Vis studentum.dk som: Mobile

Tag 2 minutter og hjælp vores udbydere med, hvordan de kan forbedre sig selv under COVID-19-krisen. Mange tak! Svar på 3 lynhurtige spørgsmål

3,5 år
Dansk
Ja
Heltid
Professionsbachelor
Odense
Åbent hus
11-06-2020

Om uddannelsen

bioanalytiker


Vær med i jagten på den bedste behandling

Vil du finde svarene, når sygdom skal forebygges og behandles? Og elsker du kemi og biologi? Så er bioanalytikeruddannelsen noget for dig.

Bioanalytikere har en yderst vigtig opgave på landets sygehuse og hos forskningslaboratorier. Som bioanalytiker er det blandt andet dig, der leverer de vigtige prøveresultater, når lægen skal stille en diagnose og finde den rette behandling.

Uddannelsens indhold og opbygning

På bioanalytikeruddannelsen lærer du at analysere alt fra blodprøver til bakteriedyrkning, skanninger og hjertekardiogrammer, som bruges i forbindelse med hjerteundersøgelser.

Du lærer ligeledes, hvordan svarene fra analyserne kan bruges til at stille den rette diagnose eller være med til at forebygge og behandle sygdomme.

Bioanalytikeruddannelsen er bygget op over 7 semestre med hvert deres selvstændige tema.

På bioanalytikeruddannelsen har du både teoretisk og praktisk undervisning i laboratorier, og der vil være en vekslen er mellem teori og praksis, som skal forberede dig til det, du arbejder med i praktikken.

Fagene bioanalyse, biomedicin og bioanalytisk diagnostik fylder mere end halvdelen af uddannelsen. Her lærer du at analysere biologiske prøver som blod, celler, væv, organer, DNA og bakterier.

Du lærer også om sammenhænge mellem analysesvar og sygdomme. Det er relevant i forhold til at stille diagnoser, behandle og forebygge.

I fagområdet arbejder du også med arbejdsmiljø, sikkerhed og hygiejne.

Ansøgning og adgangskrav

I kvote 1 sker optagelsen alene på baggrund af eksamensgennemsnit fra den adgangsgivende eksamen.

Er der flere ansøgere, end der er pladser, optager man dem med de højeste eksamensgennemsnit.

For at søge ind via kvote 1 skal du have én af følgende eksamener:

 • Studentereksamen (STX).
 • Højere forberedelseseksamen (HF).
 • Højere handelseksamen (HHX).
 • Højere teknisk eksamen (HTX).
 • Studiekompetencegivende eksamen i forbindelse med erhvervsuddannelse (EUX).
 • Gymnasiale indslusningskurser for fremmedsprogede (GIF).

Det er et krav, at du har bestået matematik C og enten bioteknologi A eller kemi C.

I kvote 2 bliver du optaget på baggrund af en samlet vurdering af dine kvalifikationer – eksamen, erhvervserfaring, motivation m.m.

I kvote 2 skal du opfylde et af følgende adgangskrav:

 • Gymnasialuddannelse (STX, HF, HHX, HTX, EUX,GIF). Det er et krav, at matematik C og kemi C eller bioteknologi A er bestået.
 • 5 enkeltfag på en gymnasial uddannelse. Det er et krav, at dansk A, engelsk B og matematik C og enten bioteknologi A eller både biologi C og kemi C er bestået.
 • Social- og sundhedsuddannelsen (trin 2). Det er et krav, at dansk C, kemi C, matematik C, naturfag C og engelsk D er bestået.
 • Hospitalsteknisk assistent med speciale i neurofysiologi. Det er et krav, at dansk C, kemi C, matematik C, naturfag C og engelsk D er bestået.
 • Godkendt udenlandsk eksamen sammenlignelig med en dansk adgangsgivende eksamen (herunder også International Baccalaureate IB) samt Studieprøven eller Dansk A, Matematik C og Kemi C og sprogkundskaber på tilstrækkeligt niveau – se mere på Adgangskrav med udenlandsk eksamen.

Eksamen og diplom

Uddannelsen slutter med et bachelorprojekt, der blandt andet indeholder anvendelse af anerkendte forskningsmetoder.

Bachelorprojekterne tager ligeledes afsæt i praksis. Ofte omhandler bachelorprojekterne kvalitetsudvikling eller opsætning og afprøvning af nye metoder, men de kan også være pilotprojekter, der går forud for et egentligt forskningsarbejde.

Video

Få information

 

Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Bioanalytiker

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Bioanalytiker endnu. Bliv den første!
Åbent hus
juni 2020
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12

Du vil måske også være interesseret i: