Filtrer efter
Kemi
Uddannelsestype
Sted
Online undervisning
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-8 af 8
Annoncer

Reportager indenfor Kemi

Dyk ind i kemiens univers via fjernundervisning

Drømmer du om at arbejde med miljøet, udvikle produkter eller være banebrydende indenfor for ernæring, energi eller teknologi? Drømmer du om at læse kemi for at selv kunne eksperimentere og opfinde? Ved at dykke ind i kemiens univers kan du få tilfredsstillet din nysgerrighed, hvis du mangler svar på livets større eller mindre spørgsmål. 

Fleksibilitet med kemi via fjernundervisning

Med kemi via fjernundervisning har du mulighed for at skræddersy dit HF enkeltfag, så du læser, når det passer dig. Du kan tilpasse dit enkeltfag i kemi til din hverdag og familie, fritidsinteresser og andet vigtigt i dit liv.

Du læser dit enkeltfag i kemi hjemmefra og skal oftest kun møde op til et seminar, hvor I er i laboratoriet og lave praktisk arbejde. Det er en mundtlig eksamen i kemi, hvor du også skal møde op personligt. 

På kemi via fjernundervisning vil du blandt andet lære om: 

  • stoffers opbygning
  • grundstoffernes periodesystem
  • organiske og uorganiske stoffers opbygning, tilstandsformer, navngivning og blandbarhed
  • kemiske reaktioner
  • syre-base reaktioner og pH
  • mængdeberegninger

Hvis du drømmer om at blive kemiingeniør, så starter du med kemi via fjernundervisning. 

Kemi via fjernundervisning - HF enkeltfag med fleksibilitet

Hvad koster det at læse kemi som HF enkeltfag via fjernundervisning

Som udgangspunkt er prisen for kemi som HF enkeltfag via fjernundervisning kr. 450 per niveau. Hvis du er alderspensionist eller på efterløn eller arbejder du mindre end otte timer om ugen, betaler du dog kr. 750 per fag og niveau. Hvis du allerede har en videregående uddannelse, betaler du fuld deltagerbetaling.

Kan jeg få SU når jeg læser kemi via fjernundervisning?

Vælger du at kombinere kemi via fjernundervisning med et eller to andre HF enkeltfag, har du mulighed for at nå op på nok timer til at være SU-berettiget.

Du skal have 23 timer om ugen for at få SU og 17 timer om ugen, hvis du har hjemmeboende børn. Dette er forudsat, at du overholder alle deadlines i din studieplan på enkeltfaget. For alle HF enkeltfag er der fastsat et timetal, der indgår i beregningen af dit samlede antal timer. Du kan også søge om Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU), og det kan du læse mere om her. 

Læser du kemi online på et halvt år gælder følgende:

  • kemi 0 - C: 6,50 time (i alt 75 timer)
  • kemi C - B: 10, 50 time (i alt 200 timer)

Læs kemi som en del af en HF pakke eller en hel HF

Overvejer du at læse en hel HF pakke? Så kan du lade dit kemi fag via fjernundervisning indgå som et af de 2-5 valgfag en fuld HF består af. Du kan få hjælp af en studievejleder til at sammensætte en hel HF, så det passer dig i forhold til for eksempel arbejde, familie og fritid. 

Hvis du vælger at læse kemi via fjernundervisning som en del af en hel HF eller en HF fagpakke, kan du søge om tilbagebetaling af dit deltagergebyr efter sidste eksamen.

Hvor finder jeg mit kemi via fjernundervisning?

Ved du allerede nu, at du vil læse kemi via fjernundervisning, så kan du kontakte et VUC-center, som du finder i ovenstående liste. Det kan være en fordel at vælge et VUC-center tæt på din bopæl, da du skal møde op til et laboratorieseminar under dit HF enkeltfag i kemi. 

Når du har taget kemi via fjernundervisning på minimum B niveau og opfylder andre adgangsgivende krav, så har du større chance for at søge ind på naturvidenskabelige uddannelser som for eksempel biolog, ingeniør, medicin eller veterinærstudiet.