Psykolog uddannelse

For dig der gerne vil arbejde med mennesker

Her finder du et overblik over de forskellige psykolog uddannelser der udbydes. Psykolog uddannelsen er for dig der ønsker at arbejde med mennesker og dets komplekse sind. 
Viser 1-13 af 13
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-13 af 13

Psykolog uddannelsen - Lær mere om menneskets komplekse sind

På uddannelsen i psykologi lærer du om menneskets biologiske væsen, såsom hukommelse og opmærksomhed, men også helt grundlæggende om menneskets tanker, følelser, behov, handlinger og drømme. Hvordan lærer vi nye ting,hvorfor føler og tænker vi som vi gør, og hvordan påvirker de vores handlinger? Psykolog uddannelsen er for dig der ønsker at forstå menneskets hjerne og impulser, og ikke mindst for dig der kan tåle en større læsebyrde på studiet. 

Du lærer at beskæftige dig med menneskers tankegang, følelser, oplevelser og handlinger. Jobmulighederne er mange, det mest velkendte er jobbet som klinisk psykolog, men det vil også være muligt at arbejde for større virksomheder eller sygehuse.

Psykologi uddannelse - Lær om menneskets komplekse sind

Om jobmulighederne med en psykolog uddannelse

Med en uddannelse i psykologi kan du arbejde som klinisk psykolog, hvor hverdagen består af samtaler med klienter. Derudover kan du arbejde inden for virksomheders uddannelses-, personale- og videnskabsafdelinger hvor du vil fungere som rådgiver. Man kan altså både ende med at arbejde på en klinik, sygehus eller større virksomheder. Jobmulighederne vil både befinde sig indenfor den offentlige og private sektor, men størstedelen vil blive fastansatte i den offentlige sektor.

 • Det offentlige: Hvis man bliver ansat i det offentlige vil man ikke kun have samtaler med klienter, men også rådgive i organisatoriske, psykologiske eller sociale problemer.
 • Sygehus: Bliver man ansat på et sygehus vil det primært være på den psykiatriske eller neurologiske afdeling, men det kan også være til at rådgive pårørende til familiemedlemmer der netop har fået traumatiske beskeder fra lægen. 
 • Virksomhed: Hvis man ansættes i en virksomhed vil arbejdet som psykolog primært tage form i personalepolitik, medarbejderudvikling og rådgivning ved ansættelser. 
 • Selvstændig: Det mest velkendte job med denne uddannelse er selvstændig psykolog, hvor man behandler klienter med psykiske lidelser enten i egen praksis eller i deres eget hjem. 

Psykolog uddannelsen giver mange forskellige jobmuligheder, men fælles for dem alle er at arbejde med mennesker. 

Den gennemsnitlige månedsløn for psykologer ligger på ca. 37.000 kr. 

Hvordan ser uddannelsens opbygning ud?

Psykolog uddannelsen er en 3-årig bachelor som kan suppleres med en 2-årig kandidat og betegnes derved som en videregående uddannelse. Undervisningen består primært af forelæsninger, holdundervisning og projektarbejde, hvor de studerende enten skal arbejde i grupper eller individuelt. Hvert semester afsluttes med eksaminer. Bacheloren afsluttes med et bachelor projekt og kandidaten afsluttes med et speciale. 

Uddannelsen er SU-berettiget. 

Hvad er adgangskravene?

Adgangskoefficienterne for kvote 1 er forskellige afhængig af uddannelsesinstitution. I 2017 så kravene ud som følger::

 • Københavns Universitet: 11,5 
 • Århus Universitet: 11,1
 • Ålborg Universitet: 10,4
 • Syddandsk Universitet: 11,0

For kvote 2 er adgangskoefficienterne:

 • Københavns Universitet: 11,3
 • Århus Universitet: 10,8
 • Ålborg Universitet: 10,4
 • Syddandsk Universitet: 10.8

Det vil altså være muligt at tage uddannelsen i disse byer og ikke andre steder. 

Hvem er målgruppen?

Psykolog uddannelsen er for dig der interesserer sig for mennesker, såvidt deres biologiske og psykiske funktioner. Uddannelsen er kendt for at have en tung læsebyrde og kræver derfor stor motivation, ambition, engagement og viljestyrke til at gennemføre uddannelsen. Hvis du drømmer om at have et meningsfyldt arbejde, hvor hverdagen består i at hjælpe andre gennem vejledning, rådgivning og konsultering, så er psykolog uddannelsen lige noget for sig. 

Personligt kræver det at du har en stærk psyke for at kunne hjælpe andre mennesker. Det vil også være vigtigt for dig at lære at skelne mellem dit privat og professionelle liv, og ikke at tage arbejdet med hjem. Til tider vil det være svært, da du på en og samme tid skal vise empati overfor klienterne, men samtidig også kunne lukke af når du har fri. 

Hvad er der af fremtidige jobmuligheder?

Det vil være muligt at specialisere sig indenfor følgende områder:

 • Arbejds- og organisationspsykologi
 • Psykoterapi
 • Psykopatologi
 • Psykotraumatologi
 • Klinisk børnepsykologi
 • Klinisk børneneuropsykologi
 • Sundhedspsykologi
 • Gerontoppsykologi
 • Pædagogisk psykologi
 • Klinisk neuropsykologi 

Alt efter hvilket område man vælger at specialisere sig indenfor vil det give bestemte jobmuligheder. 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12