Vis studentum.dk som: Mobile

Logistik uddannelse

Boost dine muligheder med en logistik uddannelse

Vil du være den, der styrer varernes vej igennem virksomheden og ud i verden? Eller er du mere interesseret i salg og strategi inden for indkøb og logistik? 

 
Viser 1-15 af 15
Søgeresultat Uddannelsestype Sted
Diplomingeniør i Mobilitet, transport og logistik
Danmarks Tekniske Universitet (DTU)
Bacheloruddannelse
Kgs. Lyngby
Vil du være med til at udvikle og effektivisere infrastrukturen i Danmark og udlandet? Påvirke trafik beslutninger som påvirker borgere,...
Handelsuddannelsen
Erhvervsskolerne Aars
Erhvervsuddannelse
Aars
Vil du være sælger, finansøkonom eller afdelingsleder? Og har du sans for kreative og skæve markedsføringsidéer? Så er handelsuddannelsen på...
Handelsøkonom
Cphbusiness
Erhvervsakademiuddannelse
København
Brænder du for customer relations, indkøb og salgsledelse, og har du handelstalent til fingerspidserne? Så er uddannelsen til handelsøkonom det...
Logistikøkonom
Cphbusiness
Erhvervsakademiuddannelse
København
Mens det globale marked rykker stadig tættere sammen, bliver efterspørgslen på medarbejdere med stærke kompetencer inden for logistik, indkøb og...
Biløkonom uddannelse
Cphbusiness
Erhvervsakademiuddannelse
Lyngby
Drømmer du om at kombinere din passion for biler med en spændende karriere inden for marketing, salg og økonomi? Så...
EUX Handelsuddannelsen
NEXT Uddannelse København
Erhvervsuddannelse
Flere byer (3)
Brænder du for B2B handel og vil du arbejde med logistik, indkøb og salg af både danske og udenlandske varer?...
Business i udlandet med KILROY
KILROY education
Videregående uddannelse
Flere byer (10)
Er du vild med fagområder som international business, marketing, erhvervsøkonomi eller ledelse? Overvejer du at læse et semester eller måske...
Handelsuddannelse med specialer
Tradium
Erhvervsuddannelse
Flere byer (2)
Vil du arbejde med indkøb, logistik og handel mellem virksomheder? Så er en handelsuddannelse måske noget for dig? På to...
Lager- og terminaluddannelsen
Tradium
Erhvervsuddannelse
Randers
Lager- og terminaluddannelsen er for dig, der har overblik og drømmer om en fremtid i en godsterminal, et stormagasin, en...
EUX Business Grundforløb 1 (GF1)
Skive College
Gymnasial uddannelse
Skive
Drømmer du om en uddannelse, som giver direkte adgang til en spændende karriere i erhvervslivet? Vil du have mulighed for...
Eksportteknologi, diplomingeniør (Aalborg) - bachelor
Aalborg Universitet
Bacheloruddannelse
Flere byer (2)
På Aalborg Universitet drives der forskningsbaseret undervisning. Det betyder, at dine undervisere forsker inden for samme fagområde, som de underviser...
EUX Business
Tradium
Gymnasial uddannelse
Flere byer (2)
EUX Business er for dig, der er sulten på livet. Du har drømme og ambitioner for din fremtid, og du...
EUX Business - Grundforløb 2 (GF2)
Skive College
Erhvervsuddannelse
Skive
Drømmer du om en karriere inden for administration, handel, butik, økonomi eller noget helt femte? Med en EUX Business får...
EUX Business
Erhvervsskolerne Aars
Erhvervsuddannelse
Aars
Er du ambitiøs? EUX Business er for dig, der er sulten på livet. Du har drømme og ambitioner for din...
EUX Business - under 20 år
Niels Brock
Erhvervsuddannelse
København
Går du i 9. eller 10. klasse, eller er det få år siden, at du gik ud af folkeskolen? Er...
 • = Udtalelse med tidligere deltager på denne uddannelse
 • = Der er en videopræsentation tilknyttet denne profil.
Viser 1-15 af 15
 

Få hele verden som arbejdsplads med en logistik uddannelse

Indkøb, handel og logistik er en branche for dig, der vil arbejde i virksomhedens maskinrum og med hele verden for dine fødder. Uddannelsesmulighederne er mange lige fra EUD over uddannelser på erhvervsakademiet til universitetsuddannelser. Hvilken en logistik uddannelse, der passer dig afhænger af, hvad du brænder for at arbejde med, og hvordan du lærer bedst. Vælg fx imellem uddannelser inden for handel og logistik som:

 • Handelsuddannelsen med specialer
 • Lager- og terminaluddannelsen
 • Handelsøkonom
 • Logistikøkonom
 • Eksportingeniør

Læs med og få et overblik over adgangskrav, indhold og fremtidsmuligheder for de enkelte uddannelser og find den rette for netop dig og dine drømme for fremtiden.

Uddan dig inden for handel, indkøb og logistik

Hvilke erhvervsuddannelser inden for handel og logistik kan jeg vælge?

Fordelene ved at vælge en erhvervsuddannelse er mange. Du kan begynde direkte efter folkeskolen, og du får en handels- og logistik uddannelse tæt på virkeligheden. Når du har gennemført dit grundforløb, starter du nemlig som elev i en virksomhed. Resten af din uddannelse foregår primært i praktik afbrudt af korte skoleforløb.

Lyder det som noget for dig? Vælg mellem to erhvervsuddannelser inden for handel og logistik:

 • Lager- og terminaluddannelsen - for dig, der vil arbejde med driften på lageret. Du får certifikat til gaffeltruck og har undervisning i fag som lagerøkonomi, kundebetjening og it-værktøjer til lagerstyring.
 • Handelsuddannelsen med speciale - for dig, der vil være mellemled mellem leverandører og kunder. Du lærer om salg, indkøb og logistik krydret med fag som samarbejde, kundekommunikation og forretningsforståelse.

Lager- og terminaluddannelsen har tre trin som henholdsvis lagermedhjælper, lageroperatør eller lager- og terminaldisponent, mens du på handelsuddannelsen afhængigt af speciale uddanner dig til handelsassistent, logistikassistent eller indkøbsassistent. Uanset hvilken EUD du vælger, får du et solidt springbræt til din karriere inden for handel, indkøb og logistik. Du har også mulighed for at læse videre på erhvervsakademiniveau.

Hvilke videregående uddannelser inden for handel og logistik kan jeg vælge?

Erhvervsakademiet er det oplagte sted at starte for dig, der drømmer om en videregående handels- og logistik uddannelse. Uddannelsen til handelsøkonom er for dig, der vil arbejde med salg, handel og markedsføring, mens du som logistikøkonom lærer om hele processen lige fra indkøb af råvarer til forsendelsen af den færdige vare. Fælles for begge uddannelser er, at du får:

 • En praksisnær uddannelse af to års varighed med tre måneders praktik
 • Mulighed for at tage uddannelsen på dansk eller engelsk
 • Gode muligheder for at gå direkte i job eller for at læse videre

Du har mulighed for at søge om optagelse på uddannelserne til logistikøkonom og handelsøkonom på baggrund af en relevant erhvervsuddannelse eller gymnasial eksamen som fx gymnasiet, HF, HHX eller HTX.

Klik dig videre i oversigten oven for og læs mere om indhold og opbygning på uddannelsen til logistikøkonom eller handelsøkonom. Her finder du også andre spændende videregående uddannelser inden for handel og logistik.

Tip: Læs mere om fordelene ved at vælge en erhvervsakademiuddannelse

Hvordan er fremtidsmulighederne med en handels- og logistik uddannelse?

Mulighederne er mange for dig, der vælger en uddannelse inden for handel, indkøb og logistik. Hvad du konkret kan komme til at arbejde med afhænger af, hvilket felt du specialiserer dig inden for.

Vælger du at specialisere dig i indkøb får du en central funktion i virksomheden. Med afsæt i et grundlæggende kendskab til administration, jura, økonomi og supply chain management, står du for virksomhedens indkøb både nationalt og internationalt. På dit visitkort kan du fx få en titel som:

 • Indkøber
 • Indkøbschef
 • Indkøbskoordinator

Med en specialisering i handel får du en god forståelse af en virksomheds økonomi og økonomistyring. Du får også solide kompetencer inden for opbygning og optimering af en salgsorganisation samt analyse. Det åbner op for karrieremuligheder inden for:

 • Ledelse og markedsføring
 • Revision og regnskab
 • Indkøb, handel og salg

Logistik handler om håndtering og styring af varer, energi, information og andre ressourcer. Det er essentielt for en virksomheden, at deres logistikmedarbejdere er dygtige og kompetente, da de er med til at sænke omkostningerne og samtidig øge produktiviteten samt det økonomiske overskud. Når du arbejder med logistik, arbejder du derfor både med den strategiske håndtering af indkøb, transport og opmagasinering af fx råvarer, halvfabrikata og færdigvarer.

Overvejer du en logistik uddannelse og en fremtid inden for handel?

Tag første skridt mod din drømmekarriere i oversigten længere oppe på siden. Du kan også vælge at sammenligne op til tre uddannelser eller få mere information om den enkelte uddannelse.