Vis studentum.dk som: Mobile

Find din finansuddannelse

Kickstart din karriere med en finansuddannelse

Drømmer du om en karriere med både tal og mennekser? Med en finansuddannelse får du et springbræt til en branche med muligheder. I finanssektoren kan du ikke alene vælge mellem spændende job som fx controller, bankrådgiver, børsmægler. Du kan også vælge mellem uddannelser på alle niveauer fra erhvervsuddannelse til kandidat. Der er derfor en finansuddannelse til dig uanset, om du vil have en lang eller en kort uddannelse, og om du lærer bedst på skolebænken eller ude i virkeligheden.

 
Viser 1-9 af 9
Søgeresultat Uddannelsestype Sted
Finansuddannelsen
Tradium
Erhvervsuddannelse
Flere byer (2)
Drømmer du om en karriere i finansbranchen med en bank, et realkreditinstitut eller forsikringsselskab, som din arbejdsplads? På finansuddannelsen bliver...
Finansøkonom
Cphbusiness
Erhvervsakademiuddannelse
København
Uddannelsen til finansøkonom er for dig, der er vild med tal og drømmer om en karriere som rådgiver eller konsulent...
Financial controller
Cphbusiness
Erhvervsakademiuddannelse
Lyngby
Uddannelsen til financial controller er det oplagte valg for dig, der vil have et fundament for en karriere med økonomi...
Applied Economics and Finance
Copenhagen Business School
Kandidatuddannelse og masteruddannelse
København
Economic environment Understanding the firm in its global and economic environments is an important part of this concentration. You will...
The Complete Financial Analyst Course 2017
Udemy
Online kurser
Fjernundervisning
Work comfortably with Microsoft Excel Format spreadsheets in a professional way Be much faster carrying out regular tasks Create professional...
Finansbachelor - Professionsbachelor
Cphbusiness
Erhvervsakademiuddannelse
København
En finansbachelor hos Cphbusiness tager 3½ år, og det er en professionsbachelor, der retter sig mod alle jobfunktioner i den...
Finansiering og Regnskab
Copenhagen Business School
Kandidatuddannelse og masteruddannelse
København
Regnskabsanalyse og økonomistyring Du lærer at analysere en virksomheds økonomiske tilstand og at skabe et grundlag for at træffe finansielle...
Business i udlandet med KILROY
KILROY education
Videregående uddannelse
Flere byer (10)
Er du vild med fagområder som international business, marketing, erhvervsøkonomi eller ledelse? Overvejer du at læse et semester eller måske...
Cand.oecon / MSc in Advanced Economics and Finance
Copenhagen Business School
Kandidatuddannelse og masteruddannelse
København
Looking for a Master of Science in Advanced Economics and Finance? You will also learn how to deal with and/or prevent...
 • = Der er en videopræsentation tilknyttet denne profil.
Viser 1-9 af 9
 

Opdag mulighederne med en finansuddannelse

Er du analytisk og serviceminded til fingerspidserne? Kan du holde hovedet koldt og styr på detaljerne i et travlt miljø med mange input og meget på spil? Så er en finansuddannelse måske noget for dig. I finanssektoren er der et væld af spændende karrieremuligheder inden for finansiel rådgivning og controlling.

Du kan tage uddannelser i finans på flere niveauer. Fælles for dem alle er, at du udvider din økonomiske kompetence og lærer, hvordan det økonomiske marked fungerer. Afhængigt af dit studievalg kan du også få viden og kompetencer indenfor praktiske investeringsmetoder, risikohåndtering, vurdering og prissætning samt børsnotering. Her giver vi dig et overblik over, hvilke finansuddannelser du kan vælge, og hvilke muligheder de hver især fører til.

Kom godt fra start med en finansuddannelse

Finansuddannelsen - en uddannelse med teori og praksis

Lærer du bedst i praksis, og vil du hurtigt ud i finanssektoren? Så er finansuddannelsen det rette valg for dig. Du starter med et grundforløb og et studieforberedende år af op til to års varighed sammenlagt. Herefter kan du gå i lære som finanselev. Under finansuddannelsen og din elevtid lærer du at:

 • Rådgive om opsparing, indlån og udlån samt at investere og tegne forsikring
 • Afdække kundernes behov via professionel betjening og rådgivning

Du får en erhvervsuddannelse med fag på gymnasialt niveau. Det betyder, at du har gode muligheder for at læse videre som færdigudlært. Du kan også søge job som rådgiver i banker, realkreditinstitutter og forsikringsselskaber.

Finansøkonom eller finansbachelor - videregående finansuddannelser

Drømmer du om at arbejde som rådgiver, konsulent eller mellemleder inden for finansiering, kapitalanvendelse, forsikring og ejendomshandel? Så er en uddannelse til finansøkonom eller finansbachelor måske noget for dig. Som finansøkonomstuderende får du på bare to år en videregående finansuddannelse, hvor undervisningen veksler mellem teori og praksis. Undervejs skal du specialisere dig i finans, forsikring eller ejendomshandel.

Læs mere om specialiseringer og fremtidsmulighederne med en finansøkonomuddannelse

Som finansbachelor får en mellemlang videregående uddannelse af 3,5 års varighed. Uddannelsen giver dig et solidt fundament med viden om juridiske og økonomiske emner. Samtidig lærer du at:

 • Anvende branchens it-værktøjer og beregningsredskaber
 • Arbejde kundeorienteret og anvende finansielle værktøjer

Som færdiguddannet professionsbachelor i finans er døren til din fremtid i finanssektoren åben, og du har gode jobmuligheder for at få foden inden for i finansielle virksomheder fra banker til revisionsfirmaer.

Adgangskrav og optagelse på en finansuddannelse

Vil du tage finansuddannelsen skal du være erklæret uddannelsesparat og have bestået matematik samt dansk med karakteren 02 eller derover ved Folkeskolens Afgangseksamen. Er du over 25 år, har du mulighed for at afkorte dit uddannelsesforløb, hvis du har relevant tidligere erfaring eller uddannelse.

Vil du søge ind på uddannelsen til finansøkonom eller finansbachelor, skal du have en af følgende baggrunde:

 • En gymnasial eksamen med engelsk C og matematik B eller virksomhedsøkonomi B
 • En kontoruddannelse med speciale, finansuddannelsen eller anden relevant erhvervsuddannelse

Du søger via kvote 1 eller kvote 2 på optagelse.dk. Har du allerede gennemført finansøkonomuddannelsen, har du mulighed for at blive finansbachelor på kortere tid.

Andre uddannelser inden for finans

Finanssektoren byder på en bred vifte af karrieremuligheder. Derfor er udbuddet af uddannelser inden for finans også stort. Foruden de tre ovenstående finansuddannelser kan du også vælge fuldtidsstudier som:

 • Den toårige erhvervsakademiuddannelse til financial controller
 • Unviversitetsuddannelser i finans og regnskab i Danmark og i udlandet

Arbejder du allerede i finanssektoren, og vil du uddanne dig til flere muligheder samtidig med, at du arbejder? Så er der også en række spændende efteruddannelsestilbud på finansområdet. Vælg fx:

 • Akademiuddannelsen i Finansiel rådgivning
 • HD i Finansiering eller Finansiel rådgivning

Uanset hvilken en af disse, du vælger, skal du have mindst to års relevant erhvervserfaring. Derudover skal du være klar på at udfordre dig med krævende studier i din fritid.

Hvilken finansuddannelse passer dig?

I oversigten på denne side samler vi finansuddannelser på alle niveauer. Klik dig videre og læs mere om de enkelte uddannelsers indhold, varighed, opbygning og fremtidsmuligheder.