Esbjerg - Danmarks 5. bedste studieby i 2024

I kåringen af Årets studieby 2024 indtager Esbjerg en flot 5. plads. Læs meget mere om Esbjergs placering i årets undersøgelse her.

Esbjerg - Danmarks 5. bedste studieby i 2024

Leder du efter en studie by, der tilbyder alle de gode ting samlet ét sted? Så behøver du ikke lede længere! Vi har gjort det hårde arbejde for dig og fundet det bedste i Esbjerg.

Her kan du nyde godt af fremragende transportmuligheder, et spændende udvalg af studiejobs og et varieret udbud af uddannelser.


Hvert år rangerer studentum.dk byer efter de studerendes prioriteringer, og Esbjerg har gang på gang markeret sig som en af de mest eftertragtede. I årets undersøgelse lander byen på en imponerende 5. plads! Og det er lige præcis det, vi vil komme nærmere ind på her. 

Fakta om Esbjerg:

Antal indbyggere i kommunen: 115.423 

Antal barer og caféer: 94

Gennemsnitlig husleje: 94 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 519

Hvilke uddannelsesmuligheder har du i Esbjerg? 

Når du vælger Esbjerg som din fremtidige studieby, kan du være forvisset om, at du vil finde et rigt udvalg af uddannelsesinstitutioner, der alle prioriterer faglighed og uddannelseskvalitet højt.

Selvom Esbjerg er en mindre by, er uddannelsesudbuddet stadig imponerende, hvilket sikrer, at dine muligheder for uddannelse forbliver mangfoldige og alsidige. Esbjerg opnår en 10. plads i parameteren 'Faglighed', hvilket vidner om byens engagement i at levere høj kvalitet inden for uddannelse. Her er nogle eksempler på de uddannelsesinstitutioner, du kan finde i Esbjerg: 

🎓 Aalborg Universitet i Esbjerg 

🎓 Erhvervsakademi Sydvest 

🎓 Fredericia Maskinmesterskole 

🎓 Syddansk Musikkonservatorium 

🎓 Syddansk Universitet 

🎓 University College Syddanmark (UC Syd) 

Find din uddannelse i Esbjerg her

Gode transportmuligheder 

Transport spiller en betydelig rolle for unge, og det er ikke overraskende, at det rangerer højt på deres prioriteringsliste ved valg af studieby – faktisk placerer det sig på en solid 3. plads blandt de faktorer, der vejer tungest i deres beslutning. 

Det samlede kollektive trafiktilbud i Esbjerg består af tog, bybusser og regionalruter samt skolebusser og Flextrafik. Esbjerg tilbyder et omfattende transportnetværk med 790 stoppesteder der forbinder byens vigtigste områder samt nærliggende lokalsamfund. Dette gør det enkelt og bekvemt at komme rundt uden bekymringer om transportproblemer. 

Togbetjeningen er rygraden i den kollektive trafik, der binder byerne i Esbjerg Kommune sammen. Der er tilnærmelsesvis halvtimesdrift mellem Esbjerg og hhv. Kolding, Ribe/Tønder samt Varde. Der er togforbindelse til bl.a. Aarhus, København og Odense (DSB) samt Herning, Tønder og Oksbøl (Arriva). 

Derudover har Esbjerg en veludviklet cykelinfrastruktur, hvilket muliggør sikre og miljøvenlige pendlermuligheder på to hjul.  

Optimer din studietid med et studiejob 

Udover at supplere din SU, kan et studiejob give dig værdifuld erhvervserfaring til dit CV og åbne dørene for nye bekendtskaber i en ny by. Med økonomisk stabilitet kan du desuden nyde din fritid uden at bekymre dig.  

Derudover tilbyder mange studiejobs fleksible arbejdstider, hvilket gør det muligt at balancere arbejdsbyrden med dine studieforpligtelser. Gennem et studiejob får du mulighed for at anvende den teoretiske viden, du har opnået i klasseværelset, i en praktisk arbejdssituation, hvilket kan styrke din forståelse og færdigheder inden for dit felt. Et studiejob kan bidrage til din personlige udvikling ved at give dig erfaring med teamwork, kommunikation og problemløsning. 

Esbjerg imponerer med en solid 7. plads på parameteren 'studiejobs', med hele 519 ledige stillinger inden for kategorierne Studiejob og Fritidsjob.

Ifølge årets studievalgsundersøgelse rangerer gode muligheder for studiejobs højt blandt unge, hvor det placeres på en fornem 5. plads blandt faktorer, der vægtes ved vurderingen af deres kommende studieby.

Med et så imponerende antal jobmuligheder er chancerne for, at du nok skal finde noget, der passer til dine ønsker og behov, mere end lovende. 

Se hvordan Esbjerg klarede sig i undersøgelsen

Parameter 

Ranking

Faglighed #10
Socialt miljø #15
Transport #7
Karriere #15
Studiejobs #7
Billig bolig #20
Kultur, sport og fritid #10
Uddannelsesmuligheder #6
Tryghed #27
Byliv #22


Find uddannelser i Esbjerg her

Aleena Ahmad

Aleena Ahmad

Digital Marketing Intern (Vis mere)

Annoncer