov 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 27-11-2020

Danmarks bedste skoler på sociale medier 2020

Rigtig mange skoler rundt om i Danmark bruger masser af tid på at skabe indhold, der både engagere nuværende og kommende elever. Men hvilke skoler gør det egentlig bedst?

Læs mere
Sidst opdateret 02-12-2020

Bedste universiteter på sociale medier 2020

Mange universiteter bruger tid på de sociale medier, for både at engagere nuværende og kommende studerende, fortælle nyheder og lave en community feeling. Men hvilket universitet gør det egentlig bedst? 

Læs mere
Sidst opdateret 24-11-2020

Bedste erhvervsakademier på sociale medier 2020

Erhvervsakademierne er generelt dygtige på de sociale medier. De laver indhold der både engagere nuværende og kommende studerende, fortæller om nyheder, byder op til debat og skaber et fællesskab. Men hvilket erhvervsakademier er egentlig bedst?

Læs mere
Sidst opdateret 30-11-2020

Bedste professionshøjskoler på sociale medier 2020

Mange professionshøjskoler bruger tid på de sociale medier, for både at engagere nuværende og kommende studerende, fortælle nyheder og lave en community feeling. Men hvilken professionshøjskole gør det egentlig bedst?

Læs mere
Sidst opdateret 27-11-2020

Bedste SOSU skoler på sociale medier 2020

Der er generel stor forskel på SOSU skolerne rundt om i Danmark, og det kan også ses på de sociale medier. Generelt er alle dog dygtige til at lave indhold, der både engagere nuværende og kommende studerende, fortælle om nyheder og skabe fællesskab. Men hvilken SOSU skole er egentlig bedst?

Læs mere
Sidst opdateret 24-11-2020

Bedste skoler på sociale medier: Om kåringen

Mange skoler bruger tid på at lave indhold til de sociale medier, men hvem klarer sig egentlig bedst? Vi har taget temperaturen blandt skolerne, for at finde den skole eller uddannelsesinstitution som er dygtigst på facebook.

Læs mere