Viser 1-1 af 1
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-1 af 1

stylist i københavn

Find din stylistuddannelse i København

Vil du gerne lære at sammensætte styling i en helhed, hvor tøj, makeup og hår går op i en højere enhed? En stylistuddannelse er for dig, der har en kreativ sjettesans og har flair for styling i både mode og makeup. 

Stylistuddannelsen er en bred erhvervsuddannelse, hvor du får indsigt og viden i de mange forskellige funktioner og teknikker en stylist benytter sig af. Du kan enten tage uddannelsen på en erhvervsskole eller hos et privat uddannelsessted, hvor du skal betale for undervisningen.

Hvad laver du som stylist?

Som stylist er det dit ansvar, at formidle og fremstille det rigtige udtryk til modeshows, fotoshots eller en anden begivenhed. Dit arbejde kan blandt andet være at style fotomodeller, inden de skal på podiet eller arbejde som personlig rådgiver for folk, der vil finde en personlig stil. Andre styler interiør, som skal fotograferes til reklamer. Som færdiguddannet stylist har du et bredt spektrum af muligheder alt afhængigt af, hvad du vælger at specialiserer dig i. 

Hvordan er undervisningsopbygningen på stylistuddannelsen?

Stylistuddannelsen er opdelt i moduler, hvor du introduceres for diverse stilarter og trends indenfor modens  forskellige aspekter. Det er vigtigt, at du som stylist har en bred viden om de funktioner og teknikker, der er relevante i branchen. 

Du vil blandt andet få viden og indsigt i følgende temaer: 

 • Styling inden for levende medier såsom film, teater, tv, shows og musikvideoer
 • Forskellige historiske perioder såsom egyptisk styling, baroktiden, renæssancen og hele 1900 tallets stilarter. 
 • Udvikle din egen stil, og hvordan du får dit arbejde set
 • Introduktion til trend- og modebregrebet
 • Sammensætning af tøj og farver
 • Make-up og opsætning og styling af hår

Stylistuddannelsen er en meget praktisk uddannelse, hvor det er vigtigt at du får noget hands on erfaring. Ud over den teoretiske undervisning vil der være praktiske øvelser, hvor du selv skal style modeller. 

Som stylist har du mulighed for at arbejde freelance eller blive selvstændig stylist. Du bliver derfor undervist i administrativt arbejde og økonomi på studiet, så du har de bedste forudsætninger for at starte din karriere efter uddannelsen.

Eksamen på stylistuddannelsen

Typisk afsluttes alle moduler med en praktisk prøve, som er i fotografens studie eller på ude eller inde locations nær skolen. Her fra vælges billeder til redigering af fotografen, som en start på dit professionelle portfolie.

Vær opmærksom på, at eksamensformen kan variere alt efter, hvilken skole du vælger at tage stylistuddannelsen på. 

Hvad er dine fremtidsmuligheder som stylist?

Dit job som stylist vil typisk være i brancher indenfor:

 • TV og filmselskaber
 • Model og mannequin bureauer
 • Reklamebureauer
 • Modeblade
 • Stormagasiner
 • Virksomheder der producerer mærkevarer

Du kan også vælge at starte din egen virksomhed eller arbejde som freelance-stylist. 

Hvem kan tage stylistuddannelsen?

Stylistuddannelsen er for dig, der elsker mennesker, mode, stil og styling og savner konkrete færdigheder for at kunne rådgive professionelt og dybt kompetent. Du er en fordel, hvis du allerede har et vis kendskab til de forskellige modetrends og har flair for styling. Går du og drømmer om en karriere som selvstændig stylist har du også mulighed for dette.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus København
maj 2024
ma
ti
on
to
fr
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9