Julies sabbatår i Canada

"En af de ting, der tiltrak mig ved Canada og KPU, var naturen. Den har virkelig levet op til alle mine forventninger!
Derudover er det også nemt at tage på små endagsture eller weekendture forskellige steder i og omkring Vancouver, hvor naturen også er vildt flot."

Julies sabbatår i Canada

Hvad gør man, når man endnu ikke ved hvilket studie, man gerne vil søge ind på i Danmark, og man samtidig gerne vil opleve verden?
Man gør som Julie, og tager sitsabbatåri Canada for at studere på Kwantlen Polytechnic University (KPU).

Julie havde overvejet både Australien og England før det endelige valg faldt på KPU i Canada. Det var især den fantastiske Canadiske natur, der tiltrak hende. Derudover var det vigtigt for Julie at udvikle sig personligt, og få mere afklaring omkring hvilket studie, hun gerne ville søge ind på i Danmark efterfølgende.

"Jeg valgte at bruge EDUs hjælp, fordi de nemt kunne hjælpe mig gennem hele processen omkring ansøgning og havde andre gode tips om andre ting, som kan virke meget uoverskueligt og forvirrende, når man undersøger sine muligheder."

Det var Julies mål at blive klogere på, hvad hun gerne ville studere i Danmark. Hun valgte derfor at søge et sabbatårsophold igennem EDU:

"Jeg har valgt tre forskellige fag indenfor kemi, kulturgeografi og engelsk. De tre fag er alle introduktionsfag, så niveauet afspejler selvfølgelig det. Men jeg synes generelt, at jeg kan følge godt med i timerne og også afleveringerne uden problemer." Allerede nu - kort efter Julie tog afsted - har hun fået mere afklaring om hvad hun skal studere, når hun kommer hjem fra Canada.

Hjemmefra og direkte til Canada..

"Jeg flyttede hjemmefra og direkte til Canada, og jeg synes i starten, at det var lidt svært at skulle vænne sig til, at det nu kun var mig selv, der skulle stå for det hele. Men det gik ret hurtigt over, da jeg var faldet på plads i lejligheden. Og jeg synes, det hele har givet mig mere mod!"

Julie har også fået venner fra fra mange steder i verden, hvilket hun også havde håbet på inden hun tog afsted til Canada."Inden semesteret startede, lavede universitetet en WhatsApp gruppe for "visiting students", som kun er her et semester." Julie har mødtes med andre semesterstuderende fra KPU, hvor både Julie og hendes roommate blandt andet tog på forskellige ture rundt omkring Vancouver. 

Bolig og storbyfølelse i Vancouver

"Jeg havde undersøgt boligmuligheder, inden jeg tog afsted, men det var lidt udfordrende, da der ikke er mulighed for at bo på campus. Og der var ingen erfaringer fra tidligere studerende, der var taget til KPU gennem EDU, fordi det er et nyt samarbejde."

Kwantlen Polytechnic University erspredtud på fem campusser i området, der kaldes Metro Vancouver, beliggende på Canadas vestkyst. Studerende har derfor mulighed for at bo ved Downtown Vancouver, eller de omkringliggende byer Richmond, Surrey eller Langley. Julie valgte at søge bolig igennem et 'private student housing firma', GEC, som hun fik anbefalet af KPU og andre semesterstuderende, og hun fik et værelse kort efter sin ankomst.

"Vancouver er en meget international by, så der er rig mulighed for at møde mennesker fra hele verden. Derfor er der også mange forskellige restauranter med mad fra hele verden!"

Julie fortæller blandt andet, at hvis man søger en destination med en storbyfølelse og masser af muligheder for at opleve Canadas skønne naturområder, så er det Metro Vancouver området, man skal vælge! KPU har den perfekte lokation hvis man også gerne vil bruge sine weekender på at stå på ski eller snowboard. Det er kun en kort køretur til de nærmeste skisportssteder - blandt andet Whistler skiresort, hvor Vinter-OL blev afholdt i 2010. 

Hvordan finansierede du dit ophold til KPU?

Julie havde inden sit ophold lavet et samlet budget på omkring 100.000 kr. hvoraf ca. 38.000 kr. (7200 CAD) gik til tuition fee, derudover gjorde Julie også god plads til leveomkostninger og oplevelser.

"Da jeg er afsted i mit sabbatår, får jeg ikke SU med fra Danmark, og jeg har desværre heller ikke fået nogle af de legater, som jeg søgte. Så det er udelukkende min opsparing, der dækker mit ophold." 

Julie fortæller i øvrigt, at det har været en udfordring at finde legater, da hun ikke var i gang med en officiel uddannelse i Danmark, men nævner også at det ikke er umuligt. EDU har blandt andet haft andre studerede, der har modtaget legater på deres sabbatårsophold.

Julies råd til dig, der studerer i udlandet på dit sabbatår

  • Selvom det kan virke skræmmende at flytte langt væk, synes jeg man skal kaste sig ud i et sabbatårsophold alligevel. Det skal nok blive et fedt eventyr!
  • Tag én dag ad gangen og nyd det! Inden du ved af det, er du pludselig hjemme igen...
  • Vær åben og opsøgende, selvom det kan virkegrænseoverskridende. Du lærer dig selv at kende på en helt ny måde!


Læs mere om EDU Sabbatår i udlandet