Filtrer efter
Ejendomsmægler
Uddannelsestype
Sted
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-12 af 12
Annoncer

Flere kategorier indenfor

Populære steder

Reportager indenfor Ejendomsmægler

Louis har læst til energiteknolog og arbejder nu hos Andel Energi

Udforsk dine uddannelsesmuligheder til ejendomsmægler

Som ejendomsmægler arbejder du først og fremmest med vurdering af boligens eller ejendommens værdi og rådgivning af dens nuværende ejer. Det betyder, at du overtager alt det praktiske arbejde i forbindelse med et boligsalg. Dermed er du sælgers vigtigste rådgiver.

For at fastsætte den rigtige pris, skal du dels kende til markedet og dels til alle de juridiske, byggetekniske og økonomiske forhold, der har betydning for boligens værdi. Din uddannelse til ejendomsmægler indeholder derfor både en teoretisk del og minimum to års praktisk erfaring som fx ejendomsmægler trainee eller elev.

Der er mange veje til din ejendomsmægler uddannelse:

 • Bliv finansøkonom eller finansbachelor og fortsæt med 3 akademifag
 • Tag en akademiuddannelse på 3 år på deltid
 • Tag tillægsuddannelsen for akademikere

Hvilken uddannelse der passer dig, afhænger af din baggrund, og hvordan det passer dig bedst at studere. Nedenfor kan du læse mere om de forskellige veje til titlen som ejendomsmægler.

Find den rette vej til din ejendomsmægler uddannelse

Start din uddannelse til ejendomsmægler som finansøkonom eller finansbachelor

Vil du tage første del af din ejendomsmægler uddannelse på heltid? Som finansøkonom får du en solid finansiel uddannelse, der ikke bare giver dig et godt fundament for en fremtid som ejendomsmægler. Uddannelsen til finansøkonom åbner også op for mange spændende jobmuligheder i banker, forsikringsselskaber og realkreditinstitutter.

Når du uddanner dig til finansøkonom lærer du om:

 • Erhvervsjura og erhvervsøkonomi
 • Kunde - og samarbejdsrelationer
 • Ledelse og kommunikation
 • Finansiel virksomhed og statistik
 • Privatøkonomi og samfundsøkonomi

Du kan tone din uddannelse til finansøkonom med et specialefag i ejendomshandel, hvor du bl.a. kommer tre måneder i praktik som ejendomsmægler, før du afslutter uddannelsen med dit eksamensprojekt.

Som finansøkonom eller finansbachelor skal du blot tage akademifagene ejendomshandel I og II samt Omsætning af fast ejendom og have to års erfaring for at blive registreret som ejendomsmægler.

Bliv ejendomsmægler med en akademiuddannelse i finansiel rådgivning

Brænder du for ejendomssalg, og er du utålmodig efter at komme i gang med din karriere som ejendomsmægler? Fælles for alle veje til en ejendomsmægler uddannelse er, at du læser på deltid under hele eller dele af forløbet, så du kan arbejde hos en ejendomsmægler imens. Tager du f.eks. en akademiuddannelse i finansiel rådgivning med speciale i ejendomshandel, kan du blive ejendomsmægler på tre år på deltid.

De to første år på din akademiuddannelse i finansiel rådgivning har du følgende fag:

 • Erhvervsjura i den finansielle sektor
 • Samfundsøkonomi
 • Ejendomshandel I + II

Sideløbende kan du arbejde hos en ejendomsmægler og optjene de to års erfaring inden for branchen, som er nødvendig for at fortsætte på hovedforløbet. Dette tager et år på deltid, hvor du laver dit afsluttende eksamensprojekt og har faget Omsætning af fast ejendom. Du kan tage din akademiuddannelse i finansiel rådgivning på erhvervsakademier i hele landet.

Byg ovenpå din kandidat med en ejendomsmægler uddannelse

Er du allerede kandidat inden for det merkantile eller finansielle område, kan du tage din ejendomsmægler uddannelse på blot seks måneder til halvandet år. Tillægsuddannelsen foregår på et erhvervsakademi og bliver tilrettelagt efter din baggrund og erfaring. Du skal dog som minimum bestå akademifaget 'Omsætning af fast ejendom'.

Drømmer du om en fremtid som ejendomsmægler?

Vejen til ejendomsmæglertitlen er snoet og afhænger af, hvilke valg du tager undervejs. Når du har den formelle ejendomsmægler uddannelse på plads og opfylder kravet til erfaring, er en optagelse i ejendomsmæglerregisteret sidste sten på vejen. Det kan du læse meget mere om i vores guide: Sådan bliver du ejendomsmægler.

Held og lykke med din ejendomsmæglerkarriere!