Filtrer efter
Samfundsfag
Uddannelsestype
Sted
Online undervisning
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-3 af 3
Annoncer

Flere kategorier indenfor

Samfundsfag fjernundervisning

Studér samfundsfag med større fleksibilitet og frihed

Samfundsfag er et nyttigt fag til flere uddannelser, og nogle gange vil det endda være et krav, at du har samfundsfag på et bestemt niveau for kunne søge ind på din drømmeuddannelse. Står du derfor og mangler samfundsfag, eller kunne du bare godt tænke dig at blive klogere på vores samfund, politik og økonomi? Så er samfundsfag fjernundervisning måske noget for dig.

Med fjernundervisning får du større frihed og fleksibilitet i din hverdag, så du kan læse og studere, når det passer ind for dig. Det kræver til gengæld større selv-disciplin og motivation, men hvis du er god til at tage ansvar for egen læring og strukturere din tid, så er fjernundervisning det rette valg for dig. 

Få indblik i danske og internationale samfundsforhold

Med et kursus i samfundsfag vil du lære om danske og internationale samfundspoltiskeforhold. Du vil opnå en teoretisk og empirisk funderet viden om de dynamiske kræfter, der påvirker samfundsudviklingen - både globalt, nationalt og regionalt i Danmark og udland. På den måde vil blive i stand til at anskue og diskutere problemstillinger ud fra et samfundsmæssigt, sociologisk og økonomisk standpunkt. 

Denne viden er meget anvendelig - både i hverdagspraksis i forhold til at opnå en forståelse for det moderne samfund og den verden, som du selv en del af og dagligt begår dig i. 

Samtidig vil du være et grundlæggende udgangspunkt, hvis du ønsker at læse en videregående uddannelse inden for samfund, politik og økonomi. 

Sådan er undervisningen opbygget på samfundsfag fjernundervisning

Når du tager et kursus som fjernundervisning eller e-learningforløb, skal du ikke møde op til fysisk undervisning. Du vil dermed have mulighed for at følge undervisningen online gennem eksempelvis slideshows og videoer. Derudover vil dine undervisningsmaterialer også være tilgængelige som webartikler og e-bøger. 

Du vil være tilknyttet en underviser i løbet af kurset, som du vil kunne rette kontakt til løbende, hvis du har spørgsmål til undervisningen eller kursets indhold. 

Samtidig kan det også være en ide at rette kontakt til dine med-studerende, selvom du ikke fysisk møder dem til ugentlig undervisningen. På den måde kan I måske bruge hinanden undervejs i kurset. 

Fag på uddannelsen

I løbet af kursets forløb vil du eksempelvis modtage undervisning i følgende fag: 

  1. Introduktion og individet i det senmoderne
  2. Introduktion til dansk politik
  3. Økonomi
  4. Velfærdsstaten
  5. Medier og politisk kommunikation
  6. Fattigdom og social arv i Danmark
  7. Danmark og EU
  8. International politik 

Fagets titel og indhold vil dog afhænge af, hvor du vælger at tage din uddannelse, og afhængig af, hvilket niveau du skal studere på. 

Målet med samfundsfag som fjernundervisning

Målet med et kursus i samfundsfag som fjernundervisning er, at du kommer til at lære, hvordan du kan analysere og diskutere samfundsmæssige problemstillinger og opnå en større forståelse for dynamikkerne i det moderne samfund. Du vil samtidig udvikle en samfundsvidenskabelig metode til at anskue og angribe komplekse problemer, som du vil kunne bruge i dit fremtidige uddannelse- og arbejdsliv.

Eksamen på uddannelsen

Som afslutning på kurset vil der blive afholdt en mundtlig eksamen på baggrund af kursets indhold. Til din eksamen vil du typisk modtage et prøvemateriale med et bestemt tema og medfølgende bilagsmateriale 24 timer før den mundtlige prøve. Du har således 24 timer til at gennemgå og analysere materialet. Ud fra det skal du lave en kort synopsis, som du skal fremlægge til den mundtlige eksamen. 

Eksamen foregår typisk enkeltvis, og du skal forvente, at den mundtlige eksamen tager omkring 30 min. 

Selvom kurset foregår som fjernundervisningen, vil eksamen kræve, at du møder fysisk op. Eksaminatoren vil også være den underviser, som du har været tilknyttet under kurset. 

Det er typisk den måde, at eksaminerne foregår på samfundsfag, men det kan variere afhængig af, hvor du vælger at tage din uddannelse, og hvilket niveau du læser. Forhør dig derfor med undervisningsstedet og din underviser, hvis du vil vide mere om eksamensformen.