Vis studentum.dk som: Mobile

Specialistuddannelse til Skilsmisse Terapeut

Sexologiskolen
4 moduler á 3 dage
Deltid
Private uddannelser
København

Om uddannelsen

SkilsmisseTerapeut 

Specialistuddannelsen til SkilsmisseTerapeut 

Specialistuddannelsen til SkilsmisseTerapeut bygger ovenpå og sammen med Sexologuddannelsen og Parterapeutuddannelsen. 

At gå igennem en skilsmisse er aldrig nemt, uanset om parret er enige om skilsmissen eller ikke. Der er mange følelser tilstede, og ofte modsatrettede. samtidigt er kræfterne små og økonomien ofte udfordret, da hjemmet og økonomien nu deles i to. Derfor er det vigtigt at gå til en SkilsmisseTerapeut, der som en 3. person kan stå udenfor “eksplosionen” og hjælpe parat med at navigere, og få afsluttet forholdet i en sund tilstand og med respekt for sig selv og sin tidligere partner.

Børn i forholdet

Er der børn af forholdet, tilføjes en ekstra dimension, idet børnene altid kommer først. Men hvis mor eller far, mor og mor, far og far, ikke så at sige “trækker vejret” – er det svært for dem også at have overskud til børnene – og derfor er det igen vigtigt at konsultere en SkilsmisseTerapeut, da han/ hun virkelig kan hjælpe med at holde hovedet koldt og guide parret igenne uvant terræn.

Emner og indhold

På Specialistuddannelsen til SkilsmisseTerapeut trænes du i kommunikation i højt konfliktniveau. Du lærer mere om lovgivningen på området, når det gælder Statens og Familieretshusets lovgivning og procedurer på området forældremyndighed, bopæl for børnene og samvær. Du trænes i selv at holde hovedet koldt og mediere imellem parret på de vigtigste områder. Konflikthåndtering og mediation er et selvstændigt fag på Specialistuddannelsen til SkilsmisseTerapeut – og tro mig – du får brug for disse redskaber.

Opgaver på Specialistuddannelsen til SkilsmisseTerapeut

Som SkilsmisseTerapeut skal du i løbet af uddannelsen holde et foredrag om emnet på 1 time + spørgsmål/ debat. Foredraget foregår på Sexologiskolen København eller Sexologiskolen Oslo. 

Studiegrupper, Egen-Terapi og Studieklientpar

På Specialistuddannelsen til SkilsmisseTerapeut, dannes studiegrupper, hvor hver elev deltager 4 gange 2 t. Egen-Terapi/ Supervision er 2 t. hos godkendt ASRT Parterapeut. Arbejde med par i skilsmisse, er 3 x 1 1/2 t. med mulighed for forlængelse.

Terapi ved skilsmisser

At leve sammen, og få børn er en drøm, de fleste mennesker har – og søger at realisere. Derfor er det uhyre smertefuld og basalt eksistentielt, når et forhold fliser, og man ser drømmen brase sammen. Nogle ting kan vi ændre på, og nogen ting kan vi ikke ændre på – dem må vi leve med – med erkendelsen om at det tager tid! Tid alene er en god ting kombineret med terapi – og ikke alle dage er lige gode, men de bliver som regel bedre – hvis de to parter bruger tiden godt!

Skilsmisseraten i norden er ca. 47%, dvs. det er stort set lige så normalt og frekvens at blive skilt som det er at blive sammen. Samtidig har Norge og Danmark en meget høj, oftest højeste placering, når det gælder at nominere og vurdere, hvem i verden er det lykkeligste folk! 

Gør en forskel for mennesker der bør eller er i gang med en skilsmisse, og bliv SkilsmisseTerapeut!

Underviserne på Specialistuddannelsen til SkilsmisseTerapeut

Blandt underviserne på Specialistuddannelsen til SkilsmisseTerapeut finder du både sexologer, parterapeuter, psykolog, jurist og mediationlærer, med erfaringen på området – og vil klæde dig på til at arbejde med par, som er i en skilsmisseproces. Du kommer til at udføre et arbejde, som vil hjælpe mange, og hvor du virkelig vil lære dig selv at kende som terapeut og menneske, idet der her er mange følelser tilstede og mange værdier i spil.

Hør mere om specialuddannelsen på Intro

Vil du høre mere om Specialistuddannelserne så kom med på Intro, hvor Yazmin Fox Eisen, fortæller om alle Specialistuddannelserne – og hvorfor vi anbefaler netop disse Specialistuddannelser sammen – i denne Linje.

Ansøgning og adgangskrav

Specialistuddannelsen til SkilsmisseTerapeut bygger ovenpå/ sammen med Sexolog og Parterapeut. Dvs. du skal være optaget på/ tilmeldte både Sexolog & Parterapeut for at læse denne specialistuddannelse. Du kan ansøge med Sexologuddannelse fra andre skoler. Her kan der dog være tale om at tage supplerende moduler f.eks. 1-3 stk. af afhængig af øvrig uddannelsesmæssig baggrund. Dette vurderes individuelt. Specialistuddannelsen til SkilsmisseTerapeut kan med fordel kombineres med ForældreRelationTerapeut og BonusfamilieTerapeut pg Psykisk Vold Terapeut.

Fremmøde og Orlovsregler

Krav om fremmøde min. 90% for at kunne gå til eksamen, og blive certificeret. Skulle eksamen, mod forventning, ikke blive bestået første gang, er det muligt at gå op igen. Sexologiskolen afholder gennemsnitligt 3 eksaminer pr. år. Det er ikke muligt at holde orlov på Specialistuddannelserne.

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Specialistuddannelse til Skilsmisse Terapeut
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

Currently living in *
Nationality *

Kontaktinfo

Sexologiskolen

Gunløgsgade 1, st.
2300 Islands Brygge, København S

 Vis telefonnummer
www.sexologiskolen.dk

Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Specialistuddannelse til Skilsmisse Terapeut

Evalueringer
Hvad siger tidligere deltagere om denne uddannelse?
Der er ingen evalueringer af Specialistuddannelse til Skilsmisse Terapeut endnu. Bliv den første!

Hvad siger tidligere deltagere om udbyderen?
(4,0)
Baseret på 1 evalueringer
Se alle evalueringer
Åbent hus
august 2022
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Det siger andre om skolen
Overvejer du at blive sexolog el...

Mød Yazmin Fox, kvinden bag Sexologiskolen, og hør hendes bud på, hvorfor du skal uddanne dig til parterapeut eller sexolog - eller begge dele. Læs med og find ud af, hvad du lærer på uddannelserne. Du får også indblik i dine muligheder med en af de unikke specialistuddannelser på skolen.

Læs mere