Odense - Danmarks 4. bedste studieby i 2024

For fjerde år i træk løber Odense med titlen som Danmarks 4. bedste studieby. Læs om dine mange forskellige uddannelsesmuligheder i H.C. Andersens hjemby her.

Ønsker du at studere i en studievenlig by, hvor nem transport, gode muligheder for studiejobs og et væld af uddannelsesmuligheder går hånd i hånd? Så er Odense muligvis den ideelle studieby for dig!

Odense bliver for fjerde år i træk kåret som Danmarks 4. bedste studieby. Det skyldes blandt andet byens gode transportmuligheder, de mange studiejobs og kommunens investering i kultur, sport og fritid. I Odense finder du nemlig et rigt kulturliv med mange kulturelle seværdigheder og aktiviteter.

Læs med herunder og få indblik i, hvordan Odense placerer sig i parametrene i årets undersøgelse.

Fakta om Odense:

Antal indbyggere i kommunen: 209.078 

Antal barer og caféer: 248

Gennemsnitlig husleje: 106 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 1253

Dine uddannelsesmuligheder i Odense 

Odense tilbyder gode uddannelsesmuligheder, uanset om du drømmer om at tage en bacheloruddannelse, en erhvervsakademiuddannelse eller noget helt tredje. I byen finder du mere end fem uddannelsesinstitutioner, der tilsammen tilbyder over 190 videregående uddannelser. Af samme årsag sikrer Odense sig også tredjepladsen i parameteret ‘Uddannelsesmuligheder’ i årets undersøgelse.

I Odense finder du dermed et bredt udvalg af uddannelser på tværs af forskellige fagområder. Der er dermed noget for enhver, uanset om du vil gå på universitetet, tage en erhvervsuddannelse eller blive klar til arbejdsmarkedet via en erhvervsakademiuddannelse. 

Blandt nogle af uddannelsesinstitutionerne i Odense kan nævnes: 

👉 SDU 

👉 UCL 

👉 Syddansk Musikkonservatorium 

Her kan du blandt andet uddanne dig til lærer, blive markedsføringsøkonom eller serviceøkonom, læse til socialrådgiver eller tage en bachelor i biomedicin. Blot for at nævne nogle af dine muligheder. 

Foruden ovenstående finder du også et udbud af private uddannelser i Odense. Blandt disse kan nævnes:

👉 Professionel fodplejer 

👉 Fotograf 

👉 Indretningskonsulent 

👉 Kursus i dermaplanning 

Find din uddannelse i Odense her

Nyd Odenses mange muligheder 

Foruden de gode uddannelsesmuligheder har Odense også meget andet at byde på. Her finder du blandt andet et byliv, der summer af liv, masser af muligheder for at opleve kultur og dyrke dine sports- og fritidsinteresser. Der er derfor gode muligheder for at finde noget at lave i Odense, uanset om det er alene, med familie eller med venner og/eller medstuderende. 

I kan for eksempel udforske én af byens mere end 200 barer og caféer, hvor I kan snuppe en brunch, en lækker frokost eller fejre en veloverstået eksamen. Der er ligeledes god mulighed for at udforske det pulserende natteliv, hvis du trænger til at give den lidt ekstra gas. De mange muligheder er også årsagen til, at Odense sikrer sig en niendeplads i parameteret ‘Byliv’ i 2024. 

Oplev H.C. Andersens hjemby 

Der er som sagt også rigeligt at opleve på den kulturelle front. Odense har nemlig et rigt kulturliv, der gør byen til et spændende valg som din kommende studieby. Som hjemby for H.C. Andersen, tilbyder Odense nemlig ikke kun et hyggeligt studiemiljø med omkring 40.000 studerende, men også et væld af kulturelle perler, du kan udforske. 

Du kan for eksempel besøge H.C. Andersens Hus eller et væld af byens museer, gallerier eller tage en tur i teatret eller biografen. Du kan ligeledes besøge Studenterhuset, hvor du kan tage til koncert, opleve comedy, synge karaoke eller et af stedets andre muligheder. 

Byens resultater i undersøgelsens parametre i år vidner også om de mange muligheder, du har som studerende i Odense. I parameteret ‘Kultur, sport og fritid’ løber Odense for eksempel afsted med en tredjeplads. Og du kan også være helt rolig, når du skal rundt til de forskellige aktiviteter i området, eller når du skal hjem fra en aften ude. I parameteret ‘Transport’ sikrer Odense sig nemlig en flot tredjeplads, hvorfor du ikke skal bekymre dig om, hvordan du kommer fra A til B. 

Skab din fremtidige karriere i Odense 

Når du starter dit studie i din kommende studieby har du måske samtidig et ønske om, at der også er gode muligheder for at lande et studiejob og få noget erfaring på dit CV. Også det er der gode muligheder for i Odense. I parameteret ‘Studiejobs’ scorer Odense nemlig en fjerdeplads, og med mere end 1200 opslåede studiejobs årligt, burde der være gode muligheder for, at du kan lande et relevant studiejob, der bidrager med erhvervserfaring og betydningsfulde kompetencer på dit CV. 

Også efter endt studie er der gode muligheder for at gøre karriere i Odense. I Odense kommune blev der i 2023 slået intet mindre end 11.7000 jobopslag op på Jobindex, hvilket sikrer Odense en sjetteplads i parameteret ‘Karriere’. Uanset din faglige baggrund eller interesseområde er der således gode muligheder for at finde spændende og meningsfulde karrieremuligheder i Odense. 

Se hvordan Odense klarede sig i undersøgelsen

Parameter 

Ranking

Faglighed #14
Socialt miljø #21
Transport #3
Karriere #6
Studiejobs #4
Billig bolig #24
Kultur, sport og fritid #3
Uddannelsesmuligheder #3
Tryghed #28
Byliv #9


Find din uddannelse i Odense her

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer