Dyk ned i verdenshistoriens udvikling
For at kunne forstå vores samtid, bliver vi nødt til at kende til de historiske begivenheder, der danner ramme for denne. Når du studerer historie får du indsigt i og større forståelse for, hvordan mennesket og samfundet har udviklet sig gennem tiden. Helt konkret giver kurser i historie dig et overblik over verdenhistoriens væsentlige udviklinger i statsdannelser, ideologier, nationalisme, politiske systemer og forandringer, kulturmøder, erobringer, , krig og fred. Derudover lærer du at benytte dig af metodiske værktøjer til kritisk at kunne vurdere kilder og drage konklusioner på baggrund af kildemateriale.
Lær at forstå nutiden gennem fortiden
Kunne du tænke dig at beskæftige dig med emner som har været med til at skabe den verden vi lever i idag og således få større forståelse for hvorfor tingene fungere som de gør? i Historie fjernundervisning kommer du til at beskæftige dig med centrale emner i både dansk og international historie. Historie begrænser sig ikke kun til fortiden. Historisk viden bruges dagligt i medierne, i film og litteratur og danner grundlag for vores verdensforståelse. Historien har været med til at forme den hverdag vi lever i, i dag.
Du kommer til at arbejde med stoffet både ud fra et historisk og nutidigt perspektiv, der gør dig i stand til at foretage en analyse af og kritisk diskutere de historiske emner som inddrages i undervisningen.
Stúder historie med større fleksibilitet og frihed
Kan du godt lide at have kontrol over din tid og selv kunne strukturere dit studieforløb?
Med fjernundervisning får du større fleksibilitet og frihed til at bevare balancen i en travl hverdag, da du ikke fysisk skal møde op til undervisningen. Det er selvfølgelig en forudsætning, at du selv tager ansvar for din læring og planlægning af denne, således du får mest mulighed udbytte af uddannelsen. Så hvis du har engagement og motivation til selv at strukturere din studietid, så er fjernundervisning det rette valg for dig.
For at kunne tage fjernstudie er det essentielt, at du har adgang til en computer og internet.
Sådan er undervisningen opbygget på historie fjernundervisning
Da det er fjernundervisning, er et vigtigt aspekt af uddannelsen, at du ikke skal møde fysisk op til undervisning. Du følger studiet gennem fjernundervisning, hvilket eksempelvis foregår gennem slideshows og videoer. Under uddannelsen bliver du tilknyttet en underviser, som du har mulighed for at kontakte i forbindelse med spørgsmål til undervisning og materialer.
Mulige områder du kan komme til at beskæftige dig med:
- Danmarkshistorie
- Globalhistorie
- Europas historie
- Antikken
- Moderne tid
- Politisk historie
De enkelte emner og indhold afhænger af uddannelsesniveauet samt, hvor du vælger at tage din uddannelse.
Hvad kan jeg bruge historie til?
Når du læser historie, får du en bred viden om historiens hovedlinjer og har blandt andet mulighed for at arbejde indenfor områder, såsom:
- Undervisning
- Information og Kommunikation
- Medieverdenen
- Museum
Afsluttende eksamen på uddannelsen
Uddannelsen afsluttes med en mundtlig eksamen på baggrund af uddannelsens indhold. Eksamens omfang afhænger af hvilket niveau du har deltaget på. Til en mundtlig eksamen vil man typisk modtage materiale på forhånd, som skal forberedes til en 30 minutters mundtlig eksamen på skolen. Eksamen vil blive bedømt af en eksaminator og censor.
For at kunne bestå eksamen kræver det, at man møder fysisk op på eksamens-tidspunktet.