Vis studentum.dk som: Mobile
Viser 1-20 af 98
Viser 1-20 af 98

esbjerg som studieby

Esbjerg ligger i Sydvestsjælland, og er med sine mere end 72.000 indbyggere, Danmarks femtestørste by. Esbjerg er en nærværende og hyggelig studieby, som rummer alt det du har brug for.

I Esbjerg er der seks uddannelsesinstitutioner, hvor du kan tage en videregående uddannelse:

  • AAU Esbjerg
  • Erhvervsakademi SydVest
  • Fredericia Maskinmesterskole Esbjerg
  • SDU Esbjerg
  • Syddansk Musikkonservatorium
  • UC SYD

Uddannelsesinstitutionerne tilbyder tilsammen omkring 60 forskellige uddannelser indenfor interesseområder som: IT & Elektronik, Musik & Kultur, Naturvidenskab & Teknik, Samfund & Kommunikation, Social & Sundhed, og Undervisning & Pædagogik. Der er altså gode muligheder for at finde en uddannelse, der matcher dine interesser og kompetencer.

Tid til fritid 

Du skal ikke frygte at du kommer til at kede dig i Esbjerg, når du har fri fra studiet. Er du til fest og farver, kan du begive sig ud i Esbjergs alsidige natteliv. Byen er tilpas intim til, at du let kan komme fra et sted til det næste.

Er du mere til kunst og kultur, finder du en lang række tilbud du kan benytte dig af. Byen rummer bl.a. to store kulturhuse og spændende museer. Tag fx et smut forbi Ribe Domkirke, Fiskeri og Søfartsmuseet eller Vadehavscenteret. Vil du have frisk luft i lungerne, skal du ikke fortvivle, Esbjerg er nemlig omgivet af udsøgt natur, både i form af hav og skov.

Attraktive boligpriser

En af de udgifter der ofte tager hårdt på de studerende i større byer er huslejen. Det skal du dog ikke bekymre da om i Esbjerg, da priserne på studieboliger og mindre lejligheder er markant lavere end i andre storbyer. Derfor vil du, som studerende i Esbjerg, have mere luft i SU-budgettet.

Gode muligheder for studiejob

Et studiejob er altid et skridt i den rigtige retning, mod et godt job efter endt uddannelse. I Esbjerg skal du ikke være bekymret for, om du nu kan få et studiejob - her er nemlig gode muligheder for at få job, i en af de mange virksomheder der ligger i byen. Der er ydermere hjælp at hente på alle uddannelsesinstitutioner, hvor fagpersoner står klar til at hjælpe dig, med at finde det studiejob der passer til netop dig. 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus Esbjerg
december 2022
ma
ti
on
to
fr
2
3
4
5
6
7
8
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1