Jeg fik meget mere end jeg kunne forestille mig!

Min historie er nok lidt anderledes end de flestes, for jeg startede på stylist uddannelsen på Art of Style and Make up i foråret 2018, hvor jeg fyldte 47 år. Jeg er uddannet cand. mag. i dansk, har undervist på gymnasium, sprogskole, og university college. Men jeg har altid interesseret mig for tøj, stil, mode, udtryk og hvordan personligheden kan komme udtryk på den måde. Og så skulle der bare ske noget nyt og andet i mit liv.

Da jeg startede, var jeg helt åben for, hvad jeg kunne møde. Jeg kommer jo fra en meget akademisk verden og har aldrig været i et kreativt fag. Jeg fik meget mere, end jeg kunne forestille mig.

Det vigtigste har for mig været, at jeg har lært at arbejde med kreative processer og arbejde ud fra meget mere personlig tænkning. Jeg synes, at kvinder der klæder sig som mænd, men bevarer det feminine er super spændende. Det blev min inspiration, da vi arbejdede med historisk styling. Her stylede jeg en smuk 40’er kvinde med feminin make up, men med hat, bukser, skjorte, et løsthængende slips og cigaret ud fra den tids mode for mænd og make up som kvinderne bare den. Psykiske lidelser interesserer mig også og det passede godt i en avant garde styling ved, at gøre det ekstra kantet og bryde med det normale.

Jeg er også taknemmelig, især fordi jeg har mødt så mange søde, dejlige mennesker, både underviserne på skolen og mine klassekammerater.

Mit første projekt, hvor jeg dyrkede unibrows som et statement for kvinders frihed og selvstændighed, og med kunstneren Frida Carlo som inspiration.

– Rikke Jensen