Filtrer efter
Fysik
Uddannelsestype
Sted
Online undervisning
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-4 af 4
Annoncer

Reportager indenfor Fysik

Dansk 0-A

Fra bølger til energiformer - velkommen til fysikkens verden

Når du bliver absorberet i fysikkens verden, vil du kunne lære om alt fra kvantefysik, bølger til forskellige energiformer. 

Fysik via fjernundervisning - det kan du beskæftige dig med

Når du læser fysik via fjernundervisning, så vælger du, hvilket niveau, du læser fysik på. Du kan komme til at arbejde med og få indsigt i: 

 • atomers opbygning
 • det periodiske system
 • solsystemet og universets udviklingshistorie set med fysikkens øjne
 • energiformer og energiomsætning
 • lys og lyd og hvordan det påvirker vores sanser

Arbejde med simple fysiske modeller på fysik via fjernundervisning

Selvom du læser fysik via fjernundervisning, så arbejder du med modeller både teoretisk og eksperimentelt. Det eneste du skal møde op til, når du læser fysik via fjernundervisning, det er laboratoriearbejde. Derfor kan det være en fordel at læse fysik i nærheden af, hvor du bor. Det vil være fremmøde på VUC-centeret en eller to gange under dit fysik enkeltfag. 

Fysik via fjernundervisning - fleksibelt studie!

I fysikken arbejder vi blandt andet med: 

 • toner og klangfarve

Vi udforsker forskellige fysiske modeller for at finde ud af, hvad der begrænser os, og hvad der giver os yderligere muligheder. Du lærer at eksperimentere via fysikapparater og at jonglere med din viden inden for fysik. 

Disse emner indeholder fysik via fjernundervisning også

Det afhænger stadig af, hvilket niveau du læser fysik på, men følgende emner kan du blive introduceret til: 

 • Energi, energiomsætning, effekt og nyttevirkning
 • Energiformer, herunder omsætning mellem energiformer (f. eks. mellem kinetisk og potentiel energi, eller mellem kinetisk og termisk energi)
 • Bølgers grundlæggende egenskaber
 • Det elektromagnetiske spektrum
 • Fysikkens beskrivelse af universet, kosmologi, verdensbilledets historie
 • Atomer som byggesten for stof
 • Eksperimentel bestemmelse af bølgelængde
 • Lyd og lys og deres forbindelse til sanseindtryk

Generelt så vil vi også beskæftige os med mekanik i fysik via fjernundervisning. 

Kan jeg få SU når jeg læser fysik via fjernundervisning?

Vælger du at kombinere kemi via fjernundervisning med et eller to andre HF enkeltfag, har du mulighed for at nå op på nok timer til at være SU-berettiget.

Du skal have 23 timer om ugen for at få SU og 17 timer om ugen, hvis du har hjemmeboende børn. Dette er forudsat, at du overholder alle deadlines i din studieplan på enkeltfaget. For alle HF enkeltfag er der fastsat et timetal, der indgår i beregningen af dit samlede antal timer. 

Læs fysik som en del af en HF pakke eller en hel HF

Overvejer du at læse en hel HF pakke? Så kan du lade dit fysik fag via fjernundervisning indgå som et af de 2-5 valgfag en fuld HF består af.

Du kan få hjælp af en studievejleder til at sammensætte en hel HF, så det passer dig i forhold til for eksempel arbejde, familie og fritid.

Hvis du vælger at læse fysik via fjernundervisning som en del af en hel HF eller en HF fagpakke, kan du søge om tilbagebetaling af dit deltagergebyr efter sidste eksamen.

Hvor finder jeg mit enkeltfag i fysik via fjernundervisning?

Ved du allerede nu, at du vil læse kemi via fjernundervisning, så kan du kontakte et VUC-center, som du finder i ovenstående liste. Det kan være en fordel at vælge et VUC-center tæt på din bopæl, da du skal møde op til et laboratorieseminar under dit HF enkeltfag i fysik.

Når du har taget fysik via fjernundervisning på minimum B niveau og opfylder andre adgangsgivende krav, så har du større chance for at søge ind på naturvidenskabelige uddannelser som for eksempel biolog, ingeniør, astrolog eller veterinærstudiet.