Professionsbachelor

Administrationsbachelor

UC SYD, i Esbjerg (+1 lokationer)
Længde
3,5 år
Heltid/deltid
Heltid
Næste startdato
august 2024 (+2 startdatoer)
Uddannelsesform
Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt
Længde
3,5 år
Heltid/deltid
Heltid
Næste startdato
august 2024 (+2 startdatoer)
Uddannelsesform
Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt

Hvorfor vælge UC SYD?

Du er tæt på din underviser og dine medstuderende

Du får gode jobmuligheder

Du gør en forskel for andre mennesker

Om uddannelsen

administrationsbachelor

Bliv administrationsbachelor

En uddannelse med et væld af muligheder.

På administrationsbacheloruddannelsen på UC SYD giver vi dig kompetencerne til at løse administrative drifts-, planlægnings- og udviklingsopgaver på tværs af professioner og sektorer. 

Du får gennem uddannelsen forståelse for opbygningen og kompleksiteten af den offentlige sektor, og du får kompetencerne til at kunne facilitere processer, koordinere, kommunikere og indgå i tværfaglige sammenhænge. Gennem et solidt teoretisk og metodisk fundament bliver du i stand til at bidrage med et skarpt analytisk og strategisk blik på arbejdsopgaverne.

Med administrationsbacheloruddannelsen får du en stærk faglig profil, og du får mulighed for at målrette din uddannelse mod det, som du brænder allermest for. Uddannelsen giver dig gode muligheder for job og karriere i både den offentlige og private sektor.

Du kommer tæt på virkeligheden

Vi har et tæt samarbejde med kommuner, regioner, stat og andre frivillige og private organisationer. Vi stræber efter at forme en uddannelse, hvor det, du lærer i undervisningen, afspejler det, du skal kunne i praksis, så du bliver attraktiv for fremtidige arbejdspladser. 

Vi har sammensat en uddannelse, der er aktuel for dig, der kommer direkte fra din gymnasiale uddannelse eller erhvervsuddannelse indenfor kontorområdet.

Administrationsbacheloruddannelsen er også en naturlig overbygning for dig, der allerede arbejder med administrative opgaver på kontor, og som vil opkvalificere dine kompetencer.

Uddannelsens opbygning

Det tager tre et halvt år at blive professionsbachelor. Administrationsbacheloruddannelsen består af seks grundmoduler, fire valgmoduler, et praktikforløb og et bachelorprojekt.

Grundmoduler
På studiets første et og et halvt år vil du blive undervist i seks obligatoriske grundmoduler, som dækker over fire kerneområder:

 • Administration
 • Borger og demokrati
 • Politik og policy
 • Kvalitet og innovation

Valgmoduler
Efter grundmodulerne får du det næste år mulighed for at sætte dit eget præg på din uddannelse ved at specialisere og målrette din faglige profil på fire valgmoduler.

Valgmodulerne på UC SYD udbydes på Campus Esbjerg eller Campus Haderslev. Afhængig af hvilke valgmoduler, du vælger, skal du være indstillet på, at du under dine valgmoduler muligvis kommer til at modtage undervisning på et andet campus end det, som du oprindeligt er tilknyttet. En del af vores valgmoduler understøttes af E-learning. Udbuddet af valgmoduler findes i vores studieordning.

Praktik
To og et halvt år inde i uddannelsen har du fået din teoretiske rygsæk fyldt op, og du skal nu og prøve dine kompetencer af i praksis. Praktikken varer et halvt år. I det halve år kommer du i praktik på en arbejdsplads og skal indgå og deltage i de daglige opgaver.

Bachelorprojekt
Bachelorprojektet er den afsluttende del af uddannelsen, og her skal du bruge alle de færdigheder og kompetencer, du har tilegnet dig i løbet af uddannelsen. Som studerende kan du udarbejde bachelorprojektet individuelt eller i gruppe. Mange studerende laver desuden deres bachelorprojekt i samarbejde med deres praktikplads eller en anden offentlig organisation.

Startdato

Vælg mellem 2 startdatoer

august 2024

 • Holdundervisning
 • Esbjerg

august 2024

 • Holdundervisning
 • Haderslev

Ansøgning og adgangskrav

Administrationsbacheloruddannelsen optager 50 procent i kvote 1 og 50 procent i kvote 2.

Økonomi

Der vil på hvert semester være udgifter til litteratur. I nogle tilfælde kan du låne eller købe brugt litteratur, der er billigere.

Husk at søge SU, hvis du er SU-berettiget

Som studerende på en professionsbacheloruddannelse eller erhvervsakademiuddannelse har du mulighed for at søge Statens Uddannelsesstøtte (SU) til dit uddannelsesforløb. Du kan tidligst søge SU en måned før den måned, du kan få SU fra. Har du for eksempel ret til SU fra september, kan du tidligst søge fra den 1. august.

Dine muligheder for studiestøtte

Har du en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, så har du mulighed for at søge om Specialpædagogisk Støtte (SPS). Det kan være hjælpemidler i form af f.eks. IT-rygsæk, studiestøttetimer, en særlig stol, et hæve-/sænkebord m.v.

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Administrationsbachelor
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.
UC SYD
Degnevej 16
6705 Esbjerg Ø

UC SYD - for de studerende, samfundet og fremtiden

UC SYD er den største uddannelsesinstitution i Sydjylland. En vigtig vidensinstitution, et samlingspunkt for landsdelen. Vi har 14 professionsbacheloruddannelser, enkelte erhvervsuddannelser og korte videregående uddannelser. Vi udbyder en lang række videreuddannelser og bedriver udvikling og forskning inden for pædagogik, sundhed, og...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoretet

Videreuddannelse

Som professionsbachelor i offentlig administration er du en medarbejder, der har det store overblik, forstår vigtigheden af koordination og samarbejde, og ved hvad service og opgaveløsning kræver. Det ruster dig til en bred vifte af administrative jobs.

Du kan f.eks. arbejde som:

 • Administrator: Her kan du blandt andet arbejde med administrative driftsopgaver, koordinering, kvalitetssikring, opfølgning, sagsbehandling og meget andet.
 • Konsulent: Det kan eksempelvis være som HR-, økonomi eller udviklingskonsulent.
 • Vejleder: Du kan arbejde med vejledning inden for f.eks. beskæftigelsesområdet, hvor du kan gøre en forskel for andre mennesker, som skal finde den rette karrierevej.
 • Koordinator: Som koordinator vil du være bindeled i den opgaveløsning, der skal udføres, og du skal have overblikket over processen i opgaverne. Du kan f.eks. arbejde med ledelsesunderstøttelse som udvalgssekretær eller lignende.

Administrationsbacheloruddannelsen åbner dørene til endnu flere jobmuligheder. Og du kan forme din faglige profil, så du får adgang til de administrative områder, du brænder allermest for.