Serviceøkonom uddannelse

Boost din karriere inden for turisme og service

Vil du arbejde med events og oplevelsesøkonomi inden for turisme og servicebranchen? Drømmer du om en international karriere, kan du også tage uddannelsen på engelsk og tage sidste del af uddannelsen i udlandet. 
Viser 1-19 af 19
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-19 af 19

Læs spørgsmål og svar om serviceøkonom uddannelsenBoost din karriere inden for turisme og service

Uddannelsen til serviceøkonom er for dig, der vil hurtigt i gang med en karriere inden for turisme og service i Danmark eller udlandet. Læs med her og få svar på de oftest stillede spørgsmål om uddannelsen og fremtidsmulighederne for serviceøkonomer.

Hvad lærer du på serviceøkonom uddannelsen?

Salg, markedsføring, kunderelationer, innovation og strategi er blot nogle af de områder, som du får en solid viden om, når du tager en serviceøkonom uddannelse. Du lærer også om emner som økonomi, organisationsudvikling og forretningsvilkår i servicevirksomheder som f.eks. hoteller, konferencecentre, restauranter og lignende. Undervisningen veksler mellem forelæsninger, projekter og gruppearbejde, mens du på den sidste del af uddannelsen skal vælge speciale inden for en af følgende tre retninger:

  • Hotel- og restaurant Management
  • Turisme Management
  • Service Magagement

På tredje semester er du tre måneder i praktik, hvor du får mulighed for at opbygge dine kompetencer inden for dit speciale, før du skal skrive dit afsluttende eksamensprojekt.

Hvor kan man få job som serviceøkonom?

Som færdiguddannet har du gode chancer for at gå direkte ud i en mellemlederstilling inden for turisme og service. De fleste serviceøkonomer får job hos følgende typer af servicevirksomheder:

  • Event- og kongresbureauer samt spillesteder
  • Hoteller og restauranter
  • Rejsebureauer og turistorganisationer

Du kan søge job i både indland og udland, og har du mod på at specialisere dig, kan du bygge videre på din serviceøkonom uddannelse med en top-up bachelor i f.eks. International handel og markedsføring, Innovation og Entrepreneurship, International Hospitality Management eller Sports Management. Det tager blot halvandet år mere på skolebænken.

Lyder serviceøkonom uddannelsen som noget for dig?

Er du klar til en uddannelse tæt på virkeligheden, der giver dig gode kort på hånden for at komme hurtigt i gang med din karriere inden for events, turisme og service, er serviceøkonom uddannelsen det oplagte valg. Klik dig videre i oversigten oven for og læs mere om uddannelsen hos de forskellige uddannelsessteder.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12