"Jeg valgte Sexologiskolen i Danmark efter at have læst, hvilke emner de fokuserer på ..."

Jeg er uddannet sygeplejerske med speciale i psykiatri i Norge. Ydermere har jeg uddannet mig til kognitiv terapeut, EMDR og traumeterapi. Til daglig arbejder jeg på et distriktspsykiatrisk center (DPS) på almen psykiatrisk afdeling. Hos DPS behandler vi patienter over 18 år. Fra i dag har jeg arbejdet på DPS siden 2003. Derudover arbejder jeg på psykiatrisk skadestue og har egen praksis, hvor jeg yder kognitiv terapi.

Interessen for sexologi har jeg haft, siden jeg startede som sygeplejestuderende i 1991. Jeg savnede mere fokus på seksualitet i uddannelsen, og som færdig sygeplejerske har jeg altid været overrasket over den manglende kompetence og viden på det område. Jeg ser seksualitet som en meget vigtig del af det at være menneske, og at man ved at ignorere eller undgå dette i mødet med patienter også går glip af vigtig information men også potentialet for vækst og god fysisk og mental sundhed.

Jeg valgte Sexologiskolen i Danmark efter at have læst, hvilke emner de fokuserer på, og at jeg kunne lide den tilgang, de har til holistisk tænkning omkring det at være menneske. Jeg gennemgik pensum og fandt ud af, at alle de vigtige emner var godt dækket, og at undervisningen var på et højt niveau. Jeg synes det er vigtigt at have indsigt i nogle tanker om tantrisk forståelse og ayurveda, netop fordi mange i befolkningen efterspørger dette som emne og her interesse for dette felt. Summen af ​​meget rig, fagligt opdateret litteratur og interessante vinkler om forskellige seksuelle emner fik mig til at vælge denne skole. Derudover så jeg, at underviserne var veluddannede, og at de også havde en sundhedsuddannelse i mange af de vigtige emner relateret til sundhed. Både psykolog, sygeplejerske, jordemoder, fysioterapeut er nogle af dem, der er repræsenteret på de områder, der kræver den baggrund.

Fagligt har uddannelsen været med til at løfte min faglige og personlige viden om seksualitet, og på grund af meget forskellig baggrund blandt de studerende, har dette været med til at give gode, kvalitative og udfordrende diskussioner, der har været lærerige. Netop det, at de, der læser på Sexologiskolen, har denne anderledes baggrund, så sammenkomster, gruppearbejde og møder har også været præget af nye vinkler og meget interessante problemstillinger og løsninger. Selve undervisningen har haft en god faglig tyngde og udover en god faglig litteraturliste, føler jeg uddannelsen har holdt et højt kvalitativt niveau.

Som sygeplejerske er jeg naturligvis optaget af fysisk og psykisk sundhed relateret til seksualitet, og det vil jeg tage med mig videre i mit arbejde som behandler. Jeg beskæftiger mig både med behandling af forskellige sygdomme, men også lidelser, der er mere relateret til manglende viden og evne til at tage vare på sin egen seksualitet. Gennem hele undervisningen har der været fokus på både den sunde og usunde del af menneskets seksualitet.

Ledelsen har været tilgængelig og imødekommet i forhold til forskellige spørgsmål og problemstillinger, jeg er stødt på. Skolen har fra dag ét inspireret os til at publicere artikler, gå ud for at informere og øge viden generelt i befolkningen, noget jeg selv har oplevet som inspirerende. Det har været godt at se, at sexologi ikke kun skal handle om sygdom, og at sundhedsprofessionelle skal være dem, der kun kan tage fat på forskellige problemstillinger, men at andre, der er meget interesserede i sexologi, også kan bruge den viden, de tilegner sig i skolen, til at møde de almindelig befolkning.

Flere af mine medstuderende brænder for at øge viden om sexologi i skole, børnehave, forældre, unge og voksne i forskellige miljøer og blandt mennesker med forskellig baggrund. For at nå ud til så mange som muligt, er det kun en fordel, hvis eleverne har forskellig baggrund, da sexologi ikke nødvendigvis kun vil handle om meget komplicerede forhold, der kræver en sundhedsfaglig baggrund. Jeg synes, at Sexologiskolen er vigtig, og at der ikke skal være ejerskab omkring, hvem der kan tage denne uddannelse. Nogle uddannelser, der udelukkende fokuserer på sundhedsprofessionelle, har en vigtig rolle i sundhedsvæsenet, men vi må ikke glemme, at langt de fleste ikke kommer i direkte kontakt med sundhedsvæsenet, men søger andre og til de tryggere arenaer for hjælp og støtte. relateret til deres seksualitet. Der rammer Sexologiskolen bredere og bedre




Læs mere om Sexolog uddannelse

Vil du vide mere?


Errors

Vil du vide mere om en uddannelse? Vælg et specifikt forløb og stil de spørgsmål du måtte have. En forespørgsel bliver så sendt direkte til skolen, hvor en repræsentant kontakter dig med svar og hjælp.