Vis studentum.dk som: Mobile

Tag din uddannelse i Odense

Din vej til drømmestudiet

Vil du være en del af en studieby med masser af liv og atmosfære? Odense er mere end blot landets tredjestørste by og fødested for H.C Andersen. Byen er også samlingspunkt for næsten 40.000 studerende. 
Viser 1-20 af 261
Viser 1-20 af 261

Start dit uddannelseseventyr i H.C. Andersens byOdense - en studieby med en eventyrlig historie

”Der var så dejligt ude på Landet. Det var sommer, kornet stod gult, havren grøn, høet var rejst i stakke nede i de grønne enge, og der gik Storken på sine lange, røde ben og snakkede ægyptisk, for det sprog havde han lært af sin mor”.

Det er linjer, som emmer af idyl, men som mange ved, skal H.C. Andersens grimme ælling igennem en del prøvelser præget af liv, nye bekendtskaber og udfordringer inden både den selv og dens omgivelser når til den ultimative lærdom og harmoni.

Og måske er det en tilfældighed, eller måske har forfatteren for mange år siden bygget eventyret op omkring tanker og gisninger om sin fødebys fremtidige virke som studieby. I hvert fald kan der trækkes mange paralleller mellem ællingens vej til at blive en smuk svane og en studerendes vej til færdiguddannelse i Odense.

Bliv udfordret i en by fyldt med liv og atmosfære

Uanset, hvad du studerer i Odense, vil du nemlig blive udfordret på din faglighed, og er du tilflytter, vil du skulle forholde dig til en masse nye og spændende indtryk, du vil møde en masse nye mennesker, og du vil have gennemgået både en faglig og en personlig udvikling, når du efter endt uddannelse er klar til et arbejdsliv i Odense eller andre steder i landet.

Rig mulighed for socialt liv under din uddannelse i Odense

Det sociale liv i Odense er noget helt særligt. Her findes barer, caféer, biografer og diskoteker for enhver smag. Og det hyggelige cafémiljø, som er samlet indenfor en kort radius, lokker masser af studerende ud for at mødes.

Her har man mulighed for at få lidt afstand fra studierne, eller også kan man fortsætte diskussionen med projektgruppen over en latte eller en kølig Odense Pilsner på fad. Herefter kan man styrke behovet for kulturelle oplevelser i den hyggelige og unikke Cafébiograf eller på det intime koncertsted, Rytmeposten.

Samtidig er der kommet en masse nye tilbud til Odense de seneste år. Nemlig et nyt koncerthus, en sportsarena og et moderniseret rytmisk spillested. Odense tilbyder et hav af spændende og interessante oplevelser som f. eks. H.C. Andersens hus, Brandts Klædefabrik med kunsthal og medie- og fotomuseum, domkirken, en hyggelig bymidte og et væld af grønne områder.

Studenterhus Odense - koncerter, studiekurser og tømmermændscafé

Tag til koncerter på studenterhuset i OdenseSom alle andre større studiebyer, huser også Odense et studenterhus for byens studerende. Kort sagt danner Studenterhus Odense rammer om en lang række begivenheder og sociale tilbud i byen. Her kan man altid møde andre studerende - andre nye odenseanere, nye venner eller kærester, og her kan man opleve Odense fra den kulturelle side med bl.a. stand-up, tømmermændscafé, studiekurser, fester og meget mere.

I Odense er der cirka 25.000 studerende på omkring 180 forskellige videregående uddannelser ved Syddansk Universitet, University College Lillebælt og Erhvervsakademiet Lillebælt. Her kan du studere alt fra medicin over sygeplejerske til laborant. Måske findes din drømmeuddannelse også her?

Kilder: www.studenterhus.dk, www.sdu.dk, www.visitodense.com.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus Odense
december 2022
ma
ti
on
to
fr
2
3
4
5
6
7
8
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1